2020 godina pročišćenja – 2021 godina određenja

„ Što je noć tamnija, zvijezde su sjajnije. Što je tuga dublja, to je Bog bliži! ” – Fjodor Dostojevski

“Sve provjeravajte, dobro zadržite.” – 1. Solunjanima 5:21

Tijekom ove godine masovnih napada na temeljna ljudska prava- slobode kretanja, slobode okupljanja i slobode mišljenja- i ograničavanja javnog bogoslužja nezamisliva ni za vrijeme Trećeg Reicha kako je rekao biskup Athanasius Schneider, ipak je bilo i mnogo blagoslova i milosti usred tame.

Prošla je godina bila, ako ništa drugo, godina jasnoće.

Saznali smo tko će nas “cinkati” vladi, kako bi prijavili one koji se okupljaju na Misama jer to ne spada u “esencijalne aktivnosti” poput šoping centara, toplica itd,itd….

Znamo kojim prijateljima možemo vjerovati a kojima ne, dok se mrak širi i sloboda postaje daleka uspomena.

Štoviše, i što je možda najvažnije, znamo koji su to svećenici spremni doći u naše kuće i blagosloviti ih, ili nam potajno dati Svetu pričest na usta i čuti naše ispovijedi i držati mise na „parkiralištu“ kada im zatvore crkve, prkoseći slabim biskupima koji su se slijepo potčinili đavolskim zahtjevima države.

Sada znamo, također, koji su biskupi napustili katoličku vjeru, i spremni bili učiniti i više od onoga što su vlade tražile od njih, u smislu zatvaranja crkvi za vjernike navodno zbog korone.

Za mnoge kršćane izdaja naših vjerskih vođa, koji nas predaju državi strašno boli, ali, opet, barem sada možemo vidjeti koji su to pastiri cijelo vrijeme bili najamnici.

Može li biti da Bog dopušta da crkva propadne, tako da je unište svećenici sa slabom vjerom?

Jer ipak kako piše Biblija u one dane dat ću vam ne dobroga pastira, već zatornika.

Mnogi katolici koje poznajem rekli su mi tijekom “lockdown-a”, bolje je umrijeti sa Sakramentima nego živjeti bez njih. To kažem i sam sebi svaki dan.

Zahvalan sam što mi je Bog poslao svećenike koji su mi dali Sakramente tijekom tiranskog zaključavanja i u ožujku i poslije. Uspio sam primiti Tijelo i Krv našega Gospodina na usta, kad je toliko drugih katolika širom svijeta, a i kod nas bilo uskraćeno za tu priliku.

Ulazim u 2021. moleći se za kraj božanske kazne nad raspuštenom Crkvom i svijetom i za snagu da živim svoju vjeru da ništa nije važnije od Sakramenata i milosti koje iz njih proizlaze.

“Jedina prava tuga, jedini pravi neuspjeh, jedina velika tragedija u životu je ne postati svetac”, napisao je francuski autor Léon Bloy.

Jedino čega bismo se trebali bojati su grijeh i pakao;

Ipak ojačani Svecima i utvrđeni Sakramentima, koliko god im težak bio pristup, možemo se boriti protiv tiranije i ustoličiti Krista Kralja u svojim srcima.

Ako to učinimo, tada možemo donijeti svjetlo istine i ljubavi prema vlastitoj okolini i na kraju će naš svijet moći zacijeliti.

U ovoj 2021 mnogi će morati odrediti da li žele nositi križ kao griješnici mrzovoljno mrmljajući ili kao Sveci radosno prihvaćajući, u svakom slučaju križ ćemo morati nositi sve do ulaska u Novu Eru Mira.

2 komentara

  1. Admin

    Hvaljen Isus i Marija!

    Uz dužno poštovanje premi svima vama koji čitate HKZ i koji komentirate, moramo naglasiti da ćemo brisati komentare koji ne sadrža kršćanski moral, kao i one koji direktno napadaju Knjigu Istine.

    Ove prve komentatore štitimo od takvih grijeha, jer ovo nije platforma za grijeh.

    U ovom drugom slučaju, kad pišu protiv Knjige Istine, pošto znamo da je to direktna hula protiv Duha Svetoga, želimo zaštititi ponajprije duše onih koji to pišu, da ne upadnu u taj teški grijeh.

    Ovo je Iskreno i za dobro duša i nema skrivene namjere, pa ju ni ne tražite.

    Osim ovih brisat ćemo i sve druge komentare koji promoviraju bilo kakve objave s “Neba” koje se daju u ovo vrijeme, jer je i to protivno Knjizi Istine.

    Marija od Božjeg Milosrđa je Prorok Kraja Vremena i nema drugog koji će biti dan čovječanstvu.

  2. Lili

    Slažem se s Vama u svemu a mislim da čemo ove godine morati promišljati kako da se sami brinemo o hrani vodi i opčenito o preživljavanju .Gledala sam na nekom kanalu kako se ljudi udružuju i u napred se pripremaju ds si proizvode sami hranu koji su u mogučnosti kupuju kuču na selu ili obnavljaju od roditelja ili baka i djedova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *