Biskup Li Side – još jedna žrtva dogovora lažnog proroka i Kine

Tianjin, Kina, 13. lipnja 2019. – Herojski biskup podzemne Katoličke Crkve u Kini, umro je u kućnom pritvoru i zabranjen mu je katolički pogreb.

 

Asia News, objavila je da je Biskup Stefano Li Side, koji je bio legitimni biskup Tianjina, umro 8. lipnja nakon duge bolesti. 

 

Od 1992 godine živi u kućnom pritvoru koji mu je nametnula Komunistička Partija Kine, samo zato što se nikada nije želio pridružiti heretičkoj tzv. “Patriotskoj Katoličkoj Organizaciji”, koju podupire partija Kine i lažni prorok.

 

Možemo slobodno reći da je još jedan Alojzije Stepinac umro ovog mjeseca, ali u Kini. Naravno da lažnog proroka Bergoglia nije ni najmanje briga ni za jednog ni za drugog, naprotiv želio bi da vjernici zaborave sve Svece, uzore kreposti, morala i vjere.

 

Kanadski ambasador za Kinu David Mulroney, koji prati ovaj događaj rekao je kako su događaji oko Liove smrti bili tužni i zabrinjavajući, te da je pokojni biskup svojim životom i na kraju smrću herojski posvjedočio Istinu svoje vjere.

 

“Za vrijeme svog života teško je kažnjen zbog svjedočenja svoje vjere.”, rekao je Mulroney.

 

“I unatoč godina okrutne kazne, biskup Li je ostao vjeran Katoličkoj Vjeri. Iz tog razloga partija Kine odbija sahraniti njegovo tijelo na Katoličkom groblju i prema katoličkom obredu. Svi vjerni svećenici koji su došli dati posljednji pozdrav svome prijatelju nisu se mogli zadržati dulje od 10 – tak minuta, a osim toga bilo im je zabranjeno držati Misu za njega.” rekao je Mulroney.

 

Mulroney je objasnio kako se Kineska Komunistička Partija opravdava tvrdnjom da sada ima legitimnu dozvolu i od lažnog proroka, kako bi potpuno uništila vjernu podzemnu Crkvu Kine, a upravo zahvaljujući uspješnom dogovoru koji su potpisali sa lažnim prorokom.

 

Sa druge strane unatoč zajedničkim nastojanjima komunističke partije Kine i Vatikana da unište Katoličku Crkvu u Kini, vidimo drugačije plodove, plodove Duha Svetoga:

 

 

Mons. Stefano Li Side je “zreli plod Duha, njegova smrt uoči nedjelje Duhova nije slučajnost.“ Tako se svećenik crkve Tianjina izrazio, komentirajući smrt svoga biskupa, kojega je često posjećivao u selu u koje ga je vlada prognala.

“Namjera vlasti – rekao je svećenik – bila je odvesti biskupa na mjesto koje je bilo udaljeno i teško dostupno, tako da nitko nije mogao otići tamo. Istina je sasvim drugačija: budući da je biskup boravio tamo, broj vjernika koji su ga posjetili iz dana u dan je rastao“

Posvećen Djevici Mariji, osnovao je institut časnih sestara i bio je vrlo oprezan u njegovanju zvanja za svećeništvo.

“Svaka njegova riječ i akcija za nas su uzor i ostat će u povijesti tisućama godina.”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *