Jedna svjetska religija: „Vrijeme stvorenog“

Lažni prorok je iskoristio takozvani dan zemlje da promovira globalističku agendu resetiranja svijeta zbog korone i uvede katoličke vjernike u nove faze univerzalne svjetske religije. Bergoglio je tom prilikom rekao:

„I mi se radujemo što se vjerske zajednice okupljaju kako bi stvorile pravedniji, mirniji i održiviji svijet. Posebno smo sretni što Vrijeme stvorenoga postaje istinski ekumenska inicijativa. Nastavimo rasti u svijesti da svi živimo u zajedničkom domu kao članovi jedne obitelji ”

Kao što vidite, u izjavama lažnog proroka opet su prisutne teme navještene univerzalne svjetske religije: sve religije svijeta se ujedinjuju radi stvaranja boljeg svijeta. Taj bolji svijet je naravno na zemlji, odnosno ne radi se o Kraljevstvu Božjem.

Jedna svjetska religija je koncept koji umjesto Kraljevstva Božjeg nudi ljudsko kraljevstvo zasnovano na jednakosti svih religija i UN-ovim ciljevima održivog razvoja. To je đavolja varka zasnovana na humanizmu, koja je iz središta izbacila Boga i Boga zamijenila čovjekom, odnosno sotonom koji se krije iza naličja humanizma.

S druge strane, Isus nas uči da tražimo Kraljevstvo Božje, a ne ovaj svijet, jer je zemaljski svijet pod vlašću „kneza ovoga svijeta“ (Ivan, 14, 30) i jer zemaljski svijet mrzi Isusa i Njegove sljedbenike (Ivan, 15, 18), i zato Isusovi sljedbenici „nisu od svijeta“ (Ivan, 15, 19). Isus nas uči da je On pobijedio svijet (Ivan, 16, 33). 

Tako nam Sveto Pismo jasno pokazuje u kojem su kontrastu Isusove riječi s izjavama lažnoga proroka koji govori kao kakav masonski političar, a ne kao papa Katoličke crkve.

Nova eko-religija, koja kao što smo mogli vidjeti za vrijeme tzv. amazonske sinode, baštini poganske običaje štovanja „majke zemlje“, „prirode“ i drugih oblika štovanja stvorenog umjesto štovanja Stvoritelja. Tako je Bergoglio ovaj tjedan pokrenuo „Svjetski dan molitve za skrb o stvorenomu“ i uveo one koji ga slijepo prate u takozvano „Vrijeme stvorenoga“ koje, kako kaže, završava 4. listopada, jer on redovito zlorabi Svetog Franju Asiškog, što je najbolje vidljivo i u imenu kojeg je izabrao. Bergoglio kaže:

„Zadovoljan sam što je tema koju je izabrala ekumenska obitelj za proslavu Vremena stvorenog 2020. „Jubilej za Zemlju“, upravo u godini 50. obljetnice Dana Zemlje.“

Netko će pomisliti da Katolička crkva sada uz Advent i Korizmu ima i Vrijeme stvorenoga! Pa, zar nije očito da se radi o konceptima potpuno stranim katolicizmu i o nekoj potpuno novoj religiji. Bergoglio nastavlja odašiljati poruke koje su dominirale i amazonskom sinodom (priroda i ljudi, svi smo jedno, sve religije skupa, sva stvorenja, gdje se koncepti poput „majka zemlja“ personaliziraju i diviniziraju):

„Sve je u odnosu, a mi ljudi ujedinjeni smo kao braća i sestre na čudesnom hodočašću, povezani ljubavlju koju Bog ima prema svakom stvorenju i koja nas također povezuje u ljubavi s bratom Suncem, bratom Mjesecom, sestrom Rijekom i majkom Zemljom.“

Naravno, da umiri vjernike, Bergoglio je morao prožeti govor i katolicima poznatim elementima, poput psalma 104 („Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje“), kako bi vjernicima bilo lakše progutati novotarije.

S druge strane tu su uobičajeni elementi antikristovskih struja poput korištenje brige za okoliš kao povoda za stvaranje jedne svjetske vlasti, budućeg trona antikrista. Poznato je da su takve intencije vezale i uz prethodne globalne inicijative na ovu temu, a Bergoglio im sada izražava podršku u kontekstu slijedeće takve prilike:

Pozivam međunarodnu zajednicu na zajedničku suradnju kako bi se osiguralo da Sastanak o biološkoj raznolikosti (COP 15) u Kunmingu u Kini bude prekretnica prema ponovnoj uspostavi Zemlje kao doma života u punini, kako je Stvoritelj i želio.

Sve ove riječi i poruke, odjek su i stavova Leonarda Boffa, propalog franjevca i šamana teologije oslobođenja, koji je nadahnuo Bergoglijev dokument Laudato si. I dok Bergoglio govori u šiframa i tu i tamo prožima svoj govor svetopisamskim ulomcima, Boff otvoreno zaziva svjetsku vladu govoreći da koronavirus otkriva „hitnost pluralnog središta svjetske vlade“. Boff u konoroni vidi priliku da se upostavi „planetarni ekosocijalizam“.

Boffov planetarni ekosocijalizam nas dovodi do „Franjine ekonomiju“ koju Bergoglio planira predstaviti svijetu po isteku Vremena stvorenog, 19. studenog u Assisiju.

Kako se zahuktavaju pripreme za ovaj događaj, retorika postaje sve jasnija. Tako, na primjer, niže vidimo kako ovaj event promovira nevladina udruga „Novi humanizam“ u sklopu projekta za „Ujedinjenje svijeta“:

http://www.unitedworldproject.org/en/events/the-economy-of-francesco/

Treba li dalje komentirati? Tko želi vidjeti, lako može spojiti točkice.

2 komentara

 1. Primož

  Neka bude štoviše puta naš svakdašnji odgovor na ovakvu zloću lažnog proroka i njegovih slugu ova kratka molitva iz Knjige Istine, 23. 8. 2014:

  “Jesus deliver us, helpless sinners, from Your enemies.”
  “Jezus, reši nas, nemočne grešnike, Svojih sovražnikov.”
  “Isuse oslobodi nas bespomoćne grješnike od Tvojih neprijatelja.”

 2. Ante B.

  Prorečeno u poruci od:

  26.05.2014
  ………. Svijetu će se reći da poštuje ljepotu Zemlje; čuda svijeta koja je stvorio Bog, Koji je jedan za sve i Koji prihvaća svaku vrstu slavljenja. Ovo će biti vrijeme kada će svijet biti združen u jedan svijet kao poganska religija. ……………
  ……………Fokus će biti na svim stvarima koje imaju veze sa MOJIM STVARANJEM – Zemljom; narodima; ljudima i političkim vladarima. Sve će biti uvezano zajedno kao jedno, zato da bi se, reći će oni, bolje služilo Bogu. Sve čemu će oni služiti će biti kralju laži koji će sve ove stvari izvršiti. ………..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *