Biskupi dobili milijarde poreznog novca kako bi držali crkve zatvorenima

Kako prenosi poznati katolički komentator na YouTubeu, Taylor Marshall, katolički biskupi u SAD-u dobili su 3 milijarde dolara poreznih obveznika kao „korona pomoć“. Marshall podsjeća, dok mnogi od vas nisu mogli u crkvu, nisu mogli primiti Svetu Pričest, nisu se mogli ispovjediti, nisu mogli dobiti spasonosnu posljednju pomast, biskupi su dobili ogromnu financijsku injekciju.

Istodobno se postavlja pitanje kakva je to pomoć bila potrebna biskupima u situaciji u kojoj su prisilno ugašeni nebrojeni dućani, restorani i drugi privatni biznisi, u kojoj su mnoge obitelji ostale bez prihoda. Zašto su biskupi primili takvu pomoć?

Slično pitanje postavljeno je nekim američkim korporacijama koje su primile pomoć, pa su iste zbog sramote vratile novac natrag. No američki biskupi zadržali su novce.

Sad je jasnije zašto su mnogi visoki prelati unazad godinu dana počeli tako zdušno propovijedati novi korona kult! Kako se može netko, tko primi tolike novce od sekularne vlasti čista obraza boriti za vjerska prava katolika?

Kad biskupi uzimaju tolike novce iz fondova za pomoć ostavlja se znatno manji iznos za one koji su istinski u potrebi. Kako onda biskupi mogu čista obraza propovijedati o borbi za siromašne i one koji su na marginama društva i najavljivati nekakvu Franjinu ekonomiju?

Korona je na taj način donijela profit biskupijama čije su crkve istodobno bile zatvorene. Računica je jasna: zatvorene crkve = puno novaca kojeg dodjeljuje vlada.

Sada je jasno da novac kupuje savezništvo u provođenju „mjera“ i učvršćivanju korona-režima u mnogim zemljama. Još prošloga Uskrsa pisali smo o Judinim škudama, a sada kad se objavljuju bilance vidimo da je to tako. Hrvatski biskupi su isto dobili novce, znamo da nisu živjeli od milostinje naroda jer su Crkve bile zatvorene, a znamo da ni ne ovise o milostinji naroda, nego na žalost o milostinji Plenkovića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *