Kardinal Muller hrabri katolike da se suprotstave lažnom proroku

Kardinal Gerhard Müller, u svojoj prvoj reakciji na najnoviji intervju lažnog proroka Bergoglija, u kojem se odobravaju civilne zajednice istospolnih parova, kaže da kada postoji sukob između riječi pape i Božje Riječi, treba izabrati  Boga. 

Podsjeća nas na Svetog Pavla koji je morao odoljeti Svetom Petru, prvom Papi, kad je potonji učio krivo. 

Njemački kardinal također govori katolicima da bi mu u takvom slučaju kada papa ne podučava Riječ Božju, već iznosi svoje čisto privatno mišljenje, trebali slobodno proturječiti. 

Osim Kardinala Mullera i Kardinal Raymond Leo Burke, jedan od četvorice  kardinala dubia, također je danas objavio izjavu i kritiku novih papinih riječi. 

On piše o papinoj potvrdi istospolnih zajednica da „takve izjave izazivaju veliko zbunjenje i uzrokuju zbrku i zabludu među vjernicima katolicima, utoliko što su u suprotnosti s naukom Svetog Pisma i Svete tradicije, te Učiteljstva kojim Crkva čuva, štiti i tumači cjelokupni polog vjere sadržan u Svetom Pismu i Svetoj tradiciji. ” 

Na kraju, biskup Marian Eleganti iz Chura u Švicarskoj napisao je vlastitu procjenu situacije. 

Izjavljuje da su „papini intervjui postali inflacijski“, te da nam „umjesto poučavanja vjere Crkve, daju osobne stavove koji nisu ni nepobitni ni nepogrešivi.” Zaključuje da su takve papinske riječi u suprotnosti s katekizmom Crkve”.

No unatoč nedvosmislenim riječima lažnog proroka Bergoglija i dalje možemo čuti sa oltara njegove branitelje – razne svećenike i biskupe – koji pokušavaju uvjeriti svoje župljane kako Bergoglio nije to rekao.

Toliko su zaslijepljeni iracionalnom i besmislenom služenju Bergogliju, da odbacuju glas Istine i razuma koji im je dao Bog i nastavljaju slijepo vjerovati u njegove laži. Ne možemo se oteti dojmu da su ti svećenici i biskupi, ako već nisu masoni, uvjereni da ništa loše ne može doći iz usta onoga koji sjedi na Petrovoj Stolici. I mada vide raskol unutar Katoličke Crkve, oni za to krive isključivo vjerne katolike koji se nastoje držati Isusovih Riječi, dok ove druge tzv. moderne vjernike, koji objeručke prihvaćaju naputke lažnog proroka Bergoglija, hvale i prihvaćaju kao prave poslušne vjernike.

Ali došlo je vrijeme braćo i sestre kada ne smijemo biti samo obični poslušnici, jer dok Istina šuti, laž se širi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *