Ima li vjere na Hrvatskoj zemlji?

I evo po tko zna koji puta od dolaska korona pandemije, vjernici u Hrvatskoj se suočavaju sa svetogrdnim nastupom mnogih svećenika, biskupa, a i kardinala Bozanića.

No krenimo redom.

Na blagdan Velike Gospe u Mariji Bistrici, imali smo priliku vidjeti, istina samo na kratko, nekoliko ljudi koji su odbili primiti Sv. Pričest na ruku. Posebno me se dojmila jedna gospođa koja je klečeći nastavila čekati Tijelo i Krv Gospodina Našega Isusa Krista, od uplašenih i zbunjenih svećenika, Katoličkih svećenika, koji bi trebali znati pravila o pričešćivanju. 

No kardinal Bozanić prije same Pričesti javno upozorava vjernike, da će se Pričest dijeliti isključivo na ruku!!!

Zar su napuci Kriznog stožera iznad Kanona?

Kanon i kanonski zakoni kao da za njega ne vrijede. Savjeti Kardinala Saraha i drugih pravovjernih Biskupa o tome da je grijeh zanijekati vjernicima pričest na usta, on ignorira. 

Nakon kratkog priloga kamera je brzo prešla preko “inkriminirajućih scena”, neposlušnih vjernika, koji su odbili primiti Svetu Pričest na ruku.

I tako više nije bitno je li se vjernik ispovijedio prije primanja Svete Pričesti i ima li teške grijehe, nego da nosi masku i da ispruži ruku. 

Napravit ću malu digresiju: na ljetovanju redovito posjetim jedan Benediktinski samostan i prisustvujem Svetoj Misi. Oduvijek me oduševljavao poseban osjećaj mira i spokoja na tome mjestu molitve. No ovo ljeto sve se promijenilo, na gore. Covid ludilo, došlo je i do ovog samostana, koji se uzdiže visoko iznad grada. 

Kada sam došao na red za pričest, svećenik mi je odbio dati pričest na usta. Zamolio sam ga riječima da sam zadnji u redu i da nema nikoga iza mene te da nema bojazni da će se netko zaraziti, a on mi je na to rekao – budi poslušan, ispruži ruku!

“Kome”, pitam ga ja, i odmah mi je došla ispred očiju slika lažnog proroka.

Sa gnušanjem sam mu odbrusio – “nikada!”

On se okrenuo i otišao.

Eto svrstao sam se na stranu onih neposlušnih vjernika, koji nikako da prihvate heretički nauk lažnog proroka Bergoglia, koji se nažalost proširio i na našu Hrvatsku.

Puste riječi sa oltara, kao npr. ljubite bližnjeg svoga, ostaju prazne kada treba posvjedočiti djelima ljubavi. 

Razni Svećenici na Misama mole ljude da se što kraće ispovijedaju, nerijetko odbijaju dati posljednju pomast bolesnicima u bolnicama, a da ne spominjem nošenje maski u crkvi itd..itd.. 

Neki dan pitao me kolega s posla, koji je tek nedavno počeo ići na Mise: “pa kako to da neki nose maske u crkvi , a neki ne?” 

Velim mu ja: “vidiš postoje oni koji imaju vjeru da će ih odlazak u Božji Hram i prisustvovanje na Misi ozdraviti – duševno i tjelesno, a tu su i oni koji uopće nemaju vjere.”

“Pa kako to?”, upita me on. “Zašto onda takvi idu u crkvu?”

“Sada kada se Crkva slizala sa državom, to ti je postalo pomodarstvo, nekima čak i mjesto da budu viđeni zajedno sa političkim velikodostojnicima, gdje će im se i to pisati kao dodatni bodovi za napredovanje u stranci,” velim mu ja.

“Gledaj, ovo sada što vidiš nije niti sjena nekadašnjih vjernika. Nekada su vjernici kleknuli kada bi pored njih prošao svećenik noseći hostiju. Ali također niti ovi sadašnji svećenici nisu niti sjena onima prije, jer nekada su svećenici davali život za istinu, nekada su svećenici prilazili gubavcima, kao i onima sa kugom, riskirajući vlastiti život (jer su to doista bile smrtonosne bolesti), a danas ovi novi ne žele biti niti dva tjedna u samoizolaciji (jer to je ono što će se najvjerojatnije dogoditi ako se zaraze).”

Jer ne daj Bože da je Isus na početku imao ovakve mlitavce za Apostole kakva je većina današnjih svećenika, Kršćanstvo bi zapelo već na samom početku i ne bi se proširilo dalje od Jeruzalema.

Ali vjerojatno ovi današnji klerici imaju ljepše i uhu ugodnije propovijedi, u kojima se ne spominje pakao…,a ne kao Ivan Krstitelj ili Petar i Pavao, čije su propovijedi tako grube i teološki netočne…

I kao što uzdanice lažnog proroka Bergoglia tvrde, pa nisu oni imali diktafon da snime Isusove riječi, kako onda možemo vjerovati Apostolima?

Tako da lažni prorok već ima spreman novi prijevod Rimskog Misala, koji je jasno puno točniji nego onaj od Isusovih učenika.

 No, ipak vjernici nisu baš toliko glupi i ne daju se samo tako lako zavarati.

Vjernicima je dosta klerika koji su političke marionete i slugani lažnog proroka.

Hvala dragom Bogu što postoji tradicija Katoličke Crkve koja nam u nasljeđe ostavlja heroje vjere, laike kao i svećenike , biskupe, i pape, svece, na čijoj mučeničkoj krvi mi nastavljemo živjeti svoju vjeru.

Također, tu je i nezaobilazni odgoj u vjeri, koji su nam prenijeli naši roditelji još od mladosti.”

No vrhunac nevjere vidio sam ove nedjelje, gdje su u pliticu za blagoslovljenu vodu u Crkvi, stavili dezinfekcijsko sredstvo za ruke.

Što reći na to? Nema blagoslovljene vode. Vode koja Krsti, koja istjeruje Zloga, koja blagoslivlja, liječi i ozdravlja. 

Umjesto nje svećenici vjernicima nude adekvatnu zamjenu; dezinfekcijsko sredstvo!!!

Gledajući sve ovo, sudbonosno odjekuju riječi našeg Gospodina: “Kada drugi puta dođem, da li ću naći vjere na zemlji?”

One Comment

  1. Ivan

    Nikada ne raspravljati sa svecenikom posebno na sv.Misi. Tako govori Gospodin u Knjizi Istine. Nakon sv.Mise moze mu se reci Istina o velikom Svetogrdu na ruke. Treba svakako tada posvjedociti istinu u ljubavi bez imalo zadrske. Znate li da je veliko svetogrde davati Presveti Oltarski Sakrament na ruke!? Znate li da Sveci i Proroci i Vidjelice svjedoce protiv tog čina!? Znate li da su mnogi svecenici zavrsili dugo u dubinama čistilista nakon ovozemaljske smrti!?Znate li da ce te odgovarati Gospodinu zbog tog cina!? Znate cete pitani zbog tog grijeha na Posljednom Sudu o tom cinu!? Na takav nacin svecenik ce biti potaknut na razmisljanje i propitivanje svojih zabluda namjernih ili nenamjernih postupaka.Bvb!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *