Ekskluzivno: Istraživači virusa otkrili nove dokaze koji upućuju da je COVID-19 stvoren u laboratoriju

Skupina Australskih znanstvenika pronašla je novi dokaz da je korona virus koji uzrokuje COVID-19 infekciju, umjetno modificiran i optimiziran za penetraciju u ljudske stanice, rušeći time teorije da je virus slučajno evoluirao u životinjskom modelu prije nego je prešao na čovjeka, i stvarajući čvrstu indiciju da je virus razvijen u laboratoriju.

Studija, koja još nije prošla recenziju, pruža nove dokaze da je novi korona virus potekao, ne sa tržnice hrane kako se na početku govorilo, nego ipak iz laboratorija, vjerojatno onog koji se nalazi u Wuhanskom Institutu za Virologiju u Wuhanu, Kina, gradu u kojem je zabilježen prvi proboj COVID -19 infekcije u prosincu 2019 godine.

Vodeći istraživač ovog tima kaže da su predstavljeni rezultati ili “nevjerojatna slučajnost ili znak ljudske intervencije” u stvaranju virusa.

Autori studije, vođeni istraživačem za cjepivo Nikolaiem Petrovskym iz sveučilišta Flinders u Australiji, upotrijebili su uzorak ovog korona virusa u najranijim danima izbijanja epidemije i primijenili kompjutorski model, kako bi testirali njegov kapacitet da se veže za određene receprotrske enzime, koji se nazivaju  “ACE2” , a koji dozvoljavaju virusu da zarazi ljudske i životinjske stanice sa različitim stupnjem efikasnosti.

Oni su testirali potencijal uspješnosti vezivanja tzv. – šiljastog proteina – COVID-19 virusa, imenom spike protein, koji virus upotrebljava da bi ušao u ljudsku stanicu, vezujući se time na ljudski tip ACE2 receptora u stanici.

Taj potencijal uspješnog vezivanja virusa COVID-19 za ljudske stanice, uspoređivali su sa potencijalom uspješnog vezivanja virusa COVID 19 prema mnogim drugim životinjskim tipovima ovih istih ACE2 receptora, do različitog stupnja efikasnosti.

Došli su do iznenađujućih podataka, da se novi korona virus najjače veže sa ljudskim ACE2 receptorima, a sa puno manjim stupnjem učinkovitosti sa životinjskim verzijama ovih istih receptora.

 

Prema autoru ove studije, ovo implicira da virus koji uzrokuje COVID-19 infekciju nije došao preko životinjskog posrednika, nego je specijaliziran za ljudsku staničnu penetraciju, živeći prethodno u ljudskim stanicama, vrlo vjerojatno u laboratoriju!

 

Autori su napisali kako je “ovo otkriće posebno iznenađujuće, jer se tipično za ovaj virus očekuje da ima najveći afinitet vezivanja za receptore njegove izvorne vrste domaćina npr. šišmiša, dok bi trebao imati puno manji inicijalni kapacitet vezivanja za receptore bilo kojeg novog domaćina, npr. čovjeka.

Ipak u ovom slučaju afinitet SARS- CoV-2 virusa koji uzrokuje COVID-19 infekciju, je puno veći za ljude nego za navodne originalne domaćinske vrste, šišmiše, ili za bilo koje potencijalne prijelazne domaćinske vrste.”

Kao posljedicu toga, naveli su “mogućnost koja se ne može isključiti da je SARSCoV-2 stvoren rekombinacijskim procesima koji su se dogodili nenamjerno ili svjesno u laboratoriju koji istražuje korona viruse, sa novim virusom koji je onda slučajno oslobođen u lokalnu populaciju.”

U izjavi o svom istraživanju prof. Petrovsky je rekao da su rezultati njegove studije “ili nevjerojatna slučajnost ili znak ljudske intervencije”, te dodao da je “potpuno vjerojatno da je virus stvoren u ustanovi za biološku sigurnost u Wuhanu, selekcijom na stanicama koje imaju ljudske ACE2 receptore, u laboratoriju koji je poznat da kultivira egzotične vrste korona virusa šišmiša u to vrijeme.”

“Ako je tako, uzgojeni virus mogao je pobjeći iz ustanove bilo slučajnom infekcijom osoblja, koji su onda posjetili tržnicu u blizini i tako zarazili druge, ili neprikladnim odlaganjem otpada iz ustanove,” dodao je prof. Petrovsky

Preliminarna studija objavljena je na Cornel Sveučilištu, uz napomenu da još nije prošla recenziju.

Profesor Petrovsky trenutačni je direktor Endokrinologije u Medicijnskom Centru u Flindersu i dopredsjednik Generalnog Tajnika Internacionalnog Imunološkog društva. Također je izumitelj Vaxine Pty Ltd., koju je otkrio preko U.S. Nacionalnog Instituta za Zdravlje, a trenutačno radi na cjepivu za COVID-19.

Osim njega u njegovom timu se nalaze i Prof. Sakshi Piplani, Puneet Kumar Sing i Prof. David A.Winkler.

Ono što je jako bitno, je da ova studija prkosi znanstvenicima koji tvrde da “ima nula dokaza” da je virus potekao iz laboratorija.(među njima i neki Hrvatski znanstvenici)

Neki od tih znanstvenika idu tako daleko da ove teorije nazivaju “teorijama zavjere”.

No tvrdnje o teorijama zavjere nisu naišle na prihvaćanje u mnogim internacionalnim medijima u svijetu.

Nekoliko znanstvenika je istina podržalo teorije virologa iz Wuhana, ali njihovi dokazi se temelje isključivo na izvještajima iz Wuhanskog Instituta.

Ipak ti autori ne spominju mogućnost da je Wuhanski Institut zatajio svoja istraživanja od javnosti, mogućnost koja zadnjih mjeseci dobiva na težini, pogotovo što je Kineska Vlada nekoliko puta odbila sudjelovanje u internacionalnom istraživanju izvora novog korona virusa.

Ako se ne nađe životinjska verzija virusa, dokazi upućuju na ljudsku intervenciju.

Profesor Petrovsky, rekao je za LifeSiteNews, da njegova studija indicira “postojanje vrlo neobičnih pojavnosti, uključujući optimalnu ljudsku adaptaciju virusa, koja u nedostatku identifikacije najbližeg životinjskog modela virusa, od kojeg se prema navodima iz Wuhana virus raširio na ljude, pokazuje u smjeru ljudske intervencije u evoluciji COVID-19.”

Profesor Petrovsky ističe da do sada istraživači iz Kine nisu dali dokaze o prisutnosti životinjskog virusa koji bi bio najsličniji novom korona virusu, koji je uzrokovao pandemiju COVID-19 kod ljudi.

Prema prof. Petrovskom , ono što sada trebamo je detaljna internacionalna istraga istinskog uzroka izbijanja COVID-19 pandemije, nešto što Kineska vlada uporno odbija.

I dok se činjenice o izbijanju pandemije ne znaju u cijelosti, visokorizična ustanova u Wuhanu zahtijeva potpunu i neovisnu internacionalnu istragu, da li je virus ove vrste namjerno ili slučajno pušten!”- napisao je Prof. Petrovsky.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *