Još jedan medicinski djelatnik umro od cjepiva

Dva tjedna nakon što je primio prvu dozu cjepiva Pfizer COVID-19, 56-godišnji liječnik na Južnoj Floridi umro je ovog tjedna.

Zdravstveni službenici s Floride i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti istražuju koju je ulogu, imalo cjepivo u smrti dr. Gregoryja Michaela, porodničara iz Miami-Beacha koji je, kako kaže njegova obitelj, inače bio dobrog zdravlja.

Michael je primio prvu dozu Pfizerovog cjepiva COVID-19 18. prosinca u Medicinskom centru Mount Sinai, prema objavi na Facebooku njegove supruge Heidi Neckelmann.

Tri dana kasnije na nogama i rukama počele su se pojavljivati ​​male mrlje i on je otišao na hitnu pomoć.

Prema Neckelman, njegova krvna slika bila je daleko ispod normalnih vrijednosti, a primljen je na odjel intenzivne njege.

Dva tjedna, rekla je, liječnici su pokušavali povećati broj trombocita Michaelu. “Stručnjaci iz cijele zemlje bili su uključeni u njegovu skrb”, napisala je. “Bez obzira na to što učinili, broj trombocita nije rastao.”

Napisala je da je Michael kroz taj proces bio “svjestan i energičan”. Ali samo nekoliko dana prije kraja, pretrpio je moždani udar.

Doktor Gregory Michael umro je u nedjelju, 3. siječnja 2021., otprilike dva tjedna nakon primanja cjepiva COVID-19.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i Ured medicinskog ispitivača u Miami-Dadeu istražuju kako bi utvrdili je li cjepivo uzrokovalo njegovu smrt.

Obdukcija je obavljena do 5. siječnja, ali prerano je za donošenje bilo kakvih zaključaka. Michaelovi uzorci poslani su stručnjacima u CDC na testiranje.

Glasnogovornik CDC-a rekao je da će istražitelji “procjenjivati ​​situaciju kad bude postajalo dostupno više informacija i pružati pravovremena ažuriranja o onome što je poznato i svim potrebnim radnjama”.

U svojoj objavi na Facebooku, Neckelmann je rekla da je Michael “vrlo zdrav” i da je pandemiju proveo neumorno radeći na porođaju stotina beba.

Rekla je da je zagovornik COVID-19 cjepiva. No Neckelmann je sugerirala da je zbog suprugove smrti dovela u pitanje cjepivo i njegove moguće nuspojave.

“Vjerujem da bi ljudi trebali biti svjesni tih nuspojava”, napisala je. “U ovom slučaju uništilo je lijep život, savršenu obitelj.”

Napisala je da je važno da se Michaelova smrt pažljivo pogleda. “Neka njegova smrt ne bude uzaludna.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *