Amy Coney Barrett se slaže da eksperimentalni otrovni pripravak bude obavezan

Vrhovni sud SAD-a objavio je 12. kolovoza da neće razmatrati žalbu grupe studenata sa sveučilišta Indiana koji se protive sveučilišnoj odluci obveznog cijepljenja eksperimentalnim otrovnim pripravkom protiv COVID-19.

Žalba učenika upućena je sutkinji Amy Coney Barrett, koja prima hitne zahtjeve iz te regije.

Odbila je žalbu i nije bilo zapaženih neslaganja drugih sudaca. Sud nije izdao zasebnu naredbu niti je dao bilo kakvo objašnjenje, već je jednostavno naznačio da je Barrett odbila žalbu.

 


 

Grupa od osam studenata tražila je hitnu naredbu protiv sveučilišne politike cijepljenja, rekavši kako su rizici povezani s cjepivima nadmašili koristi za njihovu dobnu skupinu.

“Zaštita drugih ne oslobađa naše društvo od središnjeg kanona medicinske etike koji zahtijeva dobrovoljni i informirani pristanak”, navodi se u studentskoj peticiji.

Slučaj, Klaassen protiv povjerenika sveučilišta Indiana, prvi je koji uključuje obavezno cijepljenje eksperimentalnim otrovnim pripravkom protiv COVID-19 koji je došao pred Vrhovni sud.

Sveučilište Indiana objavilo je u svibnju da od cijelog fakulteta, studenata i osoblja traži cijepljenje za jesenski semestar, osim ako se ne kvalificiraju za medicinsko ili vjersko izuzeće.

Studentska grupa osporila je ustavnost ovog mandata na saveznom sudu.

U srpnju je sudac saveznog okružnog suda u Indiani odbacio zahtjev učenika da blokira obvezu školskog cjepljenja rekavši da škola ima pravo tražiti „razuman i propisan postupak cijepljenja u legitimnom interesu javnog zdravlja za svoje učenike, fakultete, i osoblje. ”

Sudac je također rekao da učenici imaju druge mogućnosti, kao što su podnošenje zahtjeva za izuzeće od cjepiva, pohađanje nastave putem interneta ili odlazak u drugu školu.

Nekoliko katoličkih fakulteta i sveučilišta, osobito velika sveučilišta, već su propisala obavezno cijepljenje eksperimentalnim otrovnim pripravkom.

Svi oni svoju odluku temelje na nedvosmislenim poticajima iz Vatikana ili na izjavama lažnog proroka Bergoglia.

Sveučilište St. Edward’s u Austinu u Teksasu bilo je jedno od prvih fakulteta koje je krajem ožujka objavilo da od studenata i nastavnika zahtijeva cijepljenje protiv COVID-19.

Ostali fakulteti koji su se brzo pridružili ovom popisu bili su: Sveučilište Georgetown u Washingtonu, Koledž Holy Cross u Worcesteru, Massachusetts, Sveučilište Loyola Chicago, Sveučilište Seattle i drugi.

Studenti Katoličkog sveučilišta Amerika u Washingtonu neće morati biti cijepljeni, već su “snažno ohrabreni” da uzmu eksperimentalni otrovni pripravak.

Slično, katolički fakultet u Miamiju, ne zahtijeva, ali snažno potiče cijepljenje svoje školske zajednice.

Najviše sreće imaju studenti u Belmont Abbey College u Sjevernoj Karolini. Od njih se neće zahtijevati cijepljenje eksperimentalnim otrovnim pripravkom protiv COVID-19 i neće se zahtijevati da nose besmislene maske za lice ili besmisleno socijalno distanciranje.