Heretik Bergoglio naziva Tradicionalnu Svetu Misu “nostalgičnom bolesti”

Kako prenosi LifeSiteNews, lažni prorok Bergoglio ponovno je oštro kritizirao katolike koji su posvećeni tradicionalnoj liturgiji i praksi Crkve, navodeći da su oni “nevjerojatna podrška restauratorizmu” te da su oboljeli od “nostalgične bolesti”.

Komentari heretika Bergoglia došli su u sklopu privatnog razgovora koji je održao s isusovcima u Mađarskoj 29. travnja, a povodom njegovog sada već uobičajenog susreta s isusovcima dotične provincije tijekom papinskog putovanja. 

Obraćajući se isusovcima, Bergoglio je govorio o “opasnosti” ” indietrisma ” ili “vraćanja unatrag”, za koje je rekao da je protivljenje Drugom vatikanskom saboru. Izjava je uslijedila kao odgovor na pitanje kako “pomiriti Crkvu i stvarnost koja je već izvan moderne?” “Kako pronaći Božji glas dok volimo svoje vrijeme?”, pitali su se isusovci.

“Ne bih znao teoretski na to odgovoriti, ali svakako znam da je Koncil još uvijek u procesu implementacije”, odgovorio je Bergoglio.

Izjavljujući kako je “potrebno stoljeće da se koncil primjeni”, Bergoglio se okomio na katolike odane tradicionalnoj misi i liturgijskoj praksi, riječima:

“Znam da je otpor užasan. Zato sam odlučio da je sada obveza dobiti koncesiju za slavlje prema Rimskom misalu iz 1962. za sve novo zaređene svećenike.” 

A nakon toga je izbacio bezočnu laž kako je Sv. Papa Benedikt XVI. bio također protiv Tradicionalne Latinske Mise:

Nakon svih potrebnih konzultacija odlučio sam to jer sam vidio da se ta pastoralna mjera koju su dobro izveli Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. koristi na ideološki način, da se ide unatrag. Trebalo je zaustaviti tu zaostalost, koja nije bila u pastoralnoj viziji mojih prethodnika.

Bergogliev motu proprio Traditionis Custodes iz srpnja 2021. sadržavao je , kako je naveo, odredbu za svakog svećenika zaređenog nakon što je dokument objavljen da mora zatražiti dopuštenje za služenje Tradicionalne Mise koju je Crkva koristila stoljećima.

Brzo reagirajući na Bergoglieve komentare nakon što su ih isusovci objavili, prominentni katolici u svijetu su istaknuli pitanje njegovih riječi. Eric Sammons, urednik časopisa Crisisprimijetio je da je “temeljna ideologija” Bergoglieve izjave bila da “katolici moraju prihvatiti promjenu radi same promjene“, nešto što je nazvao “pravim problemom ovdje i prijeti potkopavanjem svakog aspekta katolicizma“.

Drugi katolici su Bergoglieve riječi opisali kao one koje pripadaju “ocu zlostavljaču”, dok je popularni podcaster i apologet dr. Taylor Marshall odgovorio da je “demografija protiv njega. Vrijeme je protiv njega.” 

A kao šlag na tortu heretik i lažni prorok Bergoglio još je dodao svoj zaključak na Međunarodnoj teološkoj komisiji, tijelu teologa koje je 1969 god. osnovao papa Pavao VI da savjetuju Kongregaciju za Nauk Vjere:

Vi bi trebali promicati Evanđelje konzultirajući se s nekatoličkim stručnjacima.”

Gledajući i slušajući bulažnjenja lažnog proroka Bergoglia, pitamo se kako je uopće moguće da itko zdravog razuma posluša njegove savjete, a kamoli ljudi vjernici, katolici, teolozi i svećenici, koji bi se trebali na svakom koraku suprotstavljati njegovim suludim idejama…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *