Kristovi mučenici kojim Bergoglio hrani crvenog zmaja

Jimmy Lai. Zapamtite to ime, jer taj čovjek dao je veliku slavu Gospodinu. On je hrabro pred raljama crvenog zmaja, žrtvovao milijarde dolara koje je teškim radom stekao i svoj život da posvjedoči za Krista i za svoju mučeničku braću, kineske kršćane.

Tko je Jimmy Lai? Čovjek grešnik. Kao dvanaestogodišnjak prebjegao je u čamcu iz komunističke Kine u kapitalistički Hong Kong. Tamo je radio najteže poslove, no Bog ga je blagoslovio i Lai je tijekom godina stvorio veliko poslovno carstvo, prvo kroz maloprodaje odjeće, a zatim kroz tiskane i druge medije. Svoje medijske kanale koristio je kako bi proširio svijest o patnjama kineskog naroda pod čizmom komunističke partije, osobito nakon što je Kina preuzela Hong Kong.

Lai tada postaje ključni lik borbe za slobodu građana Hong Konga pred raljama crvenog zmaja. Upravo u to doba, djelovanjem njegove supruge Tereze, pobožne katolkinje i prijatelja Billa McGurna, Lai se obratio na katoličanstvo. Krstio ga je kardinal Joseph Zen, velikan katoličanstva Azije i isto tako borac za slobodu potlačenih kineskih katolika. Kum mu je bio McGurn.

Krštenjem, život i borba Jimmyja Laija dobili su pravi smisao. No, dolaskom lažnoga proroka, Jorgea Bergoglija na Petrovu Stolicu, otvara se novo, mračno poglavlje kako za kineske katolike, tako i za Crkvu općenito. Vatikan sklapa tajni pakt s komunističkom partijom Kine kojim „legalizira“ progon katolika u zamjenu za kineske milijarde.

Kardinal Zen svojim djelovanjem unutar Crkve i u javnosti pokušava nešto učiniti kako bi spasio milijune kineskih katolika i dobio pomoć Crkve. No, biskupi i svećenici šute i nijemo gledaju kako lažni prorok baca istinske katolike u ralje crvenog zmaja. Nedavno smo pisali o sramotnoj ulozi u tim progonima „naše gore lista“ Ante Jozića, za koju ga je lažni prorok nagradio nadbiskupskom titulom.

Jimmy Lai progovorio je javno o izdaji Vatikana. „To je jako razočaravajuće, strašno štetno, jer svijet od Vatikana traži moralno vodstvo… Kršćani u Hong Kongu i Kini traže od Vatikana moralno vodstvo… Vatikan bi trebao uzdržati moralne vrijednosti kada su najpotrebnije“.

Govoreći o kineskim komunistima Lai je rekao: „Moralnost i načela najranjivije su točke kineske komunističke partije. Partija ne želi samo eliminirati Boga, partija želi ‘biti’ Bog.“ Upozorio je da je moralna praznina u Kini prilika za katoličanstvo da obrati Kineze u Kristu.

No, crveni zmaj nije imao milosti. Sredinom kolovoza ove godine rulja od dvjestotinjak komunističkih milicajaca upala je u Jimmyjev dom i uhitila ga. U klasičnoj komunističkoj maniri, optužili su ga da je prekršio njihov kriminalni „zakon o sigurnosti“ kojeg su nametnuli Hong Kongu. Režimski tisak odmah je tražio da ga se oštro kazni. Prema spomenutom zločinačkom „zakonu“ prijeti mu doživotna robija u kineskim logorima smrti u kojima komunisti svoje žrtve žive režu kako bi njihove organe i dijelove tijela prodali na globalnim tržištima. Tako se hrani crveni zmaj.

Jimmy Lai nije morao ostati u Hong Kongu i čekati uhićenje. Kao britanski državljanin, k tome milijarder, mogao je privatnim avionom odletjeti iz Hong Konga na Zapad. No nije htio. Želio je biti primjer, svjedok za vjeru i slobodu svoga naroda. Katolička vjera dala je Jimmyju Laiju mir i odlučnost da nastavi Kristovim putem, usprkos strašnom crvenom zmaju i izdaji Bergoglijevog Vatikana.

U posljednjem intervjuu objasnio je otkud mu hrabrost:

„Ja sam ono u što vjerujem. Ne mogu to promijeniti. A pošto ne mogu promijeniti, moram prihvatiti svoju sudbinu sa zahvalnošću.“

„Ovako to gledan, ako patim radi ispravnog razloga, to me definira kao osobu koja postajem. Za mene može samo biti dobro da postanem bolja osoba. U vjeri u Gospodina, u vjeri da svaka patnja ima razloga i da Gospodin pati sa mnom… U tome nalazim mir.“

Poručio je svim katolicima i kršćanima:

„Kao katolici imamo nagon suprotstaviti se zlu i nepravdi, jer samo tako ćemo hodati Kristovim putom!“

Njegov kum Bill McGurn objasnio je: „Upravo je prihvatio svoju sudbinu i mislim da ju je prihvatio na kršćanski način. U njegovoj obitelji o tome govore u smislu ljubavi i pokajanja, ljubavi i praštanja … on je čovjek koji se s neopisivim mirom suočava s ovom situacijom.“

Jimmy Lai. Imena takvih anđeli nose pred Prijestolje Trojednog. Takvi doista peru svoje haljine u Krvi Jaganjca. O kršćanskim mučenicima današnjice pjeva Nebo. Oni su nama primjer na ono što svatko od nas mora biti spreman – svojim životom proslaviti Gospodina, pa makar to značilo mučeništvo. Pričajte svojoj braći i svojoj djeci priču o čovjeku imenom Jimmy Lai.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *