Fauci pozvao svećenike da uvjere vjernike da se cijepe

S dr. Anthonyjem Faucijem, ravnateljem američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAD), razgovarao je CNN-ov dr. Sanjay Gupta, novinar specijaliziran za medicinu. Intervju je napravljan za zdravstvenu konferenciju koju sponzorira i organizira Vatikan, objavljenu na internetu prošlog tjedna. Na pitanje Gupte što bi rekao ljudima koji “oklijevaju s cjepivima”, Fauci je sugerirao da nije uvijek bio najučinkovitiji uvjeravatelj.

“Morate ih povezati s ljudima kojima vjeruju”, rekao je Fauci.

 

 

“Stvar koju ćemo saznati ovisi o tome tko je publika, a tko glasnik”, rekao je Fauci ljevičarskom novinaru.

“Morate uskladiti glasnika s publikom. I mislim da ćete, ako to učinite, prevladati puno kolebanja. Kad suštinski pogledate, vi imate nekoga tko je duboko religiozna osoba koja će slušati svoje svećenstvo, to je drugačije nego da ja s odijelom, odlazim u neko područje govoriti ljudima da nešto čine.”

Gupta je odgovorio rekavši da će većina ljudi slušati Faucija.

Laskave primjedbe bile su u skladu s intervjuom reportera CNN-a, koji je započeo uz velike pohvale i pripisao Fauciju zasluge za razvoj cjepiva.

“Već više od godinu dana dr. Anthony Fauci pomaže svima nama ovdje u Sjedinjenim Državama i širom svijeta da prebolimo ovu pandemiju koronavirusa”, rekao je Gupta.

Prvo Guptino pitanje, koje prvo kaže da se “znanost i vjera” ponekad čine “nespojivim”, zapravo se nije odnosilo na vjeru, već na poziv Fauciju da objasni kako je njegov “sustav vjerovanja” formirao njegov pristup novom koronavirusu.

Fauci je prethodno rekao Amerikancima tijekom izbijanja koronavirusa da je preopasno primati Svetu Pričest, ali seks s neznancima je u redu “ako ste spremni riskirati”.

“Vjerovanjem, vjeruješ u određene stvari. Ali sa znanošću želite dokaze, želite razlog, presudu ”, rekao je Gupta.

 

“Baš sam znatiželjan što mislite o znanosti i vjeri i točkama preokreta, ali i kad je nešto zaista novo, kao što je slučaj s ovim koronavirusom, nema puno dokaza?” nastavio je.

“Koliko se morate oslanjati samo na vlastitu vjeru, ne nužno na religijsku vjeru, već samo na svoj sustav vjerovanja?”

Počasni gost vatikanske zdravstvene konferencije rekao je da mu je drago što je Gupta rekao “ne nužno religijsku vjeru”. Fauci je objasnio da je njegov pristup, kada je “počinjao ni sa čim”, bio “kombinacija instinkta, dobre prosudbe i povratka u iskustvo”.

“To je u nekim aspektima nereligijsko pitanje vjere”, nastavio je.

Unaprijed snimljeni intervju reportera CNN-a s Faucijem objavili su organizatori Pete međunarodne vatikanske konferencije “Istraživanje uma, tijela i duše” u četvrtak, 6. svibnja 2021.

To je bio prvi razgovor koji je otvorio trodnevna izlaganja, nakon samo uvodne riječi predsjednika Zaklade dr. Robina L. Smitha i obraćanja kardinala Gianfranca Ravasija, prefekta Papinskog vijeća za kulturu.

Kardinal Ravasi citirao je američkog pjesnika Walta Whitmana, uz Sokrata i Bibliju. Nije poznato je li uopće spomenuo našega Gospodina Isusa Krista.

Bit cijele konferencije je bio da se uvjeri što više Katolika i Kršćana da se cijepe, kako bi, ako ih to ne uništi bili dovoljno pripremljeni za žig Zvjeri.