Kardinali i biskupi upozoravaju na širenje apostazije u Crkvi

Prethodnih tjedana pisali smo o upozorenjima koje su kleru i vjernicima u odvojenim izjavama krajem srpnja izrekli kardinal Gerhard Müller i kardinal Walter Brandmüller.

Kardinali su upozoravali na rušenje Katoličke crkve putem raznih sinoda, uključujući tzv. sinodalni put unutar Katoličke crkve u Njemačkoj i amazonsku sinodu, koju je lažni prorok sazvao i koja se ima održati ovoga listopada u Rimu. 

Ovim glasovima pridružuju se i drugi kardinali i biskupi koji upozoravaju na širenje otpadništva u Crkvi koje prijeti temeljima vjere.

Tako je kardinal Raymond Burke krajem srpnja izjavio kako su učenja Crkve sada „zamagljena“ i „potkopana“, te da su „grijesi protiv vjere rašireni“.

Kardinal Burke je naveo niz „raširenih pogrješaka“ u današnjoj Crkvi, uključujući:

  • Oklijevanje s evangelizacijom muslimana i Židova, iako samo Krist spašava;
  • Pogrješno uvjerenje da vjernici laici mogu zamijeniti svećenika u nedjeljnoj službi i
  • Odbijanje istine kako „moralan spolni odnos“ može postojati jedino unutar valjanog braka.

Vezano za sve jače nastojanja da se putem spomenutih sinoda ukine celibat, kardinal Burke je izjavio kako celibat potiče iz primjera Krista koji je uzor savršene kontinencije za svakog svećenika.

Istovremeno, biskup Joseph Strickland iz Tylera u Teksasu progovorio je putem Tweetera o apostaziji u Crkvi i neuspjehu vodstva Crkve da zaštiti Crkvenu Doktrinu:

Polog vjere nije zaštićen, već je razbijen i korumpiran osobito u područjima braka, obitelji i seksualnosti. I molite se da se biskupi i svi katolici nanovo vrate ovom izvoru objavljene istine i molite za pročišćenje i obnovu u Božjem životu i milosti.

I nadbiskup Schneider, pomoćni biskup Astane, napao je zagovornike amazonske sinode u Rimu istaknuvši kako je njihov pravi cilj ideološka agenda uvođenja oženjenog svećenstva u Europi, a zatim i u cijeloj Katoličkoj Crkvi.

Schneider je podsjetio kako su u Amazoniji u XIX. i XX. stoljeću djelovali herojski i sveti misionari: biskupi, svećenici i časne sestre, ali i to da su se u zadnjim desetljećima misionari odmetnuli od Kristovog Duha i prihvatili „duh ovoga svijeta“ pod utjecajem neo-marksističke teologije oslobođenja koja utječe na Crkvu u Latinskoj Americi.

Nadbiskup Schneider je upozorio da oni navještaju lažnoga Krista i zlorabe svetu službu svećenstva objavljujući:

evanđelje zemaljskog života; evanđelje trbuha, umjesto Evanđelja križa; evanđelje štovanja prirode, šume, vode, sunca … evanđelje štovanja ovog tako kratkog zemaljskog materijalnog života.

Ovo je nazvao „lažnom evangelizacijom“ i „izdajom istinskog Evanđelja“ i upozorio kako arhitekti sinode pokušavaju „kroz biskupsku sinodu, na globalnoj razini legitimizirati izdaju istinske natprirodne evangelizacije u Duhu Isusa i Apostola.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *