Deklaracija temeljnih istina povijesnog trenutka u kojem živimo

Jučer se u Splitu, 28. 12. 2021. ispred katedrale Svetog Duje na Peristilu odigralo puno lijepih stvari koje će zasigurno biti upisane u povijesne anale, kako one zemaljske, tako i Nebeske.

Prvi događaj je započeo u 11:30 sa Svetom Krunicom, Radosna Otajstva nakon kojeg je Mario Lovrinčević izgovorio Deklaraciju temeljnih istina vremena u kojem živimo. To je učinjeno sa silom i snagom kako je bilo i primjereno jer je Deklaracija prvi put izgovorena na čast Boga Oca.

Nakon izgovaranja Deklaracije, Marijana Trogrlić je održala svoj govor koji je također odisao silom, snagom i za neke ljude bolnom istinom, na čast i slavu Boga Oca. Video oba govora možete pogledati OVDJE.

Drugi događaj je započeo u 15:30, kako je najavljeno. On se održao na čast i slavu Boga Sina. Počeo je sa Žalosnom Krunicom. Nažalost, jedan maskirani muškarac je došao moliteljima s leđa i udario rukom u megafon na kojega su molili, te vičući vrijeđao. Nakon toga je brzo prošao kroz molitelje i u svome naletu žestoko udario stalak na kojemu je stajao mobitel koji je snimao molitelje, te je stalak zajedno s mobitelom završio na kamenom podu.

Dostojno je to bilo onoga na čast Kojega je napravljen drugi događaj. Mobitel je na živo čudo ostao čitav i u funkciji. Deklaracija je izgovorena, iako u jednom drugačijemu tonu i drugačijim rječnikom, više odišući Otajstvom Križa Gospodina našega Isusa Krista. Video s ovoga događaja pogledajte OVDJE.

Treći događaj zbio se s početkom u 18:30 kada su izmoljena Slavna Otajstva Gospine Krunice. Ovaj događaj je bio organiziran na čast i slavu Boga Duha Svetoga. Prva je govorila Marijana Trogrlić, nakon nje dr. Nada Jurinčić. Doktorica je bila vidno potresena i jako emotivna zbog dana na koji je događaj organiziran, a to su Nevina Dječica. Njezin govor je bio briljantan, kao i uvijek pun korisnih znanstvenih informacija koje ona zna jako lijepo artikulirati i prezentirati, te istaknuti najbitnije činjenice. Prvi video toga događaja pogledajte OVDJE.

U nastavku doktorica je završila svoj govor uz pljesak prisutnih ljudi. Nakon nje je Mario Lovrinčević izgovorio Deklaraciju po treći put. Drugi video ovog događaja pogledajte OVDJE. Pred sam kraj izgovaranja Deklaracije spustila se rosa s neba. Svi prisutni su primijetili sitne kapi kako su poškropile sve prisutne, tako da su neki otvorili i kišobrane. Nekoliko trenutaka je to trajalo i onda ja stalo. Gledano očima vjere bila je to rosa Duha Svetoga, blagoslov Presvetoga Trojstva zbog onoga što je izgovoreno taj dan.

Ovako ponovljena Deklaracija tri puta zasigurno se čula na Nebu. Kroz to ponavljanje je dana slava, čast i ljubav Presvetome Trojstvu, ali ujedno je to bio zavještaj vjere u ime vjernika, posebno u hrvatskom narodu. Sve za obraćenje, zaštitu i blagoslov našega naroda, te kao siguran putokaz kuda nam je ići.

Bilo je to pokazivanje ovome ispaćenom i pomalo beznadnom narodu na Istinskog i Jedinog Vođu Gospodina Našega Isusa Krista.