Kamo dalje nakon smrti pape Benedikta (II)

U nastavku donosimo razmišljanja jednog od hrvatskih križara na ovu aktualnu temu.

Upravo bi u ovom svjetlu trebalo gledati i na odstupanje pape Benedikta sa Petrove Stolice i na njegovu smrt oko koje i dalje postoje sumnje kao i oko njegove uloge u posljednjim danima Crkve pred Isusov Drugi Dolazak. Mnogi se pitaju koliki je bio stvarni utjecaj pape Benedikta kao prvog čovjeka Crkve i je li njegova smrt došla prerano s obzirom da glavni posljednje-vremenski događaji, poput ukinuća Euharistije, Velikoga Upozorenja i dolaska antikrista, tek slijede. Opet, kada se u jednoj drugoj poruci kaže:

Vladavina u Petrovoj Kući biti će kratka i uskoro će Moj ljubljeni Papa Benedikt voditi Božju djecu sa svoga mjesta progonstva.’ – riječ voditi ne treba shvatiti u onom smislu kako bi to bilo uobičajeno do tada tj. kroz uhodani hijerarhijski način već je to jedno tiho, prikriveno vodstvo pod vodstvom Svetog Petra jer sljedeća rečenica kaže:

Petar, Moj Apostol, utemeljitelj Moje Crkve na Zemlji, voditi će njega u posljednjim teškim danima, dok se Moja Crkva bori za svoj život.’(29.ožujka 2013).

Vrijedi ovdje spomenuti i poruku od 6.lipnja 2011. koja nosi naslov Ključevi Rima sada se vraćaju Bogu Svemogućem Ocu, a u njoj se objašnjava da je papa Benedikt već tada, dvije godine prije svoje ostavke okružen ’vrlo moćnim Božjim neprijateljima’. Postavlja se, dakle pitanje koliko je Benedikt u datim okolnostima mogao učiniti s obzirom da je masonska zavjera već dobrano uhvatila korijenje, a lažni prorok je bio obožavan i od klera i od medija.

Prema našem osobnom viđenju situacije Benediktovo se vodstvo Božje djece moglo vidjeti kroz istupe brojnih pravovjernih pastira koji su se svaki na svoj način suprotstavili uzurpaciji Petrove Stolice. Navest ćemo ovdje umirovljenog biskupa biskupije Corpus Christi u Texasu, Henrya Renea Gracidu, koji je na svojoj stranici https://abyssum.org krajem ožujka 2017. objavio studiju o kanonskoj nevaljanosti konklave u kojoj je izabran lažni prorok Bergoglio, a gore u tekstu imate link na članak o tome, a ovdje pridodajemo link na još jedan istup Gracide:

http://hrvatskikrsnizavjet.com/biskup-teksasa-gracida-samo-bog-zna-tko-je-uistinu-papa/

Još prije toga 19.rujna 2016. četiri kardinala-Meisner, Caffara, Brandmueller i Burke upućuju lažnom proroku javno pismo sa pet pitanja ili dubia (sumnje) koje se odnose na heretičku pobudnicu Amoris Letitia kojom je kako znamo praktički ozakonjen preljub u Crkvi. Na to pismo nikada nije odgovoreno, a poznato je Benediktovo prijateljstvo još iz studentskih dana sa dvojicom njemačkih kardinala od kojih je jedan, Joachim Meisner u međuvremenu preminuo. Također je dobro poznata veza i suradnja kardinala Gerharda Muellera sa papom Benediktom. Kada je Benedikt izabran za papu, na čelu Kongregacije za nauk vjere zamijenio ga je upravo Mueller koji nikada nije skrivao da je duhovno čedo Josepha Ratzingera. Često ga je citirao, isticao njegov teološki genij, a između ostalog je i izdavač njegovih sabranih djela. O svemu ovome imate brojne pisane tragove pa ovom prilikom nećemo duljiti o tome, već skrećemo pažnju na Muellerov ‘Manifest vjere’ koji je objavio neposredno nakon Bergogliove heretične i bogohulne deklaracije o ljudskom bratstvu koju je potpisao sa islamskim vođom Al-Tayebom u Kairu početkom 2019. O čemu smo pisali ovdje http://hrvatskikrsnizavjet.com/ne-franjo-bog-nije-zelio-pluralizam-i-raznolikost-religija-tko-to-govori-potpuno-napusta-bozanski-objavljenu-religiju/

U Manifestu vjere Mueller piše da su ga na pisanje istog potaknuli ‘brojni biskupi, svećenici i vjernici’ te da ga piše ‘suočen s rastućom konfuzijom oko pitanja vjere’. Tekst samog manifesta objavljen je također na ovoj stranici i možete ga pogledati ovdje: http://hrvatskikrsnizavjet.com/manifest-vjere/.

Ubrzo nakon objave Manifesta vjere koji potvrđuje sva temeljna katolička učenja o grijehu, vječnoj kazni i oprostu, Kardinalu Muelleru stižu brojne pohvale od biskupa i svećenika širom svijeta (Tobin, Eleganti, Strickland), ali prisjećamo se također i Benediktove pohvale upućene kardinalu Muelleru dvije godine prije toga povodom njegovog 70 og rođendana u kojoj kaže kako smatra da će Mueller i dalje imati značajnu ulogu u Crkvi iako nije više prefekt kongregacije za nauk vjere ističući njegovu jasnoću u obrani tradicije i vjere, o čemu je također izvijestio katolički tisak. https://catholicherald.co.uk/benedict-xvi-hails-cardinal-muller-for-defending-the-clear-traditions-of-the-faith/

U posljednjih 6 mjeseci sve je jasnije i snažnije djelovanje kard. Muellera u obrani Nauka Crkve i to baš u periodu u kojem je Benediktov glas, pritisnut bolešću, starošću (i samo dragi Bog zna kakvim još ugnjetavanjem) sve tiši. Baš kao što je Ratzinger bio prefekt Kongregacije za nauk vjere za vrijeme pape Ivana Pavla II, pa je nakon njegove smrti preuzeo ulogu glavnog autoriteta u obrani Vjere, tako u zadnje vrijeme djeluje i kard. Mueller, zapravo kao prvi i najglasniji od svih djelatnih kardinala.

Nadalje, Benediktov se snažan utjecaj mogao osjetiti i u riječima kardinala Saraha. U predgovoru knjige „Moć Tišine“ Benedikt piše da je s kardinalom Sarahom, učiteljem tišine i nutarnje molitve, liturgija u dobrim rukama, a sam Sarah u knjizi piše kako će biskupi koji rastjeruju ovce koje im je Isus povjerio biti suđeni oštro i nemilosrdno od Boga.

„Ja ću neumorno prokazivati one koji su nevjerni obećanju njihovog zaređenja. Iz razloga da sebe učine poznatim ili da nametnu svoje osobne stavove, teološke i pastoralne, govore stalno i iznova. Ovi klerici ponavljaju iste banalne stvari. Ne mogu potvrditi da Bog prebiva u njima“ – piše Sarah na 31.stranici svoje knjige i nepogrešivo ocrtava Bergogliovu diktaturu laži, populizma i podilaženja.

„Moć Tišine“ izlazi 2017.godine usred Bergogliovog prvog pokušaja da obezvrijedi sakrament braka, a druga knjiga u kojoj se potpuno jasno vidi prijateljstvo Benedikta i kardinala Saraha koja nosi naslov “Iz dubine naših srca” izlazi početkom 2020. i to baš u trenutku kada su svi iščekivali Bergoglijevu pobudnicu koja je trebala promijeniti Nauk Crkve na osnovu amazonske sinode koja je pripremila teren da se ukine celibat, uvedu đakonice i “ozakone” poganske prakse. Kada je izašla ova knjiga svijet je ponovno čuo Kristov Nauk iz pera pape Benedikta i kard. Saraha, a sluge zloga nisu se usudile tada provesti svoj pakleni plan. Jorge Bergoglio bio je bijesan jer je tada izgubio nekoliko godina pripreme. Svoj bijes iskalio je na Benediktovom tajniku Gänsweinu i na samom Benediktu, kojeg je natjerao da makne svoje ime s naslovnice knjige kao jednog od autora. Tada je pao pokrov sotonske prijevare i jasno smo mogli vidjeti kako Jorge Bergoglio, lažni prorok, drži u šaci papu Benedikta i zapravo mu ne dozvoljava da se očituje kada Benedikt hoće i kada pokušava voditi katoličke vjernike. Ovom prilikom se vjerojatno najviše očitovalo ostvarenje proroštva iz Knjige Istine o tome kako će papa Benedikt voditi Božju djecu sa svoga mjesta progonstva što smo i mi zaključili tada (početkom 2020.): 

http://hrvatskikrsnizavjet.com/bergoglio-bijesan-zbog-pape-benedikta-i-kardinala-saraha/

Mi smo se tada nadali da će se Benediktovo vodstvo pojačati u godinama što dolaze. No to je bio naš neopravdani optimizam koji nije uzimao u obzir realnost Benediktovog zatočeništva. Upravo o tome nam Isus lijepo kaže u Knjizi Istine (27.2.2013. – dakle datum je bio između Benediktova svrgavanja i sjedanja lažnog proroka na Petrovu Stolicu):

„Moj Istinski zamjenik, koji je bio odbačen, će se boriti, da vodi – koliko može – djecu Božju.“

Tu nam Isus daje do znanja da će Benediktovo vodstvo biti ograničeno „koliko može“, odnosno koliko bude mogao. Mnogi vjerni katolici spremni su zatvoriti oči na Benediktove okolnosti života „pod ključem“ u Vatikanu kojeg su preuzeli neprijatelji Crkve. Mnogi su zbog toga nepravedno optuživali Benedikta za nedjelovanje, a možda se i nama samima nekada potkrao takav stav.

Inače, mjesto progonstva pape Benedikta bio je samostan Mater Ecclesiae, dakle Majka Crkva što dovoljno govori o tome kako je u posljednjih deset godina Majka Crkva bila u progonstvu (nadb. Vigano to zove pomrčina ili zamračenje Crkve). Što nam dalje slijedi znamo – Kalvarija.

Prema skromnom mišljenju autora ovog članka uloga pape Benedikta XVI kao posljednjeg pape završena je i ispunjena i otvara se posljednje poglavlje u povijesti Crkve i svijeta. U tom poglavlju važnu ulogu ima Apostol Petar kao prvi papa iako još ne znamo u kojem obliku će to biti, ali Knjiga Istine nam stavlja pred oči i druge važne aktere posljednje bitke, poput Henoka i Ilije, Marije od Božjeg Milosrđa kao Sedmog Anđela iz Otkrivenja, važnih kršćanskih vođa iz svih kršćanskih crkava i tako dalje i bit će nam potrebno vremena i mudrosti da sklopimo cijeli mozaik. Stoga nas ovakve situacije kao što je smrt pape Benedikta ne bi trebale pretjerano uznemirivati i uzrokovati preduboke analize i rasprave među nama jer iako je razumijevanje važno i čovjeku je svojstveno da se pita i traži odgovore ipak je vjera ta koja ide ispred i otvara put u duhovnom boju koji sa sobom nosi brojna i raznovrsna iskušenja.

Za sve što je Crkvi i svima nama dao ovaj vrlo poseban čovjek i svećenik, upućujemo mu zahvalnost, a Bogu Stvoritelju i Ocu sviju predajemo naše skromne molitve za njegovu dušu na putu u Vječne Stanove.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *