Bergoglio zaštitio od ekskomunikacije isusovca čiji su mozaici po crkvama širom Hrvatske i BiH!

Nema katolika u Hrvatskoj koji nije vidio čudne mozaike gdje su Isus, Majka Božja, mnogi sveci i svetice prikazani s ogromnim očima, na čudni, modernistički, gotovo jeziv način.

Ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće saznati. – tako govori Evanđelje, a sada je svijet upravo otkrio što je to što se krilo iza ovih strašnih mozaika koji nagrđuju tolike crkve po Hrvatskoj, BiH i na najsvetijim mjestima u svijetu.

Ovaj „umjetnik“ zove se Marko Ivan Rupnik, bivši je isusovac iz Slovenije. Crkveni sud proglasio je Rupnika krivim zato što je dao odrješenje ženi s kojom je imao spolne odnose, te je automatski ekskomuniciran!

Marko Ivan Rupnik optužen je da je psihološki i seksualno zlostavljao časne sestre. Više sestara širom Slovenije optužilo je Rupnika za psihološka i seksualna zlostavljanja koja su se događala godinama, počev od 1990. Godine 1992. ljubljanski biskup uklonio je Rupnika iz biskupije nakon što su se pojavile optužbe, a Rupnik je u Rimu osnovao centar za duhovnu obnovu.

No, nakon Rupnikove ekskomunikacije Bergoglio (onaj kojeg zovu „papa Franjo“) munjevito je reagirao i uklonio ekskomunikaciju. Ovdje moramo komentirati da lažni prorok nema ovlasti uklanjati ekskomunikaciju, kad su ekskomunicirani svi oni koji su prestali biti katolici i koji naučavaju neki drugi nauk od onoga što nam je dao Isus Krist.

Rupnik je bio Bergoglijev omiljeni umjetnik (i još uvijek, očito je). Sjetimo se, proslavio se 2015. kada je izradio logotip za „godinu milosrđa“ lažnoga proroka.  Tada je prikazao kako se Isusovo oko stapa (!?) s okom nekog čovjeka kojeg na čudan način nosi na svojim leđima (kao da je na skijama). Također je izradio službenu sliku X. Svjetskog susreta obitelji ove godine.

Zapanjujuće je da je ovaj isti Slovenac, Marko Rupnik bio zadužen za uređenje ogromnog broja crkava u posljednjih nekoliko godina, uključujući mnoge crkve u Hrvatskoj.

Pogledajte njegove intervjue za „Glas koncila“ gdje se veliča njegovo stvaralaštvo, a Rupnik govori o tome kako su se „ljudi umorili od religije, od površnoga, folklornoga te traže vjeru i život. Iako su učinili sve što im je rekao svećenik, nisu osjetili da su od Boga spašeni, da su postali novi ljudi, nove žene i novi muškarci.“

Sada znamo zašto je tako govorio. Evo kome hrvatski biskupi daju prostor u njihovom tisku, evo kome su predali naše crkve i plaćali da takav čovjek prikazuje lik Božji.

Nije li ovo slika nazovi-katolicizma u Hrvatskoj i u svijetu! Nije li ovo slika lažne Bergoglijeve crkve! Seksualni predator u mantiji koji izvrće ruglu Svete Sakramente ima gotovo monopol na prikazu lika Božjeg i likova svetaca.

Samo u posljednjih nekoliko godina ovaj čovjek okaljao je slijedeće crkve i svetišta u Hrvatskoj, BiH i Srbiji:

– Solinsku baziliku Svete Obitelji

– Župnu crkvu Preobraženja Gospodnjega u Petrinji

– Crkvu Svete Marije Kraljice Mira u Sisku

– Mozaici u svetištu Gospe Lurdske u Vepricu

– Kućna kapela sestara milosrdnica u Rijeci

– Franjevačku crkvu Petra i Pavla u Mostaru

– Beogradsku katedralu

– Crkva sv. Ivana Krstitelja, Smederevo

– Crkva Uzvišenja sv. Križa, Niš

Uz to, mnoge crkve u Sloveniji, svetište Lurd, bazilika u Fatimi i puno, puno drugih…

Svaki put kad vidite Rupnikove slike i mozaike  – PROBUDITE SE, Bog vas upozorava da živimo u doba LAŽNE CRKVE!

 

Užasno je to što je Rupnik bio zadužen za duhovne obnove. Tako se širom Hrvatske prodaju Rupnikove knjige u kojima takav čovjek naučava narod Božji!

„Verbum“ prodaje slijedeće Rupnikove naslove (koji su inače urešeni njegovim slikarijama):

–         „Po Duhu. Duhovna teologija u hodu s Crkvom pape Franje“

–         „Umijeće življenja. Svakodnevnica u ljepoti“ (ovaj je rasprodan!)

–         „Križni put“

–         „Ispit savjesti“ (zamislite zle ironije!!!)

–         „Tražim braću. Lectio divina o Josipu iz Egipta“

–         „Bacio mu se oko vrata“

–         „U vatri gorućeg grma. Uvođenje u duhovni život.“

Dno dna. Zar se treba čuditi što će vatre paklene progutati tolike duše?!

Hoće li „Verbum“ ukloniti Rupnikove knjige ili će profitirati od njihove prodaje? Gdje je Bozanić da izađe i klekne pred narodom posipajuć se pepelom? Hoće li ukloniti Rupnikove grozote sa zidova naših crkava? Ili će nam svima to biti podsjetnik kako su nisko pali oni koji su trebali predstavljati Katoličku crkvu.

Ne, nije Crkva, Neokaljana Nevjesta nisko pala. Pali su oni koji nisu bili dostojni zvati se njenim pastirima.

3 komentara

 1. Ivan

  On je oči svojih likova ( svete obotelji, Gospa i Isus) koje sam vidio na njegovim ” umjetničkim djelima” prikazivao većima no što bi u ptoporciji trebsle biti i potpuno ispunjene crnilom. Potpuno crne bez trunke bijeloočnice… Na taj način, jer u umjetnosti je svaki detalj neka poruka…, on je postavio SVOJU poruku i SVOJ stav da su duše Isusa, Gospe, potpuno mračne, ponori tame bez ljubavi.
  Jer oči su ogledalo duše poznata je sintagma…
  Vrlo perfidno iskazana mržnja i ruganje Crkvi i Svetinjama.

 2. Bethania

  Najnoviji mozaik gore spomenutog autora osvanuo je nedavno u crkvi Majke Božje Lurdske u Zvonimirovoj ulici Zagrebu. Ogroman i kičast, nejasne simbolike, Isus i Marija izgledaju kao likovi iz dječje slikovnice, oboje također crnih očiju. Marija drži neki crveni nedefinirani predmet u ruci…

 3. Bethania

  Od prije koji mjesec pojavio se novi mozaik gore spomenutog autora i u Zagrebu, u Zvonmirovoj ulici, u crkvi Majke Božje Lurdske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *