Abortusi su najvažnije socijalno pitanje Crkve

Kardinal Raymond Burke nazvao je apsurdno smiješnim, pokušaj uvođenja novog magisterijuma lažnog Proroka Bergoglia u teologiju Katoličke Crkve.

“Ljudi stalno govore o magisterijumu pape Franje. Nedavno sam razgovarao sa dvojicom svećenika koji su raspravljali sa jednim mladim svećenikom, koji studira moralnu teologiju. Taj mladi svećenik im je rekao :

“Imamo magisterijum pape Franje koji je potpuno drugačiji; mi sada moramo napustiti sve stare kategorije i razviti novu teologiju kako bi slijedili ovaj magisterijum.”

Ovo je jednostavno apsurdno smješno, to nije magisterijum! Svećenici i laici ovo moraju shvatiti,” rekao je kardinal Burke.

U svjetlu ovih izazova Crkvene doktrine, Kardinal Burke upozorava svećenike i laike da moraju biti spremni.

“Jedini odgovor na ovu situaciju u kojoj se nalazimo, jest vratiti se natrag na konstantno učenje Crkve, koje je sadržano u Katekizmu Katoličke Crkve i predstavlja službeni magisterijum Crkve. To mora biti naša točka polazišta,” rekao je Burke.

U svezi Amoris Laetitia, kontroverzne pobudnice lažnog proroka Bergoglia, kardinal Burke ističe :

“Učenje našeg Gospodina Isusa Krista je vrlo jasno. Brak je nerazrješiv, vjeran i samo između jednog muškarca i jedne žene.”

Što se tiče pastoralnog praćenja onih koji žive u neregularnim bračnim vezama, kardinal Burke objašnjava :

“Kada pastoralno pratite neku osobu na njenom putu, vi je pratite na neku destinaciju. Ta destinacija nužno mora biti u skladu sa Kristovom riječi, u skladu sa Kristovim planom za sakrament braka.

To znači pomoći tim ljudima da ne primaju sakramente, sve dok ne budu u stanju ispraviti svoju neregularnu situaciju prema kanonskom statusu.” 

Zapitan koja su glavna pitanja Katoličkog socijalnog učenja današnjeg vremena, da li je to globalno zagrijavanje ili problem abortusa, kardinal Burke je odgovorio:

“Potpuno je jasno da su abortusi najvažnije socijalno pitanje Crkve. Abortusi su od prvih dana Crkve oduvijek smatrani najtežim grijesima.”

 

“Sve dok ne obnovimo poštovanje za ljudski život, niti jedno drugo socijalno pitanje nema nikakvu važnost. Zlokobni je znak, to što su 69 biskupa glasali da se pitanje abortusa smatra nevažnim,” rekao je Burke.

Što se tiče svećenika koji su odbili dati Svetu Euharistiju osobama koje su javno živjele u grijehu ili poticali svojim stavovima i životom druge na grijeh, kao što je zamjenik predsjednika Joe Biden i jedne žene koja je javno živjela u homoseksualnoj zajednici, kardinal Burke otvoreno staje na stranu tih svećenika :

“Kako biskup može stajati sa strane u ovakvim slučajevima, kada političari koji kažu da su Katolici skandaliziraju cijelu naciju glasajući za abortuse.”

Zatim je novinar pitao kardinala Burkea što se to krije iza sadašnjeg revolucionarnog elementa u Crkvi, koji želi sve promijeniti :

“To je pitanje oholosti, to je pitanje da mi mislimo da znamo bolje nego zakon Božji, Deset Božjih Zapovijedi i Crkveno nepromijenjeno magisterijalno učenje. To je oholost u najgoroj manifestaciji, koja pokušava redefinirati ljudski život, brak, ljudsku prirodu.“

3 komentara

  1. ivana

    Oholost je šta lažni prorok ne kleči pred Presvetim sakramentom.Oholost je šta je udario po ruci vjernicu iz azije.Oholost je šta je micao ruku dok su mu dolazili ljubiti prsten.Oholost je što namjerno odugovlači s kanonizacijom našeg blaženog Stepinca.Oholost je što dozvoljava poganske plesove,erotske u Vatikanu.Mogli bi još puno nabrajati.Kardinal Burke je svjestan stanja u crkvi.Oholost je prvi glavni grijeh i povlači za sobom druge teške grijehePomozi nam Gospodine da nikada ne padnemo u zamku oholosti..

  2. Robert Ivanović

    Ne zaboravimo kojeg je datuma izabran papa franjo 13.3.2013. 13 broj se prikazuje kao Judin izdajnički broj. Na novčanici od 1 dolara sve je u brojci 13. Broj 12 u bibliji simbolizira 12 apostola, 12 plemena Izraelovih. Juda je bio na posljednjoj večeri 13-i, onaj koji je izdao Gospodina. Da li će ovaj papa ući u povijest kao izdajnik i protivnik zdrave nauke crkve bumo brzo vidjeli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *