Bergoglio “osakatio” Benediktov pogreb!

Kako prenosi Church Militant, lažni prorok Bergoglio osujetio je planove za državni sprovod Benedikta XVI. i naredio smanjenje pogrebnog obreda pape Benedikta.
Vatikanski dužnosnici koji su bili uključeni u koordinaciju pogrebnog obreda pape Benedikta XVI., otkrili su da je Bergoglio osobno intervenirao kako bi zabranio “pogrebnu povorku na ramenima” za ljubljenog papu Benedikta XVI u kojoj su nositelji kovčega trebali nosili lijes od samostana Mater Ecclesiae do bazilike svetog Petra. 

Lažni prorok Bergoglio je umjesto toga naredio da se Benediktovo tijelo preveze kombijem od samostanske rezidencije pape emeritusa do bazilike. Osoba uključena u pogrebne obrede u Vatikanu, rekla je da je to jednako “uskraćivanju mrtvačkih kola” za pokojnika! 

“Planirali smo da se kombi nakratko zaustavi ispred Casa Santa Marta kako bi simbolizirao kontinuitet između dvojice papa, ali u posljednjem trenutku Bergoglio je rekao da to više ne želi”, dodao je izvor. 

“Ljubomora je stvarno loša. Benedict to nije zaslužio”, rekao je drugi izvor, sa žaljenjem kako su mnogi morali slušati “loše anegdote o tome kako se vladar ponaša”. 

Više izvora potvrdilo je da Bergoglio nije želio omogućiti “službeni period žalosti” ili da Benediktovo tijelo leži izloženo dulje vrijeme. Jedan je kardinal rekao  da je to “namjerno smanjeno vrijeme”. Napominjemo da je tijelo pokojnog Ivana Pavla II bilo izloženo devet dana prije ukopa!

“Misa zadušnica također je namjerno zakazana za 9:30 ujutro, jer bi to otežalo putovanje u Rim mnogim vjernicima koji su planirali doći na misu iz različitih dijelova Italije”, rekli su izvori. Nisu se oglasila niti zvona koja bi obilježila odlazak preminulog pape u miru. 

Zapravo, lažni prorok Bergoglio je želio da se “skraćeni” sprovod održi u utorak i o tome je razgovarao s nadb. Georg Gänsweinom, osobnim tajnikom pape Benedikta XVI. i prefektom papinskog doma”, otkrio je izvor. 

U četvrtak je talijanska internetska stranica Silere non Possum objavila da je mons. Diego Giovanni Ravelli, novi prefekt liturgijskih slavlja, morao uvjeriti Bergoglia da ostane na Trgu svetog Petra dok se Benediktov lijes unosi u baziliku. 

Čak je i Jutranji list prenio naslov “papa iz invalidskih kolica ustajao samo kad je to bilo obavezno”. Stari mrzitelj Katoličke crkve, Inoslav Bešker u članku je dodatno naglasio kako su Njemačka i Italija proglasile dan žalosti za papom Benediktom, a Vatikan nije htio.

Izvori su, nadalje, potvrdili da je Bergoglio namjeravao otići čim je čuo povike okupljenih na talijanskom, ” Benedetto santo subito ” (odmah proglasite Benedikta svetim). Zatim je rekao da će otići jer mu je prehladno. 

I dok je Ravelli uspio uvjeriti Bergoglia da ostane dok su nosili lijes prema crkvi svetog Petra, Bergoglio je ipak odbio pridružiti se procesiji do papinskih grobnica u vatikanskim grobnicama za završni dio obreda i sahrane tijela. 

Osoblje Vatikana također je izrazilo frustraciju zbog Bergoglijeve nespremnosti da proglasi razdoblje službene žalosti za papom emeritusom. “Paradoksalno, ovih se dana vatikanska zastava vijorila na pola koplja samo na pročelju kurije Družbe Isusove”, istaknuo je jedan birokrat.  

Ali za razliku od Vatikana, na zgradama njemačkog i britanskog parlamenta istaknute su nacionalne zastave na pola koplja.

“Franjo nije ni razmišljao o obustavi svojih papinskih audijencija kako bi obilježio razdoblje između Benediktove smrti i sprovoda”, dodao je jedan birokrat. Izvori su također rekli da je Sveta Stolica poslala pisma veleposlanstvima u Vatikanu tražeći od njih da ne šalju službena izaslanstva na sprovod. Jedini šefovi država koji su pozvani bili su iz Njemačke i Italije.  

U internom pismu zaposlenicima Vatikana jasno je stavljeno do znanja da za Benediktov sprovod nije proglašen neradni dan. Umjesto toga, u pismu od 4. siječnja, zaposlenicima je rečeno da oni koji žele “nazočiti pogrebnoj ceremoniji” “neće morati kucati.”

Vijest je također izvijestila da su različiti kardinali izrazili “bijes, zbunjenost i bol” zbog prezira koji je Franjo pokazao prema Benediktu u pogrebnoj homiliji. Mnogi vjernici koji su prisustvovali Misi zadušnici također su se žalili da je to “tretman koji ne bi bio rezerviran ni za najvećeg neprijatelja”.

Franjo se jednom kratko osvrnuo na svog prethodnika u posljednjoj rečenici svoje propovijedi, rekavši: “Benedikte, vjerni prijatelju Zaručnika, neka tvoja radost bude potpuna dok slušaš njegov glas, sada i zauvijek!”

“Franjo je jedva spomenuo čovjeka kojeg smo pokapali –  tek na kraju, kao da se oprašta”, napisao je pisac Rod Dreher. “Mogao je održati ovu homiliju za svog batlera. Usporedite je s detaljnom, radosnom propovijedi koju je Benedikt XVI. održao na sprovodu Ivana Pavla II.” 

Benediktov sprovod dodatno je pokvario svećenik koji je odbio dati svetu pričest katoliku koji je kleknuo za sakrament i tražio da mu se ponudi na jezik. Društvenim mrežama obišla je snimka na kojoj svećenik ignorira vjernog katolika. 

U petak, dan nakon Benediktova sprovoda, Bergoglio je objavio novu apostolsku konstituciju kojom se reorganizira rimski vikarijat, i kojom lažni prorok preuzima izravniju kontrolu nad aktivnostima rimske biskupije, uključujući veći nadzor nad stvarima poput imenovanja svećenika i revizije kandidata za ređenje. To je još jedan Bergoglijev korak uzimanja potpune kontrole. Djeluje li vam ovaj tiranin kao netko tko je stvarno spreman dati ostavku i potpuno se maknuti?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *