Kineski udžbenik etike prikazuje Krista kako ubija ženu uhvaćenu u preljubu

Unija katoličkih azijskih vijesti (UCA News) izvijestila je prošli tjedan da je udžbenik koji je za studente strukovnih studija izradilo Kinesko sveučilište za elektroničku znanost i tehnologiju izmijenio kraj poznate Evanđeoske priče.

Kao i u originalu, mnoštvo navodi zakon kao opravdanje za kamenovanje preljubnice do smrti. Isus kaže “Neka onaj koji nije zgriješio, baci prvi kamen.” Tužitelji odlaze, jedan po jedan.

Ali prema udžbeniku, „Kad je mnoštvo nestalo, Isus je kamenovao grešnicu do smrti govoreći:„ I ja sam grešnik. Ali kad bi zakon mogli izvršavati samo ljudi bez mana, zakon bi bio mrtav. “

Ispravan završetak izvještaja iz Evanđelja, koji je u Ivanu 8: 3-11, pokazuje kako Isus odbija osuditi ženu: „Isus se opet uspravio i rekao: ‘Ženo, gdje su? Zar te nitko nije osudio? ” Nitko, gospodine ‘, odgovorila je. ‘Ni ja te ne osuđujem’, rekao je Isus. ‘Odlazi i od ovog trenutka više ne griješi.’ “

Prema UCA News, udžbenik se koristi za podučavanje “profesionalnoj etici i zakonu”. I obrazovanje i izdavaštvo strogo kontrolira totalitarna komunistička kineska vlada.

Prema UCA-u, ​​jedan katolik u Kini objavio je udžbenik na društvenim mrežama, sugerirajući da je ova iskrivljena verzija Evanđelja komunistički napad na Katoličku crkvu.

“Želim da svi znaju da je Kineska komunistička partija uvijek pokušavala iskriviti povijest Crkve, klevetati našu Crkvu i natjerati ljude da mrze našu Crkvu”, napisao je.

UCA je također citirao kršćanskog profesora strukovnog obrazovanja, Matthewa Wanga, koji je potvrdio da udžbenik sadrži tu priču, ali rekao je da se njegov “sadržaj razlikuje od pokrajine do pokrajine u Kini”.

Massimo Introvigne talijanski sociolog je napisao da je cilj ove priče bio da naglasi nadmoć zakona kojega daje komunistička partija Kine.

“Partija uči kineske studente kroz ovaj priručnik da su zakon i partija dobri i čisti i da nadilaze nečista ljudska bića koja ih slučajno predstavljaju”, napisao je talijanski sociolog religija.

“Čak i ako su policajci korumpirani, njihova odluka treba biti prihvaćena – jer, iskreni ili korumpirani, oni predstavljaju partiju, a zakon partije nikada ne smije biti doveden u pitanje.”

“Ovo je standardna teorija KPK, ali potpuno iskrivljuje značenje Isusova učenja u Ivanu 8. Iskrivljavanje Evanđelja za propagandu KPK bogohulno je i uvredljivo za kršćane.”

Sociolog Introvigne napisao je da kršćani mogu očekivati ​​više sličnih stvari od Kineske vlade dok ona nastavlja svoju politiku čineći kršćanstvo „siniciziranijim“.

Sinicizacija ne znači uključivanje više kineskih kulturnih aspekata u kinesko kršćanstvo, o čemu svjedoči uništavanje prekrasnih kršćanskih crkava projektiranih prema tradicionalnoj kineskoj arhitekturi. To zapravo znači razvodnjavanje kršćanstva tako da ono ne prijeti vrijednostima Kineske komunističke partije.

Francuski dnevnik Le Figaro izvijestio je 2019. da je Kineska vlada zahtijevala da kršćani, budisti i muslimani izmijene svoje svete tekstove kako bi bili u skladu sa “zahtjevima nove ere”.

Prema ovom izvješću, prispodobe kršćanskih Evanđelja trebale bi biti “u skladu s Komunističkom partijom, u protivnom riskiraju da budu pročišćene iz Biblije dostupne vjernicima.”

Dok čitamo ova uznemiravajuća izvješća iz Kine, iz Vatikana dobivamo očekivane vijesti, kako se lažni prorok odbio sastati sa kardinalom Zenom.

Kardinal Zen želio je razgovarati ne samo o situaciji u Kini, već i o svojoj zabrinutosti da bi biskup “preblizu Pekingu” mogao biti imenovan novim hongkonškim biskupom.

“Kakva katastrofa!” rekao je talijanskom Vatikanistu Aldu Mariji Valliju nakon što nije dobio, prema Vallijevim riječima, “ni klimanje glavom” iz Santa Marte.

Kardinal je rekao Valliju da je “nezamislivo” da privremeni sporazum ostaje tajna. “Ne može se postupati na ovaj način” rekao je.

“Misliti da se s Pekingom mogu nagoditi je ludost”, dodao je kardinal Zen.

“Ne dogovaraš se sa đavlom. Nego se boriš protiv đavla. Crkva ne prima naredbe od vlade i to se primjenjuje svugdje.”

Vjerojatno će lažni prorok objasniti naknadno kardinalu Zenu da ga nije primio zbog korone, jer je jako zabrinut za njegovo zdravlje.

Isto tako su Pompeu objasnili da ga ne želi primiti, jer ne želi na taj način dati dojam da utječe na Američke predsjedničke izbore. Međutim svakome je jasno da je Pompeo odbijen zbog njegove nedavne izjave, vezane baš za Kinu.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/pompeo-prokazao-vatikanskog-golog-cara/

One Comment

  1. Danica

    Predragi u Kristu, nevezano za ovaj članak unutar Crkve u nas, Hrvata… već se pojavila hostija sa znakom trokuta na sebi.

    Što se uistinu događa? Čemu odjednom nakon jednostavnog simbola križa kao znaka Raspetog Krista koji je dao sama sebe za spas čovječanstva odjednom znak trokuta? Znak koji su masoni uzeli kao gotovo važan svoj znak, pojavljuje se na Najsvetijem posvećenom Tijelu Ljubavi i Milosti… ?!

    Da li uopće pristupiti takvoj svetoj Misi… Pričesti, gdje se forma bogoslužja normalno odvija, dok je prisutna jedna takva “čudna simbolika”? U konačnici komu ide takva sv. Misa, s obzirom da na hostiji takvog tipa nema barem oznake P (lat. Pater = Otac), F (lat. Filius = Sin) i S (Spiritus Sanctus)… dakle oznake Presvetog Trojstva?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *