Je li Sveta Faustina bila upozorena na lažnog proroka?

Katolički blog The Eponymous Flower donosi zanimljiv tekst o slijedećem isječku iz dnevnika Svete Faustine Kowalske na datum 17. prosinca 1936. godine:

Današnji dan prikazala sam za svećenike. Ovog dana morala sam trpjeti više nego ikada prije, i iznutra i izvana. Nisam znala, da se može u jednom jedinom danu toliko puno trpjeti. Trudila sam se održati Sveti sat u kojem je moja duša kušala gorčinu Maslinskoga vrta. Borila sam se posve sama oslanjajući se o Njegovu ruku protiv svih poteškoća, koje su preda mnom izrastale kao zidovi kroz koje se ne može prodrijeti. Ipak pouzdajem se u snagu Njegova Imena i ničeg se ne bojim.

Ove riječi odzvanjaju tako bolno danas, kada na vidjelo izlazi pad i izdaja mnogih Bogu posvećenih osoba. Apostazija posljednjih vremena kojoj svjedočimo doziva u sjećanje momente Kristove agonije u Maslinskom vrtu, kad Mu je sotona pokazao ovu izdaju Njegovog puka, kako bi Ga obeshrabrio u Njegovoj Žrtvi.

No, tu je jedan osobito znakovit detalj vezano za ovaj isječak iz dnevnika Svete Faustine. Naime, 17. prosinca 1936. godine je dan kada je rođen lažni prorok, Jorge Mario Bergoglio, tzv. papa Franjo.

Je li Sveta Faustina toga dana na Božji zahtjev trpjela zbog zablude u koju će lažni prorok uvesti mnoge svećenike, redovnike i biskupe?

 

 

Lažni prorok koji će Crkvi predstaviti kompletno drugačije milosrđe, od Božjega Milosrđ kojega je Bog pokazao svijetu kroz život Svete Faustine.

Bog je pokazao što znači otići na sud Božjeg Milosrđa, to znači otići na Ispovijed.

Lažni prorok naprotiv govori radi što hoćeš jer Bog će sve oprostiti.

Bog je Svetoj Faustini pokazao pakao i kako i na koje načine duše trpe vječnu muku, jer je to bilo bitno za nas danas.

Lažni prorok daje Crkvi kompletno drugu viziju, u kojoj duše ne trpe u paklu, odnosno viziju praznog pakla.

Je li Sveta Faustina davala zadovoljštinu Bogu na taj dan, dan Bergoglijevog rođenja, zbog uloge koju će taj čovjek igrati kao biblijski lažni prorok?

 

 Slično upozorenje smo dobili i kroz proročanstvo Svetog Franje Asiškog, sveca od kojega je lažni prorok ukrao ime:

U trenutku kada nevolje dosegnu vrhunac, bit će proglašen papom onaj koji neće biti izabran kanonskim putem i trudit će se da mnoge na lukav način zatruje smrtonosnim otrovom svih zabluda.

Zatim će se zlo umnožiti, naš će se Red raspasti, mnogi ostali redovi će potpuno nestati jer se toj zabludi neće moći suprotstaviti, nego će je prihvatiti.

Bit će tako različitih mišljenja i podvojenosti u narodu, među redovnicima i u kleru da će čak i odabrani biti dovedeni u zabludu (kad bi to uopće bilo moguće), ako te dane ne prikrate anđeoskom riječju, ako ih u tom previranju ne bude vodilo neizmjerno Božje Milosrđe.

Neki će tada snažno osporavati naša pravila i naš način života. Neizmjerni će biti pokušaji da nas se slomi. Oni koji se tada spase, primit će krunu Života.

Jao onima koji svoju nadu polažu samo u to što su redovnici, koji su mlaki te se trajno ne suprotstavljaju napastima, koji će pristupiti ispitu izabranih.

Oni koji ostanu postojani u žaru duha iz ljubavi i u maru za istinsku pobožnost, pretrpjet će progone i nepravdu kao neposlušni i raskolnici. Njihovi će progonitelji, gonjeni zlim dusima, tvrditi da zbog neposluha prema Redu takve pokvarene ljude treba ubiti i uništiti.

Gospodin će tada biti utočište patnika i spasit će one koji se u Njega uzdaju. Da postanu jednaki (svetima), odlučili su raditi savjesno i vječni Život zaslužiti smrću, slušati Boga više nego čovjeka; neće se bojati smrti jer nisu htjeli prihvatiti laž i nevjernost.

Za mnoge će propovjednike Istina tada biti mrtva, a za neke od njih zgažena i zanijekana. Svetost životne promjene će, kod takvih koji će je izvanjski, priznati biti smiješna, jer će im Isus Krist poslati zatirača, a ne dostojnog pastira.

Ove riječi Svetoga Franje snažno se obraćaju današnjem kleru i upozoravaju sve one koji spremno prihvaćaju kompromise sa svijetom i idu linijom manjeg otpora, te slušaju utjecajne ljude u crkvenim haljinama, koji slijede lažnog proroka, a ne Gospodina.

Podsjetite ih i podijelite ove spasonosne riječi Svetoga Franje sa svećenicima, osobito s našim franjevcima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *