Biskup Košić, Drago Pilsel i Knjiga Istine

Novinar Drago Pilsel 26. srpnja objavio je članak u Nacionalu gdje je napao biskupa Košića.

Pilsel je u članku kritizirao istup biskupa Vlade Košića, kao i crkvene vjerodostojnike i njihovo djelovanje na području RH. Na kraju je postavio pitanje “dokle će Sveta Stolica mirno promatrati kako biskup Košić vrijeđa SPC i minira ekumenska nastojanja pape Franje”.

Pilsel je naime reagirao na gostovanje sisačkog biskupa Vlade Košića u emisiji “55 minuta kod Željke Markić” u kojoj je biskup Košić, uz ostalo, postavio pitanje zašto je pravoslavna crkva u Poljskoj – poljska, a ne, recimo, ruska, a pravoslavna crkva u Hrvatskoj je srpska, a ne hrvatska.

Pilsel je iz toga izveo zaključak kako biskup Košić “koji godinama skandalizira javnost kojekakvim ekscesima – sjetimo se samo njegova stava da treba uvesti ustaški poklik “Za dom, spremni!” u redovnu uporabu u hrvatske oružane snage! – sada, jasnije nego ikada prije, zagovara ukidanje Srpske pravoslavne crkve na teritoriju RH!“.

Gostovanje biskupa Košića protumačio je kao “siloviti nasrtaj na patrijarha Irineja i na Srpsku pravoslavnu crkvu kao takvu”.

“Do kada će nuncij u RH Giorgio Lingua mirno promatrati napade sisačkog biskupa na Srpsku pravoslavnu crkvu, papu Franju i Državnog tajnika Svete Stolice, kardinala Pietra Parolina?

Ovaj novinar je mene osobno zvao prilikom zadnjeg Seminara Knjige Istine kojega smo organizirali prošle 2019. godine. Zbog toga što je bilo par dana prije Seminara, nismo to htjeli objavljivati, da ne nadoljevamo ulje na vatru, ali sada je dobro malo približiti tu priču, sa obzirom da je Pilselu očito jako važno braniti i gurati politiku lažnog proroka u Hrvatskoj.

On je jurišnik lažnog proroka, koji vatikanskom polugom ruši svakog hrvatskog biskupa koji pronađe hrabrosti podignuti glavu.

Vjerojatno je mislio da će na sličan način prestrašiti i nas.

Kad me nazvao, prvo me je pitao je li mi stvarno vjerujemo da je Bergoglio lažni prorok. Pilsel se postavio kao da je nemoguće da uopće netko tako nešto misli, o nekome koga on doživljava kao spasitelja i branitelja njegovog svjetonazora.

Drugi njegov argument je bio da zašto ne idemo javno ako smo toliko sigurni u istinu, zašto djelujemo anonimno. Lako je njemu djelovati javno kad ima vladajuću političku, medijsku i vjersku partiju iza sebe. Mi djelujemo onako kako je moguće. Najveći dio našeg djelovanja je kroz molitvu i u klanjanju pred Bogom, što je daleko od oka big bradera i to je dobro.

Treće što ga je jako zanimalo, tko je ta osoba koja je organizirala ovaj Seminar. Može li on dobiti ime te osobe. Tko je taj?

Ja sam mu odgovorio da dođe na Seminar posluša ga i da ću mu ja reći na kraju Seminara tko je taj koji stoji iza Seminara Knjige Istine.

Na žalost gospodin Drago se nije pojavio na Seminaru.

Da je došao rekao bih mu istinu:

Seminar je organizirao Bog Otac i Sin i Duh Sveti. Vi se gospodine Drago možete zajedno sa cijelom partijom boriti protiv, ali pobijediti ne možete. Tako je zapisano.

Naravno da se ovi ljudi mogu obratiti i trebamo moliti za njih. Također im trebamo čvrsto i postojano svjedočiti istinu.

2 komentara

  1. Ivan

    Interesiraju ga nevazne stvari… njemu vazne… spiunski znatizeljno iz kojih razloga samo njemu znanih progoni se Misija Spasenja… molimo za njegovo obracenje…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *