Je li madame Anne Soupa budući kardinal Liona?

Nakon što se prošlog mjeseca sedam žena u Francuskoj “prijavilo” za crkvene pozive koji su tradicionalno otvoreni samo za muškarce, uključujući svećeništvo, vatikansko veleposlanstvo u toj zemlji uputilo je telefonski poziv nekima od njih nudeći im sastanak.

Dana 25. svibnja žena po imenu Anne Soupa poslala je vatikanskom nunciju u Parizu zahtjev da ona bude sljedeći nadbiskup u Lionu, mjesto koje je upražnjeno nakon ostavke kardinala Philippa Barbaraina u ožujku usred pravne borbe kako bi se oslobodio optužbi, da je prikrio seksualno zlostavljanje.

 

Nakon što je Soupa poslala svoj zahtjev, nekoliko drugih žena pridružilo se njezinu zahtjevu, formirajući koaliciju pod nazivom “Toutes Apôtres!”, što znači “Svi apostoli”, koja je posvećena promicanju jednakosti u Crkvi za sve krštene bez obzira na njihov spol, bračni status, profesiju ili seksualnu orijentaciju.

 

  1. srpnja sedam drugih žena koje su dio koalicije predstavile su svoju “kandidaturu” nuncijaturi za pozicije koje su trenutno otvorene samo za muškarce, uključujući đakonat, svećeništvo, biskupstvo, status vatikanskog nuncija i propovjednika.

Svaka je žena uključila popratno pismo, objašnjenje položaja za kojeg su se prijavile i životopis. Žene su također zatražile skupni sastanak sa nuncijom Vatikana u Francuskoj, talijanskim nadbiskupom Celestinom Miglioreom, bivšim promatračem Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.

U izjavi objavljenoj 31. srpnja, organizacija “Toutes Apôtres!”je objavila da su četiri od sedam žena koje su u srpnju poslale svoje prijave primile osobni poziv od Migliore-ovog tajnika koji je organizirao sastanak za jedan dan, u rujnu, jer je nadbiskup trenutno na odmoru.

Anne Soupa je poznata francuska teologinja, dobro zna što radi, obučena je kroz Crkvu da ruši Crkvu. Koliko su ove žene dobrodošle u hijerarhiju govori i njihovo vlastito priznanje da tri od sedam njih nisu kontaktirane, jer u svojoj prijavi nisu ostavile brojeve teleona, ali očekuju od nadbiskupovog tajnika da ih kontaktira na drugi način. 

Tako funkcionira ovaj orkestar zvjeri danas u lažnoj bergoglijevoj crkvi, najprije se riješi pravog pastira, tako da ćeš ga optužiti za nešto što nije učinio, a kad on pobjegne glavom bez obzira u strahu pred vukovima, vjerojatno zbog nedostatka vjere, onda pošalji uljeza da zauzme njegovo mjesto.

One Comment

  1. Antonija

    Vi niste normalni, Bog će Vas kaznit, ma gdje je U bogu dopušteno da žena ovakvu dužnost vrši. Žena mora bit pokorna, suzdrzljiva, pa čitate Bibliju pobogu sta je Bog I komu dopustio ovakvu službu. Kaznit će Vas sve odreda Svevisnji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *