Agencija HBK huška na progon Latinske Mise u Hrvatskoj

I dok posljednjih godina pratimo nesmiljeni progon Tradicionalne Latinske Mise (TLM) u svijetu, u Hrvatskoj su do sada stvari nekako bile u zavjetrini. Ne ulazeći u situaciju s Bratstvom svetog Pija X. (koje je inače u plodnom zamahu u Hrvatskoj), latinaški mainstream u Hrvatskoj okupljao se u zadnje vrijeme u crkvi sv. Blaža u Zagrebu, gdje je TLM govorio i pjevao vlč. Borna Puškarić. Puškarić je već dugi niz godina s TLM zajednicom, a njegov prisan odnos s kardinalom Bozanićem (čiji je bio glasnogovornik) priskrbio je ovoj zajednici određeni stupanj zaštite.

No, tijekom korone ovo savezništvo stavljeno je na kušnju nakon što se Bozanić kompromitirao pred pravovjernim stadom svrstavši se uz vukove, a Puškarić se našao između čekića i nakovnja. Tijekom druge polovice 2020. Puškarić je po prvi puta postavljen za župnika i to jedne velike zagrebačke župe, Župe sv. Blaža. Prirodno, njegov fokus usmjerio se tada sa TLM-a, na potrebe župnog pastorala.

Ipak, TLM se usprkos traditionis custodes nastavio normalno služiti. Iako se izvana činilo kao da je Hrvatska oaza mira u oceanu Crkvenog rata, ispod površine stvari nisu bile nimalo bezazlene. I dok su vjernici strepili prateći ubojite salve koje je okupirani Vatikan upućivao prema Vjekovnoj Misi, vlč. Puškariću počeli su ići na živce članovi TLM zajednice koji su previše otvoreno kritizirali korona diktaturu, pa je više puta iskoristio propovjedaonicu kako bi obranio „tekovine nove normale“.

No, u posljednjih mjesec dana dogodila su se dva ključna događaja, koja sada stavljaju još veći teret na ovu krhku situaciju. Lažni prorok izdao je 21. veljače putem svog aparatčika A. Rochea još jedan ubojiti dekret kojim traži da biskupi Vatikanu prijave župne crkve u kojima se služi TLM kako bi bergolijanci mogli odlučivati o njihovoj sudbini. Već tjedan dana nakon toga pojedine biskupije prekinule su služenje TLM-a u župnim crkvama (npr. Albany u SAD-u).

Druga loša vijest došla je imenovanjem bergolijanca i neprijatelja Međugorja za zagrebačkog nadbiskupa. Mi ovdje nismo htjeli komentirati taj događaj pošto se nažalost i kard. Bozanić kompromitirao posljednjih godina, pa nije djelovalo kao da smo izgubili heroja Vjere. No, nedvojbeno je da će ova promjena koju neprestano slave globalistički mediji u Hrvatskoj donijeti još veću štetu Crkvi, vjernicima i njihovom spasenju. A jedna od prvih žrtava lako može biti baš TLM.

Da su s Kaptola već zapuhali novi vjetrovi vidimo iz ovotjedne objave Informativne katoličke agencije (IKA). IKA, naime, prenosi paljbu po TLM-u od strane još jednog aparatčika lažnog proroka, hrvatske sramote imenom Blase Cupich. Cupich koji je poznat po blagonaklonom stavu prema sodomiji, nema nimalo blagonaklon stav kada je u pitanju Vjekovna Misa. No, od baljezgarija ovog neprijatelja Crkve koje nema smisla prenositi, puno je važniji cjeloviti dojam ove objave IKA-e.

Tu se otvoreno kaže da biskupi imaju dužnost promicati širenje liturgijske obnove (drugim riječima potisnuti TLM) u zajedništvu s Papom (u zajedništvu s lažnim prorokom i njegovom anticrkvom).

Kao podloga za ovaj progon jasno se ističu protucrkveni dokumenti lažnog proroka traditionis custodes, te pismo rescriptum ex audientia objavljeno prije dva tjedna.

Iako se radi o koordiniranom međunarodnom napadu na TLM, ovo je po prvi put da službeni organ Hrvatske biskupske konferencije huškački poziva na progon Vjekovne Mise, koju je nedavno preminuli Papa Benedikt rehabilitirao prije petnaest godina. 

Ova objava svetogrdno koristi Duha Svetoga za pokriće protucrkvene djelatnosti (što je ustaljena praksa bergolijanaca), na perfidan način predstavlja papu Ivana Pavla II. kao mrzitelja TLM-a, a lažnog proroka kao „Petrovog nasljednika“, „jamca jedinstva Crkve“ i „Svetoga Oca“ koji se jadan 60 godina nakon Drugog vatikanskog koncila mora toliko boriti protiv TLM-a. Iako danas znamo da je Annibale Bugnini, glavni arhitekt onog što oni nazivaju „liturgijskom obnovom“ bio mason, dakle, neprijatelj Crkve, IKA nema problem reći da se radi o Duhu Svetom (!).

Svećenici i vjernici koji ovo budu čitali imat će dojam da nekakva zla klika tradicionalističkih naftalinaca mrzi „papu“ i stvara raskol u Crkvi i to sve zbog nerazumljive „navezanosti“ na nekakvu prastaru Misu koju ionako normalan svijet ne razumije. Iz toga će biti jasno da je kucnuo čas da se s takvim „unutarnjim neprijateljima“ napokon obračunamo.

Nažalost, sada je neminovno da će mnogi lakomisleni posvećeni sluge u Hrvatskoj u svojoj revnosti da budu odani onome za kojeg u strahoti svoje zablude misle da je papa, početi podsvjesno prezirati sve što ih podsjeća na TLM i tradicionalizam. Isto kao što su prije godinu dana prezirali i još uvijek preziru one članove njihovih redova koji su odbili cijepljenje.

Oni katolici koji ne mare previše za TLM dok god imaju Novus Ordo pristup Pričesti na jezik, grdno se varaju ako misle da cilj ovih napada nije Sveta Pričest.

Da smo tek na početku pravoga liturgijskog progona upućuju i najave da bi do sada najubojitiji Bergoglijev dekret tek trebao biti objavljen početkom slijedećeg mjeseca.

Dakle, stado se razdvaja na ovce i jarce. Odnedavno po pitanju odanosti korona religiji, a sada po pitanju stava prema Vjekovnoj Misi. I onda i sada na meti je bila Euharistija. Pripremite se.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *