Gladni Njujorčani formiraju duge redove za besplatnu hranu

Linija se protezala četvrt milje prije nego što je sunce izašlo u subotu, zakretajući oko uglova ulica, poput redova kruha u 1930-ima. Ali gladni u Queensu danas su New Yorkeri, koji su zbog koronavirusa ostali bez posla.

Sve dok pandemija nije pogodila grad, javna kuhinja La Jornada je dijelila namirnice za otprilike 1.000 obitelji tjedno. Brojka je sada veća od 10 000. A volonteri svaki dan poslužuju ručak za do 1.000 ljudi, mnogi od njih su djeca s krulećim trbuhom. Banka hrane iz New Yorka procjenjuje da je u pet županija gladno ljudi u stotinama tisuća.

„Podsjeća me na sliku iz Velike krize na kojoj čovjek u odijelu i kravati pruža drugom čovjeku u odijelu i kravati jabuku. To je sve što je imao “, rekao je Pedro Rodriguez iz La Jornade. “Dajemo sve što imamo, ali to nije dovoljno.”

Stari ljudi, majke i djeca, samci – mnogi imigranti iz Kine i Meksika – čekaju satima. Pojave se u skupinama gdje god i kad god dođu kamioni s hranom.

“Osjećamo se kao da smo pod vodom, utopili smo se u cunamiju ljudi”, rekao je Rodriguez, volonter koji je izvršni direktor javne kuhinje. “Ovo nije poput malog pljuska kiše. Brojevi su nevjerojatni. “

Tako je to kad imaju svjetske abortere i socijaliste koji upravljaju gradom o čemu smo već pisali:

Od Judeje do New Yorka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *