Hrvatska Liječnička Komora progoni liječnike koji su javno rekli drugo mišljenje o eksperimentalnom lijeku

Ne može se reći da ovo nismo očekivali, međutim nepravda vas uvijek neugodno iznenadi.

Hrvatska Liječnička Komora izdala je tjeralicu za 10-tak hrabrih i časnih liječnika koji su se, zamislite, usudili reći drugo mišljenje javno!!!

Već je svima jasno da se oko novog eksperimentalnog cjepiva stvorila svojevrsna dogma i bilo kakva kritika od strane kliničara liječnika, oštro se osuđuje od liječničkih udruga.

Zanimljiv je nesrazmjer javnih objava pro i kontra ovog još uvijek eksperimentalnog cjepiva, koje će svoje praćenje u populaciji prema proizvođaču imati do 31.siječnja 2023. godine.

Naime, već dvije godine svi vladajući mainstream mediji kao i te iste liječničke udruge koje osuđuju liječničke istupe u javnosti, javno i bez zadrške promoviraju ovo eksperimentalno cjepivo kao da se radi o eliksiru mladosti u najmanju ruku, istovremeno potkopavajući svaki meritorni znanstveni izričaj koji kritizira ovo favoriziranje, bilo da se radi o priznatim znanstvenicima i liječnicima ili su to osobe drugih zanimanja, ali koje pozorno prate događaje od početka pandemije i koje su zabrinute za svoje zdravlje.

Tako smo od samog početka pandemije mogli čuti beskrajna obećanja u bolje sutra, onog trenutka kada se pojavi dugo očekivano cjepivo, koje će zasigurno učiniti prevagu u borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja. Ali kao što se može vidjeti na službenoj web stranici “corona deaths croatia”, unatoč cijepljenju imamo više umrlih od covida 19 nego u prethodnoj godini, uspoređujući vremenski period od 20. ožujka pa do 6. prosinca 2020. i 2021. god. (lako vidljivi podaci). I opet najveći val događa nam se u približno istom vremenskom periodu 10,11,12. mjesec kao i prošle godine.

Međutim, ono što je postalo zabrinjavajuće je činjenica da unatoč procijepljenosti od gotovo 50% odrasle populacije nemamo apsolutno nikakav pomak na bolje, niti u broju oboljelih, niti u broju zaraženih, niti u broju umrlih, dapače puno je gore.

Osim toga, tijekom ove godine srušen je još jedan mit o tome koliko cjepivo štiti. Sjećamo se početnih obećanja na početku godine, gdje su svi do jednog proizvođača nudili zaštitu preko 90% za svoja cjepiva, da bi na kraju postalo vidljivo kako se i cijepljeni mogu zaraziti u velikom broju, te da se statistike počinju rapidno mijenjati, a postoci zaštite cjepiva padati. Također se sjećamo kako su veličali cjepivo kao sredstvo izlaska iz raznih restrikcija (nošenja maski, distanciranja, ograničavanja okupljanja itd…) i opet ništa od toga.

Ne samo da smo postali svjesni činjenice da cjepivo slabo štiti od širenja virusa i zaraze, nego i to da cijepljeni postaju širitelji zaraze preko covid potvrda koje im dopuštaju nesmetano kretanje bez testiranja.

Međutim, vladajući, slijepi za brojke koje tako rado spominju, nastavljaju produbljivati ovu agoniju najavljivanjem još gorih mjera (covid potvrde za sve, obvezno cijepljenje, cijepljenje djece, smanjivanje trajanja covid potvrda, nove doze, lockdown-i za necijepljene itd…)

I onda, nakon strpljivog čekanja i gotovo godinu dana od dolaska “magičnog cjepiva”, desetak liječnika se usudilo progovoriti!!!

Zamislite, od kuda im pravo???

Zašto govore i šire laži, kada vlada i stožer zajedno sa svim krovnim liječničkim udrugama govore istinu već dvije godine???

Ali narodu i pacijentima nikako nije bolje od te njihove istine i nikako da se oporave od njihovog liječenja, dapače sve im je gore.

A opće je poznato da kada pacijent nije zadovoljan sa terapijom svog liječnika, najčešće potraži drugo mišljenje!!!

I sada dolazimo do situacije, kada se liječnicima koji iznesu drugo mišljenje, pacijentima nezadovoljnim sadašnjim liječenjem, prijeti “časnim sudom”, i raznim kaznama do gubitka licence!!!

Rekli bi smo u najmanju ruku vrlo licemjerno!!!

Kako bi ovo sve bilo jasnije pogledajmo najnovije službene smjernice HZJZ za liječenje COVID 19 bolesti (verzija 3 od 21. listopada 2021.god.), točka 5.:

  1. Ostali antimikrobni lijekovi

“Ne preporuča se liječenje bolesnika s COVID-19 hidroksiklorokinom, klorokin fosfatom, lopinavir/ritonavirom i/ili azitromicinom, favipiravirom i ivermektinom osim u sklopu kliničkog ispitivanja. U slučaju kliničke sumnje ili dokazane koinfekcije (influenca, bakterijska infekcija), gore navedenim oblicima antivirusnog i imunomodulacijskog liječenja po procjeni kliničara mogu se dodati i drugi antimikrobni lijekovi.”

 

Da i opet ste dobro pročitali, lijek ivermektin zbog kojeg Hrvatska Liječnička Komora procesuira časne i savjesne liječnike, jedan je od ostalih antimikrobnih lijekova koji se po procjeni kliničara mogu dodati u liječenju covid 19 pneumonije, ako postoji sumnja ili dokazana koinfekcija ili u sklopu kliničkog ispitivanja.

 

Čini se da Hrvatska Liječnička Komora nije detaljno upoznata sa najnovijim smjernicama za liječenje COVID 19 bolesti.

A to isto traži  od ovih časnih liječnika, da slijede najnovije spoznaje i smjernice.

Pa ako je cijepljenje još uvijek odobreno kliničko ispitivanje (budući da praćenje završava tek 31.siječnja 2023. god.), kako to da ivermektin, azitromicin, hidroksiklorokin ne mogu također biti u tom ispitivanju???

Ili ako ćemo tako, zašto se azitromicin (koji spada u točku 5. ostalih antimikrobnih lijekova zajedno sa ivermektinom i hidroksiklorokinom) rutinski piše od gotovo svih liječnika u inicijalnoj terapiji COVID 19 pacijenata, iako nemaju bakterijsku upalu pluća???

Zašto Hrvatska Liječnička Komora ne procesuira onda sve liječnike koji to rade i nepotrebno pišu antibiotik za virusnu upalu pluća???

Očito da niti Hrvatska Liječnička Komora sama nije dosljedna u zahtjevima koje nameće ovim časnim liječnicima.

Kako onda časni i savjesni liječnici mogu očekivati bilo kakvu pravdu od ove i sličnih institucija?