Kineska vlada i Vatikan žele da nestanu svi kršćanski simboli

Kineska vlada briše javne vjerske reference u tradicionalnom katoličkom selu

Brisanje autentičnog katoličkog izraza dio je akcije koja se pojačala od tajnog dogovora Vatikana i Kine.

Kineska komunistička vlada ciljala je na nacionalno poznato katoličko hodočasničko mjesto, brišući svaki javni trag vjerskih referenci i zamjenjujući ih alternativama koje je odobrila Komunistička partija u sklopu suzbijanja katoličanstva, što se pojačalo od tajnog dogovora Vatikana s Kinom.

Svako javno pozivanje riječima ili slikama na Boga, Blaženu Djevicu Mariju, Nebo i Svece izbrisano je u tradicionalno katoličkom selu Zhaojialing u okrugu Xiangyuan u sjevernoj provinciji Shanxi.

Vlada je prisilila katolike da uklone ploče iznad svojih vrata ispisane frazama poput: “Gospodin daruje veliku milost”, “Nebeska milost se prelijeva” i “Svjetlost milosti svijetli”.

Zamijenjene su sekularnim, politički prihvatljivim frazama poput “Sklad u obitelji dovodi do napretka u svim pothvatima” i “Domovina ispunjena srećom”.

Ulični natpisi na kojima je pisalo “Ulica Gospe od polja” i “Vrata Neba” zamijenjeni su natpisima “Ulica harmonije” i “Vrata ruža”.

Lokalno stanovništvo otkrilo je da su kamere postavljene unutar seoske crkve. Također postoje izvještaji da se “svećenik i vjernici često moraju okupljati potajno”.

Nije prvi put da su katoličke slike i znakovi eliminirani, uključujući i zgrade Patriotske katoličke crkve pod nadzorom vlade. Primjerice, u svibnju ove godine maknute su slike Svetaca i Mučenika u katoličkoj crkvi pod nadzorom vlade u gradu Xingtai u središnjoj provinciji Hebei.

Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva trajnog procesa “sinicizacije” u Kini, kampanje koja ima za cilj uskladiti religiju sa službeno odobrenim interpretacijama kineske kulture.

Ovo sve se događa pod vatikanskim budnim okom, koje želi ovakav sistem proširiti na cijeli svijet.

Zato smo dobili upute kroz Knjigu Istine da nabavimo u naše kuće nabožne predmete, slike Svetaca, Biblije, Križeve, Krunice, Molitvenike, blagoslovljnu vodu, blagoslovljene svijeće i ostalo što nam je potrebno za naš duhovni život, dok je još moguće.

3 komentara

 1. Ako su oni pravi vijernici njih nitko ne može prisiliti na ništa, ako im nešto smeta nek oni skidaju, ja neću skidati, tako i crkve, ako ih oni prisilno zatvore, neću ih ja zatvarat, što će oni mene na nešto prisilit.

  • Petar

   Snježana, je li znate koja kompanija ima ugovor za prijevod i prodaju knjiga Lažnog proroka na Hrvatski jezik?

   Znate li da je bitno.net u vlasništvu te kompanije?

   Hoćete li nam reći kako se zove ta kompanija ili vam i to treba nacrtati?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *