Bergoglio ohrabrio raskolne njemačke biskupe da „pomognu oblikovati“ Crkvu

Među Bergoglijevim apologetima bilo je onih koji su se nadali da će se lažni prorok suprotstaviti heretičnim i raskolnim njemačkim biskupima, pa su takvi poklonici lažnoga proroka posljednjih nekoliko mjeseci umirivali svoje savjesti čvrsto se držeći za par izjava koje su im davale povoda da tako misle.

No, mi znamo da heretični njemački biskupi i lažni prorok u konačnici imaju isti cilj – „ozakoniti“ svaki grijeh i herezu (blagoslovi sodomije, profaniranje Euharistijskog Isusa, svetogrđe pričešćivanjem javnih grješnika, žensko svećenstvo…), ali da Bergoglio za razliku od Nijemaca mora biti puno pažljiviji u pristupu kako se njegove žrtve ne bi razbježale. Zato on Nijemce koristi kao svoju isturenu frontu, preko koje priprema javnost i „normalizira“ sve ove gadarije.

Podsjetimo što se zbilo u posljednjih nekoliko mjeseci:

– Tzv. sinodalni put u Njemačkoj je postao paravan za „legalizaciju“ grijeha i raznoraznih hereza (nešto slično kao Bergoglijeve amazonske, obiteljske i sinode o sinodalnosti)

– U njemačkoj Katoličkoj crkvi organiziran je sodomski revolt: veliki broj raskolnih njemačkih svećenika organizirao je masovne blagoslove homoseksualnih „brakova“

– Njemački kardinal Woelki postavio je ženu da nadzire formaciju svećeničkih kandidata

– Da umiri savjest zabrinutih katolika, Bergoglio je odobrio promjenu Zakonika kanonskog prava uvodeći ekskomunikaciju ženskog svećenstva

– Vođa pobunjenih njemačkih biskupa, Reinhard Marx, ponudio je ostavku lažnom proroku

– Bergoglio je iskoristio ovaj Marxov čin da ne prihvati ostavku i da ga uzvisi pred katolicima do te mjere da su neki već počeli spominjati da ga vidi za svoga nasljednika, na taj način dajući podršku gnusnim herezama i odobravanju grijeha u Njemačkoj (i naravno u svijetu).

Da sada stvar bude još gora, Bergoglio je primio Georga Bätzinga šefa njemačke Biskupske konferencije, nakon čega je Bätzing izjavio novinarima kako Bergoglio „ohrabruje“ njemački (raskolnički) sinodalni put i čak traži od Nijemaca da dođu i „pomognu oblikovati“ trogodišnji rad biskupske sinode o sinodalnosti.

Oni koji i dalje ne vjeruju da Jorge Bergoglio zagovara iste antikatoličke ciljeve kao i njemački biskupi, neka pročitaju Bätzingove izjave niže:

„Papa nas je ohrabrio da nastavimo hodati sinodalnim putem po našem izboru, da otvoreno i iskreno razgovaramo o otvorenim pitanjima i da izađemo s preporukama za drugačije ponašanje Crkve.

Pozvao je Crkvu u Njemačkoj da pomogne oblikovati put sinodalnosti koji će dovesti do Biskupske sinode 2023. godine, kako je sam najavio.“