Bergolijanci objavljuju lažne izjave Pape Beneditka – imamo dokaz!

U posljednjih devet godina vladavine Jorgea Bergoglija navikli smo da iz Vatikana dolaze svake vrste dezinformacija i u najmanju ruku sumnjivih manevara iz domene odnosa s javnošću. To se najviše ticalo raznoraznih intervjua i izjava koje je davao lažni prorok, ali i vrlo neobičnog odnosa sa Papom Benediktom.

Sjetimo se samo 2019. godine kada su Papa Benedikt i kard. Sarah branili i obranili svećenički celibat iako je njihovo „miješanje“ u očekivani ishod tadašnje sinode o Amazoniji izazvalo bijes iluminata i crkvene masonerije.

Bergoglio i njegov stroj za odnose s javnošću itekako paze da sve njegove bogohulne novotarije pokušaju kako-tako prikazati kao normalan slijed koji je u kontinuitetu s djelima dosadašnjih Papa. Tu najviše koriste nesretni Drugi vatikanski sabor kao izgovor za sve moguće hereze. Isto tako, zato im je jako bitno da se jadni Papa Benedikt kojeg drže u zatočeništvu prikaže kao Bergoglijev sluga i krhki djedica koji samo što nije umro.

Sada, kad kroz tzv. sinodu o sinodalnosti (kršćanski rečeno – paklena vrata) pokušavaju napokon realizirati sve što su pripremali zadnjih nekoliko desetljeća, ulozi su doista visoki. Bogu hvala jak je i otpor. Možda ne toliko koliko bismo se mi, katolici, nadali, ali svakako nije niti onoliko mali koliko se crkvena masonerija nada. Dokaz tome je da su morali produžiti ovu nakaradu od sinodalnosti za još jednu godinu.

Da postignu cilj, odnosno da što više duša uvuku u njihovu lažnu crkvu, trebaju maksimalan efekt Bergoglijeva PR stroja, a tu ne prežu ni od najgorih laži i smicalica. Tako se prije par tjedana pojavilo pismo kojega je navodno Papa Benedikt poslao franjevačkom sveučilištu Steubenville u SAD-u. Kud baš Papa Benedikt piše u SAD, pa nije valjda zato jer tamo postoji najveći otpor katoličkih medija sinodi o sinodalnosti? No, što je Papa Benedikt imao za reći u ovom trenutku?

Prema ovom pismu kojega je javno pročitao isusovac Federico Lombardi nedavni šef vatikanskog PR-a, Papa Benedikt na sva zvona hvali Drugi vatikanski sabor i to baš u ovom trenutku kada Bergolijanci čine isto to. Pismo u kojem Papa govoreći o Drugom vatikanskom saboru navodno kaže kako je bilo neophodno odvojiti se od „augustinijanskih pogrješaka“ i „preformulirati prirodu i poslanje Crkve“ izazvalo je nemalu nevjericu kod mnogih katolika, koji su se čudili da bi Papa Benedikt takvo što pisao danas (u njegovim mlađim danima to možda i ne bi bilo tako čudno).

I sada dolazimo do najnovijeg ispada Bergoglijevog PR stroja. Mnogima je poznat slučaj don Minutelle, jednog od talijanskih svećenika koji već godinama slave Misu u zajedništvu s Papom Beneditkom (a ne s lažnim prorokom). Na Facebooku se pojavilo pismo kojeg je navodno Papa Benedikt poslao preko njegovog tajnika, nadbiskupa Gänsweina u kojem stoji da je „rastužen što neki služe Misu u zajedništvu s njim“, te da Papa Benedikt kaže kao se Misa smije slaviti samo u zajedništvu s papom Franjom, njegovim nasljednikom, kojemu je Papa Benedikt javno obećao bezuvjetno štovanje i poslušnost“.

Nadalje poručuje don Minutelli da je u „strašnoj pogrješci koja se očituje kaznom isključivanje iz svećeništva koju Crkva rijetko koristi“ se kaže da Papa Benedikt „moli za obraćenje“ don Minutelle.

Pismo je navodno potpisao nadbiskup Gänswein. Njemački Kath.net je pismeno zatražio od nadbiskupa Gänsweina da potvrdi autentičnost ovog pisma. Isti dan dobili su natrag slijedeću Gänsweinova izjava:

Drago mi je odgovoriti na Vaše pitanje i odgovorit ću vrlo otvoreno: PISMO JE BLAMAŽA I LAŽ! ČISTE LAŽNE VIJESTI!

Link na ovu izjavu stavljamo niže:

https://www.kath.net/news/79974

Dakle, falsificiranim pismom Bergolijanci su se pokušali obračunati preko „Benediktovih usta“ sa svima koji se usude slaviti svetu Misu u zajedništvom s Papom Benediktom i to prijeteći izbacivanjem iz klera.

Koliko nisko može pasti lažni prorok i oni koji ga „bezuvjetno štuju i pokoravaju mu se“?

2 komentara

  1. Ivan

    Ganswein je talijanskim medijima izjavio da nije nikada čuo da papa Benedikt papu Franju naziva ili oslovljava s papa. To je jako zanimljiva informacija i znakovita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *