Bergoglio službeno potvrdio da nije Kristov vikar

Kristovim vikarima (odnosno Petrovim vikarima do XII. stoljeća) nazivaju se pape u Katoličkoj crkvi. Ta titula znači da je papa Kristov namjesnik na zemlji.

Bergoglio je sada putem službenog papinskog godišnjaka za 2020. godinu obznanio da se ne smatra Kristovim vikarom (dakle ne smatra se Kristovim namjesnikom na zemlji). Ova titula direktno je vezana uz Sveto Pismo kada je Isus Svetom Petru dao vlast i ključeve Crkve.

U službenom papinskom godišnjaku za 2020. izbačena je titula „Kristovog vikara“ te se navodi da je to „povijesna titula“ (što će reći – pripada povijesti). Kao vladar sada se samo navodi ime „Jorge Mario Bergoglio“. 

Papinski godišnjak za 2019 (lijevo) i godišnjak za 2020. (desno).

Bivši papinski nuncij za SAD, nadbiskup Vigano komentirao je:

„Čini se da je u tome moguće vidjeti u tišini dano priznanje svojevrsne uzurpacije, kako ne vlada “Servus servorum Dei” (Sluga Božjih slugu), već osoba Jorgea Maria Bergoglija, koji službeno odbija biti Kristov vikar, Nasljednik prvaka Apostola i Summus Pontifex…“

Vigano kaže da se Bergoglio sada vidi „gospodarom Crkve, slobodnim da je uništi iznutra bez potrebe da za to ikom odgovara“.

„Ukratko, tiranin.“

Bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, kardinal Müller, nazvao je ovaj potez „teološkim barbarizmom“.

„Ni papa ni ekumenski sabor“, kaže Müller, “ne mogu, bez obzira na njihovu najvišu vlast u Crkvi, ukinuti primat, episkopat ili Sakramente, ili ih reinterpretirati u njihovoj biti.“

 

Svima koji su povjerovali Kristovim porukama u Knjizi Istine od početka je jasno da Bergoglio nije Kristov namjesnik, no sada kada je Bergoglio i službeno odbacio potrebu da ga nazivaju Kristovim namjesnikom, iskreno se nadamo da će i naša zabludjela braća uvidjeti da se ne radi o papi Katoličke crkve nego o lažnome proroku.

I dok korak-po-korak stvara novu lažnu religiju, Bergogliju je očito naslov „Kristovog vikara“ sada u ovoj fazi potpuno nepotreban.

2 komentara

 1. Petar

  Ako on javno priznaje da nije Kristov Vikar, ciji su onda vikari nasi biskupi?

  Njegovi ili Kristovi?

  Na mogu sluziti i laznom proroku i Kristu.

  Hrvatski Biskupi otvorite narodu Crkve.

  Dajte Hrvatskom narodu pristup Sakramentima.

  Narod ne moze primiti Tijelo Kristovo putem Televizije.

  Televizija je za sapunice, grijeh i ubijanje dosade.

  Crkve su za vjernike, Sakramente i Put Svetosti.

  Otvorite Crkve, vratite vjernicima Sakramente!

 2. Pax Christi

  Krenulo je …..nisam mogao ni zamisliti da pad koji traje već neko vrijeme ću živjeti i gledati svojim očima…Molite se….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *