Latvijska biskupska konferencija poziva na uvođenje istospolnog braka

Latvijska biskupska konferencija ovih je dana postavila svojevrstan neslavan rekord. Pod predsjedanjem msgr.Zbignevsa Stankevicsa, nadbiskupa Rige, prva je nacionalna biskupska konferencija koja je pozvala na uvođenje istospolnog “braka”. Ovaj nečuveni zahtjev opravdava se pozivom da “odbacimo sve ideologije”. Za Latvijske biskupe ovo se očito odnosi i na katoličku vjeru, koja je sa ovakvim zahtjevima nespojiva. “Nevjerojatno, ali tragično istinito”, riječi su katoličkog portala Nuova Bussola Quotidiana u komentaru na istup Latvijskih biskupa. Dopisom od 15. prosinca 2020. biskupi pozivaju Latvijski parlament da ozakoni “gay brakove” kao i “divlje brakove”, koje Crkva naziva “nezakonitim vezama”. Nadbiskup je ovo izrekao javno pred cijelim parlamentom. U studenom 2020. Latvijski ustavni sud uredbom je napravio razliku između braka i obitelji, navodeći da obitelj uključuje niz različitih odnosa, dok brak podrazumijeva odnos muža i žene. To je bio prvi korak ka uvođenju “gay brakova”. Biskupi sada nastavljaju ovim putem.

Nadbiskup Stankevics opravdava ovu inicijativu kao predmet “ujedinjavanja društva, umjesto razdvajanja”, pozivajući se pritom na Ivana XXIII, dakako izvan konteksta. Nadbiskup je očito krivo razumio neke stvari. Temelj na kojem počiva brak ne može biti proizvoljan. On nije sam sebi svrha, a jedinstvo posljedično proizlazi iz prirodnoga poretka, a ne iz protivljenja njemu.

Biskupi, veli nadbiskup, “ne dovode u pitanje tradicionalno shvaćanje obitelji”. Ipak, oni razdvajaju kršćansko poimanje obitelji od zakonodavnog okvira države. Prisjetit ćemo se kako je u listopadu lažni prorok izazvao zgražanje kada je izjavio da je podržao uvođenje “životnog partnerstva” u Argentini, kako bi spriječio ozakonjenje “gay brakova”.

Latvijski biskupi nadmašili su čak i ovo pozivajući na “gay brakove” kao sredstvo “ujedinjenja” društva. Kako li će se obitelj održati pod ovakvom paljbom sa svih strana, kada joj čak i biskupi postaju neprijatelji, probadajući je i potkopavajući? Nadbiskup Stankevics iznio je samostalno ovaj zahtjev pred parlament, međutim ostali Latvijski biskupi spremno su ga podržali. 

Latvijska biskupska konferencija napisala je pismo predsjedniku Egilsu Levitsu, te predsjedniku parlamenta Inari Munriecu, u kojem definiraju bračni život kao zajednicu muškarca i žene, ali u isto vrijeme podržavaju ozakonjenje drugih oblika zajedništva. Kongregacija za nauk vjere je 2003.godine, pod predsjedanjem tadašnjeg prefekta kardinala Josepha Ratzingera, izdala publikaciju “Razmišljanja u svezi prijedloga za pravno priznavanje zajednica između istospolnih osoba”. Ovaj dokument očito je još uvijek nepoznanica Latvijskom episkopatu. Homoseksualni vlak u lažnoj crkvi nastavlja svoje putovanje, da ne kažemo sunovrat.

Evo dragi čitatelji: nevjerojatno, tragično. Koliko će još biskupskih konferencija krenuti ovim žalosnim putem i slijepom ulicom. Umjesto da osude bogohuljenje lažnog proroka koji je još u listopadu započeo ovo bacanje kamenja na Boga, oni staju na njegovu stranu dodovoravajući se svjetovnim vlastima i požudi svijeta pod kojim se urušava zemlja i otvara ponor pobune.

Razmišljao sam da li ovoj vijesti pridodati katekizamske odlomke koji govore o braku i obitelji, ili možda riječi Svetoga Petra, prvog i posljednjeg pape koji u svojoj drugoj poslanici gradove Sodomu i Gomoru ističe kao primjer osude svim budućim bezbožnicima. (2. Pet. 2,6).

Znači li Božja Riječ više išta ovim ljudima i imaju li i mrvice Straha Božjega? Kako svaki dan pogledam Poruke iz Knjige Istine koje su došle na taj dan prethodnih godina, tako sam uočio 30.prosinca u poruci od 2013.godine, najprikladnije riječi koje najzvučnije govore o ovom i shvatio sam još jednom kolika je važnost Knjige Istine za sve posvećene osobe i kler našeg vremena.

Stožer Crkve odbacuje Riječ Božju i Ruku Božju, ali Bog ne odbacuje njih i pruža im usprkos njihovom bogohuljenju još jedno, posljednje uže spasa. Naša je uloga da ih na ovo neumorno podsjećamo do zadnjeg atoma snage jer put kojim sada idu završava u vječnoj tami ne samo za njih nego i za brojne duše koje su spremne slijepo slijediti nekakve, nazovi autoritete, samo zato jer nose posvećenu odjeću. 

KADA POKUŠAVATE IZNOVA NAPISATI RIJEČ BOŽJU, KRIVI STE ZA BOGOHULJENJE

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013.

 Moja predraga kćeri, kada dovodite u pitanje Moju Vlast, vi niječete Istinu. Kada Moju Riječ, koja je uklesana u kamen, vi osporavate, onda ne prihvaćate Istinu. Kada pokušavate iznova napisati Riječ Božju, krivi ste za bogohuljenje. Svijet je upozoren da nitko – nijedan posvećeni sluga, nijedna odabrana duša, nijedan prorok – nikada ne može dodati ili oduzeti od Riječi koja je utvrđena u Knjizi Moga Oca. Ipak, upravo to će se dogoditi kada oni koji tvrde da su izabrani vođe u Mojoj Crkvi na Zemlji diraju u Istinu. Taj dan je vrlo blizu. To je dan na koji ste upozoreni. Jer svatko tko se usuđuje dirati u Riječ govori da je on iznad Boga. Oni koji tvrde da su iznad Boga, po svojim postupcima ili djelima, nikada ne mogu biti Moji predstavnici.

Zbog toga što je vjera čovjeka tako slaba i jer postoji malo znanja o Novome Zavjetu, mnogi će biti zavarani da prihvate krivovjerje kao Istinu. To će biti njihova propast.

Moj Zahvat će biti kroz izljev Duha Svetoga, da prosvijetlim one koji Mi ostanu odani. Sada će ispit biti ovo. Ako doista vjerujete u Moje Postojanje, Moju Misiju, Moje Razapinjanje, Moje Uskrsnuće od mrtvih i Obećanje Spasenja, onda nikada nećete osporavati Moju Riječ, koja vam je dana u Svetoj Bibliji. Ako vjerujete samo na trenutak da bih Ja blagoslovio bilo kakvo novo tumačenje Mojih Evanđelja, Božjih Zapovijedi i svega čemu sam vas Ja poučio, zato da bi odgovaralo suvremenom društvu, onda ste jako pogriješili.

Dan kada  vam vođa, koji tvrdi da vodi Moju Crkvu na Zemlji, kaže da određeni grijesi više nisu važni, je dan početka kraja. Jer ovo će biti dan na koji morate paziti. To će biti dan kada će Moja Crkva ući u doba tame. Na taj dan, vi nikako ne smijete biti u iskušenju da Me zaniječete – da zaniječete Istinu. Laži nikada ne mogu zamijeniti Istinu.

Vaš Isus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *