Hrvatski masoni javno hvale papu Ivana XXIII. i kardinala Franju Šepera!

Došlo je doba kada zakleti neprijatelji Krista i Crkve mogu javno podizati svoju glavu i trijumfalno prezentirati plodove svoje infiltracije. Ako ne vjerujete pođite na lijepo uređenu web stranicu hrvatske masonerije, jer neprijatelje treba dobro poznavati, osobito one koji su okupirali Svetu Stolicu.

Vrlo značajan dio masonske web stranice je poduža studija novinara Ć. Petešića naslovljena „Katolička crkva i masonerija“. Čitatelj kroz nju prati „evoluciju“ odnosa Katoličke crkve prema masoneriji od jasne i nedvosmislene osude i ekskomunikacije masona, preko popuštanja članovima rotary kluba do ogromnih pritisaka da se udovolji masonima nakon Drugog vatikanskog sabora. Iako je članak očito pisan prije nekoliko desetljeća, te fali zadnji dio o uzdizanju lažnog proroka, on daje pregledan uvid kako se Alta Vendita provodila u djelo.

Masoni slave Drugi vatikanski sabor

Na samom početku ovoga teksta nalazimo:

Drugi vatikanski koncil završio je 8. prosinca 1965. godine. Iste je godine održana i Međunarodna izložba u New Yorku. Ta dva posve različita događaja u svijetu privukla su pozornost i nazočnost velikoga broja ljudi. Može se reći da je na ta dva izuzetna događaja bila prisutna i masonerija.

Autor navodi da je masonerija bila prisutna Drugom vatikanskom saboru, te daje cijelo poglavlje o tome naslovljeno „Povoljan odjek Koncila među masonima“. Donosi izjavu velikog meštra Velike regionalne lože, najveće lože njemačkih masona Hansa Gemünda kako je poboljšanje odnosa s Crkvom posljedica Drugog vatikanskog koncila.

Kao što je svim pravim katolicima jasno, Drugi vatikanski sabor bio je ključni moment u kojem se iz mraka vatikanskih hodnika pomolila ružna zmijska glava crkvene masonerije, tako je i masonima jasno da je to prva velika pobjeda koju su izvojevali u ratu s Katoličkom crkvom.

Masoni slave papu Ivana XXIII.

Kao što je poznato Drugi vatikanski sabor sazvao je papa Ivan XXIII. 1962. godine, kojeg je prije nekoliko godina lažni prorok proglasio „svetim“. Ivan XXIII. je poznat po tome što nije želio otkriti treću fatimsku tajnu koju je sestra Lucia tražila da se objavi nakon 1960. godine (mi danas znamo da treća fatimska tajna govori o infiltraciji u Crkvu).

Na stranici hrvatskih masona nalazimo kako se Angelo Roncalli (Ivan XXIII.) dok je bio papinski nuncij u Parizu više puta sastajao s francuskim masonom Yvesom Marsaudonom, iako je u to doba bilo jasno da su masoni kao neprijatelji Crkve ekskomunicirani. Ovdje ćemo nadodati i kako je talijanska masonska loža Grande Oriente Democratico prije tri godine putem svoje web stranice izjavila kako je Roncalli bio „brat mason“. Po pitanju možebitnog masonstva Ivana XXIII., mi ovdje ništa ne tvrdimo, ali prenosimo to da su masonske organizacije vrlo pozitivno govorile i govore o njemu.

Hrvatski masoni donose brojne masonske žalopojke nakon smrti pape Ivana XXIII.:

Povodom smrti Ivana XXIII. veliki meštar Velikog orijenta Italije, prof Giordano Gamberini je pribilježio: “Gotovo uvijek Papa ostavlja duboko žaljenje u okviru svoje Crkve, ali je zacijelo prvi put da Papa umire okružen simpatijom i ljubavlju čitavoga čovječanstva. Nestao je, kako svi osjećaju, jedan dobri čovjek. Zajedno s ovim dobrim čovjekom, nestao je najbistriji i ujedno najgenijalniji i najuspješniji branitelj Crkve. On se je posvetio nadživljavanju Crkve i tome je bio spreman žrtvovati svaku drugu njezinu tradicionalnu vrednotu. I njegova je smrt veliko zlo po Crkvu. Ali umro je i čovjek koji je, na temelju istinskoga kršćanskog osjećanja, sebi obećao ukloniti jaz koji je u Crkvi nastao prije njega, između same nje i moderne civilizacije. I njegova je smrt veliko zlo za sve.

Veliki orijent Francuske nije želio slaviti papu Ivana XXIII., dok su njihova masonska „braća“ u la Republique du Grand Orient ovako pisali o njemu:

Velika loža Francuske se klanja s uzbuđenjem pred posmrtnim ostacima jednoga duhovnoga poglavara, koji je imao rijetku zaslugu što je proširio vlastiti horizont preko posvećenih granica, te da je uzdigao svoju misao s mudrošću i hrabrošću do razine snošljivosti o kojoj je pružio najpoučniji primjer.

Više na ovu temu dat ćemo u slijedećem članku Hrvatskog krsnog zavjeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *