Kardinal Burke stavlja Boga na prvo mjesto, Bozanić čovjeka

Dana 21. ožujka 2020. kardinal Raymond Burke izdao je izjavu povodom pandemije koronavirusa.

Poput nadbiskupa Viganoa, Burke je naglasio da je „krucijalno“ da katolici „u svako vrijeme, a osobito u vrijeme krize imaju pristup crkvama i kapelama, Sakramentima, kao i javnim pobožnostima i molitvama.“

U doba kada su u većini zapadnoga svijeta zabranjene Mise za puk, ove riječi kardinala Burkea zvuče kao glas u pustinji. Burke nadalje kaže:

„U borbi protiv zla koronavirusa naše je najučinkovitije oružje … naš odnos s Kristom kroz molitvu i pokoru, pobožnosti i sveto štovanje.“

„Okrećemo se Kristu koji će nas izbaviti od bolesti i svake pošasti.“

Kardinal Burke vidi koronavirus kao Božju kaznu za „butovnički“ odnos svijeta prema Bogu, kao i za „poganstvo“ koje se potiče „unutar Crkve“. Ove riječi kardinala Burkea podsjećaju vjernike na strašno poganstvo koje se dogodilo u Vatikanu i u samoj Bazilici svetog Petra koja je obeščašćena kipom idola Pachamame („majke zemlje“):

“Svjedočimo i u samoj Crkvi paganstvo koje obožava prirodu i zemlju.”.

“Postoje oni u Crkvi koji zemlju nazivaju majkom, kao da nas je stvorila zemlja i kao da je zemlja naše spasenje. No mi smo stvoreni Božjom rukom, Stvoritelja neba i Zemlje. “

Ovakve riječi teško ćemo čuti od nekog pastira u Hrvatskoj.

Katolička većina u Hrvatskoj svoje je povjerenje mjesto Bogu, predala Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu.

Zato se kolumnist Jutarnjeg sprda s pravim vjernicima jer, kako kaže, govore „kako se bolest liječi krunicom ili kako u blagoslovljenoj vodi nema smrtonosnih mikroorganizama jer je župnik iznad kamenice napravio ćiribu ćiriba“.

Na našu veliku žalost jučer 23. 03. 2020. vjernicima i građanima RH se obratio uzoriti kardinal Bozanić, koji je izrazio svoju

  1. ljudsku
  2. kršćansku
  3. biskupsku

blizinu svima koji trpe.

Kaže da ga je potres zatekao spremnoga, budnoga i na nogama, molio se kaže Bogu. Kaže da Križ s katedrale još nisu našli, negdje je u ruševinama, uzoriti je potvrdio da su njegovi dvori teško stradali.

Onda je opet dao do znanja: “Čovjek je na prvom mjestu.”

Nakon toga, uzoriti objašnjava da je dobro da su biskupi baš sad ukinuli Svete Mise za narod, jer zamislite koliko bi ljudi stradalo, da su bile Mise toga jutra.

Sad ne razumijemo je li uzoriti govori da je Sveta Misa ubojita za čovjeka i poziva li on da se Nedjeljom Svete Mise ukinu skroz, čak i nakon ove lažne umjetno stvorene pandemije.

Pred kraj ovog katastrofalnog obraćanja vjernicima uzoriti je opet naglasio: “Čovjek je najvažniji, ljudski život je najvažniji” Tako je uzoriti podcrtao svoje puno usmjerenje u novi lažni humanizam.

Treba još naglasiti da se uzoriti pozvao na Svetog Alojzija Stepinca i Blaženog Ivana Merza i pokušao njih utopiti u svoju zbunjujuću, besmislenu homiliju.

Mi znamo da ni Blaženi Alojzije, a ni Sveti Ivan nisu puno marili za svoj ljudski život, znali su da su ništa bez Boga.

Znali su da je bez Boga ljudska rasa ništa.

Znali su da je Bog Onaj koji život daje i oduzima.

Znali su da je Euharistija svakodnevni centar života svakog iskrenog vjernika i da bez Euharistije sve vrijedi otprilike nula.

Kako bi se Blaženi Ivan Merz osjećao i kako bi reagirao da je imao ovakvog uzoritog u svoje vrijeme, uzoritog koji bi mu zabranio klanjanje i Euharistiju u bazilici Srca Isusova i u svim ostalim crkvama do daljnjega?

Na kraju, uzoriti je naglasio svoje puno zajedništvo s lažnim prorokom i lažnom crkvom.

Pogledaj nas Gospodine u našoj bijedi i smiluj nam se!

Eto nas kao siročad bez pravog pastira, bez Sakramenata, bez Tvog Presvetog Tijela u Euharistiji, prepušteni bičevima epidemije i sekularnog totalitarizma.

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *