Biskup Schneider: Grijesi protiv Sakramenta Euharistije zahtijevaju Križarsku vojnu

Nikada u povijesti Crkve, nije bilo takvog zlostavljanja sakramenta Euharistije, koje je u ovo naše doba došlo do takvog tužnog nivoa, gdje se vjernici koji godinama nisu bili na sakramentu ispovijedi redovito pričešćuju na Svetim Misama. 

Međutim, vrhunac zlostavljanja Euharistije najviše se vidi u dopuštanju Svete Pričesti parovima koji žive u javnom i objektivnom stanju preljuba, narušavajući time njihov neraskidivi i valjani sakramentalni brak, kao što je u slučajevima tzv. rastavljenih i ponovno vjenčanih.

Takvo dopuštenje službeno je legalizirano u pojedinim regijama i to od samog pape. 

Osim toga, svetogrđe prema Svetoj Euharistiji nastavlja se dopuštanjem Svete Pričesti protestantskim supružnicima u miješanim brakovima, gdje se protestantskim supružnicima udjeljuje Sveta Euharistija iako oni uopće ne vjeruju u nju.

U sadašnjoj tzv. COVID pandemiji događaju se užasna zlostavljanja Svete Euharistije. Mnoge biskupije diljem svijeta uvjetovale su pričet isključivo na ruku, a u tim biskupijama kler je često na ponižavajući način branio vjernicima mogućnost da prime Gospodina klečeći i na usta, i na taj način su demonstrirali svoj klerikalizam, vježbajući na jadnim vjernicima ponašanje rigidnih neo pelagijanaca.

U nekim biskupijama klerici su uzimali presveto Tijelo Kristovo u rukavicama, a vjernici su također uzimali u rukavicama Presvetu Euharistiju.

Tretirati na taj način Euharistijskog Krista, kao da je smeće, neopisivo je zlostavljanje Kristovog Tijela i Krvi.

Iz ovog razloga potrebno je inicirati diljem svijeta križarsku vojnu obnove i utjehe za našeg Euharistijskog Gospodina.

Kao konkretnu mjeru obnove i utjehe svaki vjernik mogao bi obećati našem Euharistijskom Gospodinu da će provesti barem jedan sat svakog mjeseca pred Presvetim u Euharstijskom klanjanju. 

Svevišnji Bog će dati, da se kroz Euharistijsku Križarsku vojnu utjehe i obnove, umnoži broj istinskih štovalaca, branitelja i tješitelja Euharistijskog Gospodina. 

A tek nakon toga možemo očekivati i istinsku obnovu Crkve.

Athanasius Schneider, biskup

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *