Ja sam mason, a i Bergoglio je također

Roberto Garcia, poznati novinar iz Argentine, koji je bio programski direktor Kanala 9 i glavni urednik poslovnih novina “Ambito Financiero”, ugostio je u svom talk šou La Miranda, bivšeg tajnika i šefa najvažnije tajne Argentinske službe SIDE, Juana Bautistu Yofrea zvanog Tata.

 

Ova emisija se dogodila 27, Studenog 2017 godine, u kojem Yofre otkriva detalje prisluškivanog telefonskog poziva, kojeg je tajna služba presrela kao dio istrage o Iranskom utjecaju u Argentini.

Naime, istraga se dogodila nakon bombaškog napada na Židovsku zajednicu u Argentini 18. Srpnja 1994 godine, gdje je 85 ljudi poginulo i više od 300 ranjeno. To je bio najgori napad u Argentinskoj povijesti.

U ovoj emisiji Robert Garcia pita svog gosta o “nevjerojatnim ljudima” koji su okruživali Bergoglia dok je bio nadbiskup Buenos Airesa.

U ovom prisluškivanom telefonskom pozivu koji se vodi između generalnog tajnika At-Tauhid džamije pod imenom Yusuf i Imama te iste džamije- imenom Karim.

I mada je razgovor prisluškivan zbog više razloga, Yofre ističe kako se iz razgovora otkriva postojanje “tajne obavještajne službe” Jorge Maria Bergoglia, tadašnjeg nadbiskupa Buenos Airesa.

Naime u prisluškivanom razgovoru Yusuf govori Karimu o susretu sa Bergoglijevim šefom obavještajne službe, koju je Bergoglio već oformio kada je postao Nadbiskup Buenos Airesa.

U nastavku razgovora Yusuf kaže Karimu kako mu je šef Bergoglijeve obavještajne službe rekao:

„Ja sam mason, a i Bergoglio je također.”

Video ovog razgovora između Yusufa i Karima, objavio je Talijanski list Effedieffe 2017 godine, za kojeg katolički publicist Maurizio Blondet kaže:

“Mislim da ovo svjedočanstvo ne treba zanemariti!”

Također dnevni list La Nacion, objavio je snimku ovog razgovora na svojim stranicama jedno kratko vrijeme, nakon čega su ga bez objašnjenja maknuli.

Video tog razgovora od 20:40 minute možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *