Kardinal Burke – Instrumentum Laboris je apostazija

Kardinal Raymond Burke rekao je da radni dokument korišten za nadolazeću Amazonsku sinodu, koju je Vatikan organizirao na zahtjev lažnog proroka, predstavlja “otpadništvo”.

Kardinal je dao ovaj komentar kada ga je u intervjuu za Youtube 13. kolovoza novinar pitao može li radni dokument poznat kao Instrumentum Laboris za Sinodu od 6. do 27. listopada postati važeći za Katoličku Crkvu. Kardinal Burke je odgovorio: “To ne može biti. Dokument je otpadništvo. To ne može postati naučavanje Crkve i, ako Bog želi, cijeli taj posao će biti zaustavljen. “

Burke je ovaj komentar iznio u velikom intervjuu s katoličkim voditeljem emisije Patrickom Coffinom.

Apostazija je najbolji opis. Jeste li znali da se u cijelom dokumentu Instrumentum Laboris, Ime Gospodina Isusa Krista jedva spominje, a samo da bi se dao furnir ortodoksije ovom dokumentu marksističke oslobodilačke teologije, ali zato “Majka Zemlja” i “duhovi džungle“ dobivaju dosta prostora.

Sotonino se ime ne pojavljuje, ali je lažni prorok svoje ime uknjižio čak 25 puta.

U ovom dokumentu nema pozivanja na prethodna Crkvena učenja jer on nema nikakve veze s prethodnim Crkvenim učenjima, međutim, lažni prorok apelira na svoja prethodna učenja, citirajući sebe nevjerojatnih 125 puta.

Dobri kardinali, biskupi, svećenici i laici ovdje imaju stvarne razloge za zabrinutost.

Na slici vidimo autohtonog brazilskog svećenika salezijanca, fra. Justina Sarmento Rezendea, koji otvoreno širi pogansku kulturu i obrede, zajedno sa liberalnom teologijom.

Fra Justino se smatra glavnom osobom među onima koji su pripremali sinodu: već je bio član skupine koja je 2018. napisala pripremni dokument s panteističkim naglaskom.

Brazilski mediji govore o Justinu, kao o „autohtonom savjetniku pape Franje.”

On je više puta tražio od Crkve da se “promijeni kako bi poprimila domorodačko lice“. U nedavnom intervjuu za liberalno latinoameričko glasilo Religion Digital, Sarmento je proširio svoju viziju katoličke crkve koja će prigrliti baštinu mnogih raznorodnih autohtonih plemena Amazonije, pomažući im da pronađu svoju kulturu i obrede predaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *