Bergoglio šokirao sjemeništarce užasnim psovkama i omalovažavanjem Katekizma

Kako prenosi ChurchMilitant.com  sjemeništarci iz Barcelone kažu da su bili šokirani kada je Bergoglio navodno upotrijebio psovke (poput hrvatskih psovki na slovo j) druge prostote na papinoj audijenciji u Rimu. Prema svjedočanstvima sjemeništaraca, Bergoglio je gunđao protiv “j***nih karijerista koji zaje***aju tuđe živote”. Bergoglio je kritizirao “one koji se penju kako bi pokazali svoje ku*e”, izvijestio  je u ponedjeljak  talijanski medij Daily Compass.
 

Svećenici pripravnici bili su šokirani kada je Bergoglio inzistirao da svećenici nikada ne smiju uskratiti odrješenje vjernicima u ispovjedaonici ni pod kojim okolnostima. 

Očevici opisuju kako je Bergoglio na audijenciji 10. prosinca odbacio pripremljeni govor rekavši da bi “bio dosadan”. Umjesto toga, Bergoglio je sjemeništarcima rekao da mu postavljaju pitanja. 

“Nije prvi put da je Papa izjavio da je govor koji je pripremio (ili koji je pripremljen za njega) vrlo dosadan i da je publici nametnuo drugačiju poruku”, objavila je španjolska stranica Germinans Germinabit . 

Opisujući Bergoglieve riječi kao izgovorene s “potpunom grubošću”, web stranica je izvijestila kako je od svjedoka sastavila “prilično opširan izvještaj u kojem je grubi jezik kojim se Papa služio sakupljen u cijelosti”. 

U odgovoru na pitanje jednog sjemeništarca, lažni prorok Bergoglio pozvao je sjemeništarce da “ne budu klerikalci, da sve oproste” i “ako vidimo da nema namjere pokajanja, moramo svima oprostiti”. 

“Nikada ne možemo uskratiti odrješenje jer postajemo sredstvo za zlu, ne pravednu i moralnu osudu”, rekao je lažni prorok Bergoglio sjemeništarcima, koje je pratio pomoćni biskup biskupije Javier Vilanova Pellisa.

Svećenici koji vjernicima uskraćuju odrješenje su “delinkventi”,  naglasio je lažni prorok Bergoglio.  

Ovo nije prvi puta da lažni prorok Bergoglio ismijava Katekizam Katoličke Crkve po pitanju grijeha ili odrješenja za grijehe.

Prilikom obraćanja latinoameričkim rektorima i odgojiteljima, rekao je da svećenici “moraju tražiti dopuštenje od biskupa” ukoliko žele uskratiti odrješenje vjerniku u slučaju smrtnog grijeha. 

“Molim vas, narod ne može biti u rukama zločinaca! A svećenik koji se tako ponaša je zločinac, u svakoj riječi. Htjeli to ili ne”, naglasio je lažni prorok Bergoglio. 

Na istom sastanku u studenome, Bergoglio je također inzistirao da svećenici i sjemeništarci moraju prakticirati “blizinu”. Bergoglio je pojasnio: “Ovo mora biti zarazno, to jest svećenik, sjemeništarac, svećenik mora biti ‘blizu’. Kome blizu? Curama iz župe? A neke jesu, bliske su, pa se udaju, dobro je.” 

“Čini se da je ova Bergoglieva šala s neumjesnim dvostrukim značenjem pretvorena u jezik koji bi posramio i mornara”, komentirao je Daily Compass. 

Izvori koji žive u Casa Santa Marta u blizini Franje rekli su za Church Militant da su svjedočili ispadima ružnih riječi od strane Bergoglija kada izgubi živce.  

U svom bestseleru  The Dictator Pope: The Inside Story of the Francis Papacy , autor Henry Sire (čiji je pseudonim Marcantonio Colonna) bilježi nekoliko slučajeva kada je Bergoglio eksplodirao psovkama. 

Prema njegovim riječima otac. Peter Hans Kolvenbach, bivši generalni poglavar isusovaca, napisao je 1991 izvještaj o tadašnjem vlč. Jorge Mariu Bergogliu, optužujući Bergoglia, za “niz mana, od uobičajene uporabe vulgarnog jezika do prepredenosti”. 

“Kada su kamere za javnost isključene, papa Franjo se pretvara u drugu figuru: arogantan, odbojan prema ljudima, rasipnik s ružnim jezikom i poznat po bijesnim ispadima temperamenta koji su poznati svima, od kardinala do šofera”, napisao je Sire. .

Sire je citirao druge komentatore kako bi potvrdio kako su “izljevi ljutnje pape Franje, njegova grubost prema podređenima i njegov vulgaran jezik postali ozloglašeni u cijelom Vatikanu”.

Church Militant je kontaktirao Tiskovni ured Svete Stolice za komentar, ali nije dobio nikakav odgovor do trenutka tiska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *