Kardinal Angelo Becciu, Prefekt Kongregacije za imenovanje Svetaca

Objava Talijanskih novina o navodno potrošenih više od 800 000 dolara, koje je bivši zamjenik vanjskih poslova Vatikana – Angelo Becciu dao, kako bi se diskreditirao Kardinal Pell tijekom suđenja za seksualno zlostavljanje, uzdrmala je Vatikan.

Naime Pell je kasnije jednoglasno oslobođen svih optužbi od strane 7 sudaca Visokog Suda Australije.

  1. rujna, Vatikan je objavio da je lažni prorok Bergoglio prihvatio ostavku kardinala Angela Becciua sa njegove funkcije Prefekta Kongregacije za imenovanje Svetaca.

Prije nego je postao prefekt, Becciu je obavljao poslove Vatikanske diplomacije, a do 2018 godine bio je i jedan od najutjecajnijih ljudi Vatikana držeći poziciju zamjenika vanjskih poslova Vatikana.

Corriere della sera objavio je članak, prema kojem je Becciu navodno transferirao više od 800 000 $ na “Austraski račun”, dok je obnašao funkciju zamjenika vanjskih poslova Vatikana.

Otprilike u isto to vrijeme, Kardinal Pell – Nadbiskup Sydneya, kojeg je lažni prorok Bergoglio odredio da očisti Vatikanske financije, lažno je optužen za seksualno zlostavljenje dječaka. Vatikan je odbio intervenirati u ime Kardinala Pella I nisu mu u ničemu pomogli. Pell je proveo nekoliko mjeseci u zatvoru prije nego li je Visoki Sud Australije preokrenuo presudu u oslobađajuću.

Prema Corriere della sera, Monsinjor Alberto Perlasca, koji je radio sa Becciuom u tajništvu Države, odlučio je surađivati sa Vatikanskim istražiteljima koji su tražili financijske malverzacije unutar institucija Svete Stolice.

Perlascu je rekao kako je Becciu iskoristio pojedine novinare i druge izvore da diskreditira svoje neprijatelje zadnjih godina.

“I upravo je zbog ovoga razloga iskorišten novac u Australiji, vjerojatno na suđenje Kardinalu Pellu,” komentirao je za Corriere della sera.

Kardinal Becciu je u međuvremenu odbio optužbe monsinjora Prelasce.

Becciu je također umješan i u zataškavanje seksualnih zločina kardinala McCarricka.

Lažni prorok je Becciua učinio kardinalom 28. lipnja 2018.

Becciu je postao prefekt Kongregacije za imenovanje Svetaca 31. kolovoza 2018., naslijedivši kardinala Angela Amata.

Dana 24. rujna 2020., Becciu daje ostavku na mjesto Prefekta.

Dok je Becciu zadržao kardinalski naslov, izgubio je pravo sudjelovanja u budućoj papinskoj konklavi, koje kako znamo, hvala Bogu neće ni biti. Jasno se vidi kakvoga su kova kardinali lažnog proroka i jasno je da Bog neće dopustiti ovom cirkusu da se prelije izvan granica otrovne, smrdljive močvare lažnog proroka.

Jadni su oni prelati koji to ne žele vidjeti, nego se nastavljaju trovati lažnim naukom iz pakla, koji se na žalost trenutno Crkvom širi zapakiran u vatikansku ambalažu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *