Biskup Mate Uzinić omiljeni medijski lik

U mnogim medijima je biskup Mate Uzinić heroj i junak, kakvoga Hrvatska odavno nije vidjela. Doduše nitko ga ne uspoređuje sa Svetim Alojzijom Stepincem, ali zato ga neki uspoređuju sa lažnim prorokom Bergoglijom.

Na RTL Direktu i smo mogli čuti ode pohvala koje su pljuštale od TV voditelja prema Mati Uziniću. Što je to Mate Uzinić učinio da je zaslužio lovorike današnjih javnih medija u Hrvatskoj? 

Mate Uzinić je zamolio oprost od osoba koje se u svom životu javno deklariraju kao homoseksualci.  ( Iščitavajući njegove riječi podrazumjeva se da je mislio na aktivne homoseksualce, kao i na one koji se bore s tom napašću, ali se suzdržavaju od čina gnjusobe)

Da li je on branio Božju Riječ?

Nije.

Da li je Mate Uzinić govorio Božju Riječ ?

Nije.

On je učinio upravo suprotno od onoga što je trebao učiniti kao pastir Katoličke Crkve.

Umjesto da potiče homoseksualne osobe da se pokaju i mole oprost zbog svojeg života koji je u suprotnosti sa Katoličkom Crkvom i Evanđeljem,  on kao jedan od pastira Katoličke Crkve moli njih za oprost.

Braćo i sestre na ovaj način monsinjor Uzinić oduzima Crkvi njenu temeljnu ulogu učiteljstva i puta ka spasenju. Matina Crkva nema pravo ukoriti osobu koja javno aktivno živi homoseksualnim životom. 

Matina Crkva mora šutjeti i moliti za oprost, kada se nađe nasuprot osobe koja živi u smrtnom grijehu, koji vodi direktno u pakao, ako se osoba ne pokaje.

Zapravo umjesto da potakne javne grešnike na ispovijed i pokoru, u Matinoj ispovjedaonici svećenici se ispovijedaju grješnicima i mole ih za oprost.

Komentar jednog vjernika:

„Mate crni Mate, potpuno si pobrkao pojmove.

Pogledaj u Katekizam Katoličke Crkve. Podsjeti se onoga što si zaboravio. 

“Homoseksualnost se protivi naravnom zakonu i u sebi je neuredna, te ni u kojem slučaju ne može biti odobrena (KKC – 2357)”

“Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću, one se mogu i moraju postupno i odlučno približiti kršćanskom savršenstvu (KKC – 2359)”

E moj Mate da si to rekao reakcije medija bile bi potpuno drugačije.

Odjednom bi shvatio što to znači ići Isusovim putem. Svi bi te napali pa čak i tvoji nadređeni. 

I još nešto Mate, vjernici o kojima govoriš i koji se ne slažu sa ovime što činiš i govoriš tvoji su najbolji prijatelji. Oni ti govore istinu.

Sada je sve na tebi, da li želiš živjeti u istini ili laži.“