Kaos u rimskom javnom prijevozu

Vozači autobusa u Rimu u Italiji uče borilačke vještine kako bi mogli bolje provesti nova pravila koja su primijenjena nakon pandemije koronavirusa.

Vozači autobusa koji kažu da su fizički napadnuti zbog pokušaja provođenja novih pravila vezanih uz koronavirus, koja uključuju maske za lice i socijalno distanciranje, sada uče borilačke vještine.

Bilo je više od 40 “epizoda agresije” povezanih s pravilima koronavirusa u rimskom javnom autobusnom prometu u posljednjih mjesec dana.

Jedan od najnovijih incidenata je onaj sa stranim državljaninom koji je uništio barijeru od pleksiglasa pored vozača u Torre Gaia 13. srpnja.

Nekoliko dana kasnije, 15. srpnja, 26-godišnji Nigerijac koji se ukrcao u autobus bez maske počeo je napadati sve oko sebe nakon što mu je vozač autobusa uzeo zapaljenu cigaretu i ugasio je, a prije mu je rekao da ne može pušiti u autobusu i da treba nositi masku.

Tijekom vikenda, vozač rimske prometne mreže ATAC je išiban nakon što je putniku rekao da se ne može ukrcati u autobus ako nema masku.

U utorak je 25-godišnji Libanonac zaprijetio suvozačima nožem nakon što je od njega zatraženo da se uključi u socijalno distanciranje.

“To je dovoljno, iscrpljen sam”, rekao je 50-godišnji vozač autobusa iz Rima, Il Messaggerou.

Claudio Di Francesco, vođa Faisa Sicela, sindikata koji je organizirao trening, rekao je da “ATAC za sada ne intervenira, zato smo mi odlučili organizirati tečajeve samoobrane za vozače, oni će naučiti borilačke vještine i Krav Maga Tehnike.”

Krav Maga je mješoviti borbeni stil borilačkih vještina koje koriste izraelske oružane snage.

“Ne učimo svoje učenike da započinju borbu”, rekao je Muay Thai boksački instruktor Ennio Della Bianca. “Mojim učenicima uvijek kažem da se borba nikad ne bi trebala dogoditi, samo kad ste napadnuti, reagirate.”

Izvještaj dodaje da se čak i vozači podzemnih vlakova u Rimu prijavljuju za program treninga borilačkih vještina.

“Manje smo izloženi nego vozači autobusa jer imamo zatvorenu kabinu, ali rizici su isti”, rekao je jedan vozač.

U srpnju je muškarac u vlaku poprskao putnike sprejom nakon što su se zgrozili zbog toga što nije nosio masku. Osoblje je moralo intervenirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *