Govor nadbiskupa Vigana na prosvjedu u Torinu 2. dio

Prije nekoliko dana objavili smo prvi dio veličanstvenog govora nadbiskupa Vigana u Torinu za potrebe prosvjeda “Dan bez straha” 15. listopada 2021., koji možete pročitati OVDJE.

Sada donosimo nastavak:

“Poštujemo sve kulture i vjerske tradicije”, preciziraju; i doista je istina da svi idoli i praznovjerja nalaze mjesto u ekumenskom Panteonu nove Univerzalne Religije koju žele slobodno zidarstvo i Bergoglijanska crkva.

Ali postoji samo jedna vjera koja je zabranjena: prava vjera kojoj je naš Gospodin podučavao apostole, vjera koju nam Crkva predlaže da vjerujemo. Doista je istina da u globalističkom melting potu sve kulture nailaze na prihvaćanje, s izuzetkom naše.

Barbarske poligamije… grubost…. neuljudnost…. beščašće … sve što je ružno i opsceno i uvredljivo ima pravo manifestirati se i nametnuti; i istovremeno, s najvećom koherentnošću, civilizacija – prava kultura, blago umjetnosti i književnosti….. svjedočanstvo naše vjere izraženo u crkvama…. spomenici…. slike…. i glazba – sve to mora biti zabranjeno kako ne bi bilo sukoba među njima.

Nema pojma za usporedbu koji pokazuje koliko je užasan svijet za kojim oni čeznu i koliko je poželjniji svijet koji su nas natjerali da poričemo i preziremo.

Laž vlada, a za istinu nema državljanstva.

Doživjeli ste to posljednjih mjeseci, vidjevši s kakvom je drskošću mainstream isporučio propagandu u ime narativa o pandemiji, osuđujući svaki neskladan glas; a danas oni koji se ne slažu sa Sustavom ne samo da se rugaju i diskreditiraju nego se čak….kriminaliziraju…..istaknu se kao javni neprijatelji….i promiču kao luđaci kojima treba nametnuti obvezno zdravstveno liječenje.

To su sredstva koja je svaki totalitarni režim koristio za obračun s političkim i vjerskim protivnicima. Sve se ponavlja, pred našim očima, na mnogo suptilniji i ljigaviji način.

S druge strane, oni koji se klanjaju tiraniji i pružaju joj svoju vjernost bivaju javno hvaljeni, viđeni na svim televizijskim programima i istaknuti kao mjerodavna referenca.

Naš prosvjed protiv zelene propusnice ne smije se zaustaviti na razmatranju ovog konkretnog događaja, koliko god bio nelegitiman i diskriminirajući, već se mora proširiti na cjelokupnu sliku, znajući kako prepoznati

 • ciljeve globalističke ideologije,
 • one koji su odgovorni za ovaj zločin protiv čovječnosti i Boga,
 • i one koji su suučesnici i koji su naši mogući saveznici.

Ako ne shvatimo prijetnju koja se nadvija nad svima nama, ograničavajući se na protestiranje samo zbog jednog detalja, bez viđenja cijelog projekta, nećemo moći dignuti snažan i hrabar otpor, otpor koji bi trebao biti temeljen ne na jednostavnom zahtjevu za slobodom – koliko god legitiman – već na ponosnoj tvrdnji o poštivanju našeg identiteta, kulture, civilizacije i vjere koja je Italiju učinila velikom i koja je animirala svaki izraz života naših očeva, od najponizniji do najuzvišenijih.

Zelena putovnica samo je daljnji korak prema Vratima pakla koja su danas prikazana na brdu Quirinal, što je drsko zgražanje onih koji vjeruju da su nedodirljivi i da uživaju moćnu zaštitu.

 • Nemamo milijarde [dolara] Georgea Sorosa i Billa Gatesa;
 • nemamo filantropske zaklade,
 • i ne podmićujemo političare da bismo ih učinili saveznicima;
 • nemamo televizijske postaje ili društvene mreže pomoću kojih bismo dijelili svoje ideje;
 • nismo organizirani kao zagovornici Velikog reseta,
 • i nismo pretpostavili pandemijske ili ekonomske scenarije.

Ali, vidite, čak i u našoj očitoj slabosti, unatoč tome što čak nismo uspjeli imati vidljivost na televiziji ili društvenim medijima; unatoč tome što smo neorganizirani i malo skloni demonstracijama i protestima – budući da je to oduvijek bio prerogativ profesionalnih revolucionara i anarhista ljevice – ipak imamo nešto što oni nemaju.

Imamo vjeru, sigurnost obećanja našeg Gospodina: “Vrata pakla neće nadvladati.”

I mi smo također potaknuti unutarnjom snagom koja nije naša, a koja podsjeća na onu spokojnu hrabrost s kojom su se progonjeni kršćani suočavali s progonima i mučeništvom – snaga koja

 • plaši one koji nemaju srca….
 • koja užasava one koji služe ideologiji smrti i laži….
 • koji znaju da su na strani vječno poraženih.

Zaboravljaju, ti bijedni sluge Novog Poretka, da je njihov red distopija, dapače, paklena distopija, koja je svima nama odvratna upravo zato što ne smatra da nismo sazdani od elektromagnetskih krugova, već od krvi i mesa, naklonosti i djela velikodušnosti i herojstva.

Jer mi smo ljudi, stvoreni na sliku i priliku Božju.

Ali demoni to nisu u stanju shvatiti: i zbog toga će nesretno propasti.

Na Rodinova vrata pakla odgovaramo sa Ianua Coeli, Vrata Nebeska: naslovom kojim zazivamo Presvetu Djevicu.

Neka Ona koja u Knjizi Apokalipse udara u glavu drevne Zmije bude naša Kraljica i naš Vođa u borbi, s obzirom na Trijumf Njezinog Bezgrješnog Srca.

I zbog toga da ovaj dan u kojem javno i hrabro pokazujete svoje protivljenje nadolazećoj tiraniji ne ostane sterilan i lišen nadnaravnog svjetla, ja vas pozivam sve, da mi se pridružite u izgovaranju riječi kojima nas je Gospodin naučio. Učinimo to sa žarom, s porivom milosrđa, zazivajući zaštitu Gospodina našega i Njegove Presvete Majke nad svima nama, našim obiteljima, našom Domovinom i cijelim svijetom:

Oče naš, koji jesi na Nebesima,

sveti se Ime Tvoje

dođi Kraljevstvo Tvoje

budi Volja Tvoja

kako na Nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas

i otpusti nam duge naše

kako i mi otpuštamo dužnicima našim

i ne uvedi nas u napast

nego izbavi nas od zla

Amen

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup