Govor Don Josipa Mužića na prosvjedu u Splitu 21. kolovoza 2021.

Izuzetna mi je čast što mogu biti s vama jer smatram da ste svi ljubitelji slobode i tražitelji istine. A to je danas teško sresti i teško naći.

I znam da ste zbog toga spremni pretrpjet puno toga i da ste pretrpjeli između ostalog i primanje etiketa jer kako znamo svima onima koji drugačije misle danas se prišivaju svakojake etikete s kojima se želi ušutkat.

Mi nismo ispod nikakve etikete ANTI, nego smo za slobodu izbora, a oni se mogu pitati jesu li protiv slobode izbora ili nisu. Mi se zalažemo da svako ima pravo koristiti svoju slobodu. Oni koji su protiv toga oni su anti, mi nismo u ničemu anti.

Postavlja se pitanje zašto sam uopće došao kao svećenik?

Prije svega da vam dam svoju blizinu i podršku, a drugo, ovdje su u pitanju osnovne slobode, temeljna ljudska prava. U pitanju je dostojanstvo čovjeka, u pitanju je budućnost djece.

I to je jedno egzistencijalno i moralno pitanje na koje se ne može oglušiti ni crkva, ni svećenik, ni svaki čovjek dobre volje.

Osim toga ovdje se radi i o stvaranju nove religije, jedne lažne religije koja ima svoga idola i svoje božanstvo, tzv. pripravak da mu ne rečemo ime, kojemu vidimo da se mnogi zdušno klanjaju, da se političari pridružuju, a da mnogi u crkvi šute i na taj način daju podršku.

Ogovornost ima svaki od nas pred Bogom i ja vjerujem da će svaki od nas odgovarati na Božjem sudu za ono što je činio, za ono što nije činio, za ono što je šutio i za ono što je govorio.

Drugo, zašto se neću cijepiti? Mislim da je pošteno da rečem svoj stav. Neću se cijepiti jer mislim na druge. A ti drugi su nerođena djeca.

Dosad je od korone u godini i pol dana umrlo, kažu, 4 milijuna ljudi sa koronom. A u godini dana, po službenim podacima UN-a, izvrši se 73 milijuna pobačaja. Ta su djeca korištena bilo u testiranju bilo u proizvodnji ovog „cjepiva“.

Prema tome, ja u tome ne mogu sudjelovati. Neću se cijepiti zato jer je cjepivo protiv razuma. Jer ovdje nema, kako je rekla doktorica, razumnih argumenata, nema sučeljavanja sukobljenih strana nego ima jednoumlja, propagande, proturječnosti i cenzure. Ja to ne mogu prihvatiti.

Neću se cijepiti ni zato jer je cjepivo protiv zdravlja po mome uvjerenju. Svatko tko razmišlja vidi da može imati daleko više štete nego koristi. Da je ono još u eksperimentalnoj fazi. Nije slučajno da ta faza završava 2023. kad završava i zadnja naručena pošiljka cjepiva. Naši su političari kupili cjepiva i za sljedeću godinu i za 2023. Prema tome neka ga oni koriste za sebe.

Neću se cijepiti zato jer je cjepivo protiv dostojanstva čovjeka. Zato jer nas straše, ulijevaju strah u kosti, To je ispod svake razine normalnog ljudskog ophođenja. Neću se cijepiti zato jer je cjepivo protiv normalnog poretka jer ja neću nikakav novi normalni poredak. Normalni novi poredak je protiv naravi i čovjeka.

I na koncu, neću se cijepiti zato jer se cjepivo pretvorilo u Boga. Jer kako se pretvorilo u idola ja ne želim biti idolopoklonik. Kad se sabere sve ovo skupa ja bih išao protiv svoje savjesti da se cjepim, i znači, učinio bi teški grijeh i odgovarao bih pred Bogom.

Tamo gdje počinje grijeh prestaje posluh. Prema tome tu nema više rasprave. Koja je svrha, po meni, ovakvog skupa? Da iskažemo ljubav prema cjepljenima jer njima je najpotrebnija podrška u ovome što ih čeka. I da se borimo protiv laži i neslobode koju nam nameću. Naše su obitelji podijeljene sa ovim uvjetima i sa cjepljenima. Mnogi su se naši bližnji i članovi obitelji cijepili.

Nismo im mogli ništa reć, a da su nas htjeli čut. Tu su nam vezane ruke. I to je jedna velika drama. To je križ kojeg će svatko od nas morat nosit.

Sada su na redu mladi. Djeca. Oni su sljedeći kojima će se pokušat nametnut cjepivo. Na nama je da ih obranimo.

Logika onih koji su uradili ove podjele je da nas zavade i da tako mogu bolje vladati. Naša logika bi trebala biti ujedinimo se u Bogu i pobijedimo ih.

Zaključit ću.

Misli na druge! Ne, nego ljubi druge, to bi bilo ispravno. A prvo misli na Boga, pa misli na sebe, pa misli na druge. Ljubi prvo Boga, pa ljubi bližnjega, ljubi sebe.

Mogli bi njihovu krilaticu pretvoriti u Ljubi Boga i moli se za istinu! Neka svatko da svoj doprinos, a ostalo će Bog.

Pobjeda će doć, Pobjeda je Njegova. Ne trebamo se bojati.