Kardinal Müller smatra prikladnim nazvati Franjinu crkvu lažnom i antikristovskom

Donedavni šef Crkvene doktrine i praktički drugi čovjek Katoličke crkve, kardinal Gerhard Müller izjavio je kako smatra „prikladnim“ članak profesora Douglasa Farrowa u kojem naziva „bergolijansku crkvu“ koju sada predvodi lažni prorok (Jorge Bergoglio, takozvani papa Franjo) „nekatoličkom“, „lažnom“ i „antikristovskom“.

Farrow, profesor teologije i kršćanske misli na sveučilištu McGill u Montrealu, prošloga je tjedna u katoličkom glasilu First Things objavio članak u kojem kaže:

Kairos, kultura susreta, hvaljena u pan-amazonskoj sinodi, je bergoglijanski kairos i kultura. Crkva pozvana “da bude što sinodalnija”, da „tijelom postane“ i da se „utjelovi“ u postojećim kulturama, bergoglijanska je crkva. A ta crkva, da oprostite, nije Katolička crkva. To je lažna crkva. To je crkva koja se sama pobožanstvuje. To je antikristovska crkva, to je zamjena za Riječ koja je tijelom postala, Kome zapravo pripada Katolička crkva i Koga, kao što kardinal Müller inzistira, uvijek mora svjedočiti ako želi biti Crkva.

LifeSiteNews zamolio je kardinala Müllera da komentira ovaj Farrowov članak, kojeg je Müller nazvao „vrlo prikladnim“.

Müller je također komentirao kako se čini da vodstvo Crkve ne uviđa njihovo sudjelovanje u „poganstvu“.

„Dokle smo došli, da niti biskupi ne shvaćaju da je prijeđena granica prema starom poganstvu“, rekao je Müller.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *