Kardinal Burke podržao katolički patriotizam

Kardinal Burke je nedavno učestvovao na konferenciji u Rimu, koja se održava svake godine, a koju organizira Voice of the family. Osim njega na konferenciji su sudjelovala još tri Kardinala, svi od reda oponenti lažnom proroku, po skoro svim katoličkim pitanjima.

 

Četvorica spomenutih Kardinala su: Kardinal Walter Brandmüller, Kardinal Raymond Leo Burke, Kardinal Willem Jacobus Eijk i Kardinal Jānis Pujats.

 

Oni proglašavaju istinu, ne ulaze direktno u kritiku onoga koji je okupirao Petrovu Stolicu. Međutim čovjeku ne treba ni veliko znanje ni velika škola da vidi da  oni govore upravo suprotno od lažnog proroka.

Ovdje obrađujemo pitanje imigracije koja nije izazvana ratom, nego je instrument, sredstvo i cilj globalne politike. To je tema o kojoj je Burke govorio na konferenciji, a također i poslije konferencije odgovarajući na novinarska pitanja.

I dok neki vatikanski dužnosnici koji su prihvatili otrov lažnog proroka, tvrde kako bi Salviniju trebalo zabraniti Svetu Pričest zbog njegove imigrantske politike, Burke razlaže ovako:

“Mislim da je temeljno pitanje ovdje: je li netko tko se odupire masovnoj muslimanskoj imigraciji počinio nemoralni čin, i stoga bi mu trebala biti, recimo, odbijena Sveti Pričest ili bi na neki drugi način trebao biti prepoznat kao javni grešnik”, rekao je.

 

 

Burke je odgovorio da je učenje Crkve o imigraciji, podupiralo pojedince koji „nisu bili u mogućnosti živjeti u svojoj zemlji“.

 

“A to ne vrijedi za imigrante koji su oportunisti, osobito u slučaju islama, koji po svojoj definiciji uči da je predodređen da vlada svijetom”, rekao je.

 

“Ne morate biti veliki znanstvenik da biste vidjeli što se dogodilo, na primjer, u Europi, u zemljama poput Francuske i Njemačke, a također i u Italiji. I to se također događa u Sjedinjenim Državama. “

 

Burke je citirao knjigu pod nazivom No Go Zones koja, kako je rekao, “bilježi mjesta u Sjedinjenim Državama gdje su, zapravo, muslimanski imigranti uspostavili svoj vlastiti pravni poredak.”

“Drugim riječima, odupiru se legitimnom autoritetu države”, nastavio je.

 

“Biti protiv masovne muslimanske imigracije znači … odgovornu vježbu patriotizma”, rekao je.

 

“Da, neki ljudi jesu istinske izbjeglice. Moramo ih primiti i pomoći im u svakom pogledu, ali to nije slučaj kada imate samo masovnu imigraciju. “

 

Ovakav stav Kardinala Burka bi trebao biti stav svakog katoličkog prelata, da jednostavno podrži katolički patriotizam.

To je pozicija koju je Katolička Crkva držala cijelu povijest, sve do vladavine lažnog proroka, koja hvala Bogu neće dugo trajati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *