Biskupi koji u ovo vrijeme otvoreno promiču hereze, to rade jer znaju da ih Bergoglio neće kazniti: rekao je biskup Schneider

LifeSiteNews prenosi vijesti o sve žešćem sukobu među američkim biskupima između onih koji pod krinkom tzv. “sinode o sinodalnosti” prihvaćaju krivovjerja i onih koji pokušavaju braniti katolički nauk.

Tako je Athanasius Schneider uzvratio je na nedavne heretičke izjave kardinala Roberta McElroya iz San Diega, rekavši da prelati koji “govore herezu” to čine znajući da se neće suočiti s Bergoglijevom kaznom. 

Pomoćni biskup Astane u Kazahstanu kritizirao je kardinala McElroya koji je nedavno objavio svoje izjave u časopisu America . 

McElroy  je napao  katoličku doktrinu o težini seksualnog grijeha i zahtijevao da Crkva dopusti “LGBT osobama” zajedno s rastavljenim i “ponovno vjenčanim” parovima da primaju euharistiju dok su u smrtnom grijehu.

Brojni američki biskupi javno su ukorili McElroya, a biskup Thomas Paprocki napisao je u utorak za  First Things  da je kardinal promicao “krivovjerje” i da je možda sam sebe ekskomunicirao.

Ali McElroy je nastavio svoje heretičke stavove prošlog četvrtka, izričito pozivajući Crkvu da daje euharistiju “seksualno aktivnim” homoseksualcima i preljubnicima.

Biskup Schneider zaključio je da se ovo događa jer se ti prelati slični McElroyu osjećaju ohrabreni da daju takve izjave, zahvaljujući Bergogliu.

“Vrlo je tužno, ovaj kardinal i drugi biskupi koji javno govore krivovjerje de facto znaju da neće biti kažnjeni”, rekao je.

Kardinali i biskupi koji promiču antikatolička učenja čine to znajući da “neće biti kažnjeni, jer papa Franjo … nikada nije kaznio takve heretičke biskupe”, primijetio je Schneider. 

Nasuprot tome, primijetio je kako se lažni prorok Bergoglio bori protiv biskupa koji se drže crkvenog nauka i koji su prijateljski raspoloženi prema katoličkoj tradiciji. Schneider je primijetio da je Bergoglio naredio brojne nadzorne komisije iz Vatikana  “revnim, tradicionalno orijentiranim biskupima” čije su biskupije sada u biti “pod kontrolom Vatikana. A Biskupi koji imaju otvoreno heretičke izjave se ne kažnjavaju, čak se i promiču u kardinale”.

Kao što je primijetio Schneider, McElroyevo uzdizanje u kardinala primjer je ovoga: “Biskup McElroy je unaprijeđen čak i  kada su javno bile poznate njegove izjave protiv integriteta vjere, i za to je nagrađen unaprjeđenjem.”

Promatrajući kako takvi prelati uživaju neometanu slobodu promicanja hereze, Schneider je to opisao kao “skandal” i “očitu duboku krizu u kojoj se sada nalazi Sveta Stolica”.

Biskup Schneider dodatno je istaknuo potrebu “vratiti dostojanstvo slavlju svete mise i sakramenata”. “To bi trebala biti zadaća Sinode,” rekao je, “da nedvosmisleno izdaje norme i učenja. 

Ali govoreći nedavno za LifeSite , biskup Schneider je upozorio kako je Sinoda o sinodalnosti “oruđe koje se koristi da se zauvijek razvodni jasnoća katoličke vjere, kao što sada promatramo, unoseći sve veću konfuziju i doktrinalni nered u život Crkve.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *