Američki biskupi se oglasili, da se oglase

Anthony Fauci najavio je predanost Bidenovog režima promicanju pobačaja, kao i novi odnos između Sjedinjenih Država i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Fauci je imenovan glavnim medicinskim savjetnikom Joea Bidena.

“Čast mi je objaviti da će Sjedinjene Države ostati članica Svjetske zdravstvene organizacije”, izjavio je Fauci.

“Pod Bidenovom vlašću SAD će biti u potpunosti angažiran na unapređenju globalnog zdravlja i konstruktivno će surađivati s partnerima na jačanju i važnoj reformi SZO”.

Međutim, novoimenovani glavni medicinski savjetnik također je naglasio Bidenovu predanost promicanju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i reproduktivnih prava, što je zajednički eufemizam za pobačaj i kontracepciju.

„A naša će politika biti podržavanje seksualnog i reproduktivnog zdravlja i reproduktivnih prava žena i djevojaka u Sjedinjenim Državama, kao i globalno. U tu će svrhu predsjednik Biden narednih nekoliko dana opozvati dokument Mexico City policy, kao dio svoje šire posvećenosti zaštiti ženskog zdravlja i unapređivanju rodne ravnopravnosti kući i širom svijeta.”

Podsjetimo se dokument Mexico City policy, zabranjuje savezno financiranje pobačaja u inozemstvu, a bivši predsjednik Donald Trump, aktivirao je taj dokument kako bi spriječio financiranje abortusa diljem svijeta.

Biden javno ističe da je katolik, čak i da je prisustvovao misi neposredno prije inauguracije, ali je isto tako vrlo otvoren prema svojoj snažnoj podršci pobačaju, kao i LGBT ideologiji. Pobačaj je nazvao osnovnom zdravstvenom uslugom, a pobačaj na zahtjev tijekom svih devet mjeseci trudnoće želi unijeti u savezni zakon.

Lažni prorok Bergoglio ponovio je svoje čestitke Bidenu, ali bez ikakvog spomena o njegovom stavu u svezi pobačaja.

U poplavi izvršnih naredbi koje je Biden potpisao, dao je i dozvolu rodno zbunjenim vojnicima da otvoreno služe vojsku.

Iako Vatikan nije uspio ublažiti izjavu Biskupske Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država (USCCB), koja naglašava heretička stajališta samoproglašenog katolika Joea Bidena, ona je stigla dovoljno kasno i nema sada gotovo nikakvu težinu, osim da nekim biskupima u SAD-u da kakvu takvu vjerodostojnost.

Uplitanje dvaju pro-LGBT američkih kardinala, Josepha Tobina iz Newarka i Blasea Cupicha – Hrvata iz Chicaga, potaknulo je Vatikan da pokuša izmijeniti izjavu Biskupske Konferencije Amerike, koju je napisao njezin predsjednik Nadbiskup José Gomez iz Los Angelesa.

Biskupska Izjava koja je bila predviđena za objavu u srijedu ujutro u 9 sati, ističe i pojašnjava točke kontradikcije između višegodišnjeg katoličkog učenja i Bidenove politike.

Saznavši kako biskupska konferencija katoličkih biskupa Amerike namjerava objaviti svoju kritiku prema Joeu Bidenu, Vatikan je promtno naredio da se ona odgodi.

Izvori su otkrili da se o izjavi raspravljalo u utorak navečer, a pojedini biskupi pod vodstvom pro LGBT kardinala Chupica i Tobina, prigovarali su da je pretjerano kritična prema nadolazećoj administraciji.

No iako je Vatikan uspio odgoditi vrijeme objave same izjave, ona je ostala netaknuta i objavljena je na web stranici USCCB.

Izjava USCCB-a o inauguraciji Josepha R. Bidena između ostalog kaže:

“Kao pastiri i nacionalni biskupi imamo dužnost naviještati Evanđelje u svoj njegovoj istini i snazi, čak i kad je to učenje nezgodno ili kad su istine Evanđelja suprotne uputama koje šire društvo i kultura. Dakle, moramo naglasiti da se naš novi predsjednik obvezao voditi politiku koja će unaprijediti moralna zla i ugroziti ljudski život i dostojanstvo i to najozbiljnije u područjima pobačaja, kontracepcije, braka i spolnosti.

Duboko smo zabrinuti zbog mnogih prijetnji ljudskom životu i dostojanstvu u našem društvu. Ali ne možemo šutjeti kad se u našoj zemlji abortusom iz godine u godinu ubije gotovo milijun nerođenih života.”

Jedan svećenik je ovako komentirao situaciju:

“Kardinali Cupich i Tobin zabrinuti su zbog kritiziranja administracije Bidena! Kakva trulež! Oba ova kardinala trebala bi biti na koljenima moleći se da ova pošast protiv nerođenih u našoj naciji dođe kraju, a ne da se ljube s novom predsjedničkom administracijom. “

Objasnio je koji se financijski interes krije iza ove igre s Bidenovom administracijom:

“Kao svećenik, ja sam za to da se ukine svako savezno financiranje takozvanih katoličkih dobrotvornih organizacija”, rekao je.

“Nije dobra stvar za čitavu zemlju da Američki porezni obveznici plaćaju takozvane razne socijalne programe tzv. katoličkih organizacija, kada se na kraju ta sredstva usmjeravaju na podrivanje i zaobilaženje Evanđelja.”

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *