Lažni prorok Bergoglio potiče biskupe na širenje hereze i heretičnog nauka u Crkvi

Postaje sve jasnije da papa Franjo ne samo da dopušta, već i potiče otpadničke biskupe da nastave promicati heretične ideje, čime se povećava rizik od formalnog raskola unutar Katoličke crkve.

U proteklih nekoliko tjedana, Rim su pohodili razni biskupi iz Nizozemske, Njemačke i Belgije, koji su dospjeli na naslovnice zbog svog javnog napada na vječna i nepromjenjiva učenja Katoličke crkve. I umjesto da su ti isti biskupi opomenuti zbog svojih heretičnih stavova,  biskupi iz Njemačke i Belgije podržani su u njihovoj herezi i to od samog Lažnog proroka Bergoglija, kako na svojim privatnim sastancima, tako i u izjavama pojedinih poglavara Dikasterija.

Od 14. do 19. studenoga Njemačka biskupska konferencija (DBK) posjetila je Vatikan i Bergoglija, kako bi raspravljali oko njemačkog kontroverznog sinodalnog puta . Sinodalni put, pokrenut u prosincu 2019., promiče niz prijedloga kontra katoličkog učenja o temama kao što su homoseksualnost, žene đakonice i kontracepcija.

Sinodalni put, koji bi trebao trajati do 2023., kritizirali su brojni prelati, uključujući i kardinala Georgea Pella, da se time nastoji ” promijeniti ” katoličko učenje o mnogim područjima seksualnosti. Heretični biskupi nadaju se  odobravanju  “prakticirane homoseksualnosti” i  ženskih đakonica,  te  dopuštanje  masturbacije i kontracepcije.

Međutim, to nije spriječilo lažnog proroka Bergoglija u pružanju podrške njemačkim biskupima koji pokreću ovu herezu.

“Susret s Franjom 17. studenog nas je ohrabrio”, izjavio je predsjednik Njemačke Biskupske Konferencije biskup Georg Bätzing. Bätzing je dodao da su u razgovoru s lažnim prorokom Bergoglijem iznesena “različita stajališta unutar naše Biskupske konferencije”.

Njemačka katolička novinska kuća Herder Korrespondenz napisala je : “Papa Franjo nije izrazio nikakve primjedbe da se Sinodalni put dovrši kako je planirano.” 

Kardinali Ladaria i Ouellet  podržali su heretike i prijedloge njihovog Sinodalnog puta, rekavši: 

I zapravo, to je upravo ono što zahtijeva vaša iskrena i srdačna želja, da budete sve više Crkva u kojoj se svi mogu osjećati kao kod kuće, u kojoj se svi mogu osjećati dijelom jedne obitelji, Crkva u kojoj Bog svima otkriva svoje lice kao Otac, Sin i Duh Sveti.

Nakon toga, Bergoglio je poslao jasnu poruku ne samo heretičnim biskupima Njemačke i Belgije, već i Kuriji. Ohrabrivši Nijemce i uskladivši njihove borbe u promicanju sinodalnog puta sa svojom vlastitom agendom u Vatikanu, lažni prorok Bergoglio je njemačkom episkopatu priuštio neočekivani, ali neprocjenjivi adut. 

Doista, samo nekoliko dana nakon povratka iz Rima, Njemačka Biskupska Konferencija je usvojila nove zakone o zapošljavanju koji dopuštaju laičkim službenicima Crkve da žive otvoreno u istospolnim ili “ponovno vjenčanim” vezama.

Istog tjedna, Bätzing je također ponovio odlučnost DBK da odbaci katoličko učenje, rekavši da neće “prihvatiti neopozivo ‘Ne’ Vatikana” o mogućnosti ženskog ređenja.

Jasno je da je Bätzing ispoštovao svoju izjavu novinarima u Rimu kada je izjavio da “mi želimo biti drugačiji katolici”. 

Nakon što su okupljeni prelati Njemačke otputovali iz Rima 19. studenoga, 21. studenoga započeo je sličan posjet belgijskih biskupa. Još jednom je Vatikan bio domaćin skupini biskupa koji su aktivno promicali politiku izravno protiv Katoličke crkve.

Ovaj put predmet prijepora bilo je pitanje blagoslova istospolnih parova, jer su prije samo nekoliko tjedana biskupi nizozemskog govornog područja u Belgiji poduzeli korak bez presedana i  objavili tekst  za “blagoslov” istospolnih parova, kršeći katolički nauk. .

Ipak, kardinal Jozef De Kesel, predsjednik Biskupske konferencije i nadbiskup Bruxellesa, izjavio je da ih ova tema nije postavila na suprotnu stranu s papom. Umjesto toga, De Kesel je rekao da je Franjin “prijem uvijek bio topao”. Takva atmosfera dobrodošlice “bila je primjetna posvuda”, rekao je De Kesel.

Zapravo, De Kesel  je izjavio da su s papom razgovarali “o homoseksualnim parovima … o viri probati,  razgovarali smo o mogućnosti ženskog đakonata”.

De Kesel je rekao da su “u Rimu mogli razgovarati o istospolnim blagoslovima i osjećali smo da nas se sluša.” 

 Službeno izvješće na web stranici Biskupske konferencije opisuje susret s lažnim prorokom Bergoglijem kao “suvenir za cijeli život”.

Po izlasku sa susreta, u izvješću stoji kako su biskupi “Zahvalni za ovog papu. Hvala na ovakvom susretu.” 

Dodatna izvješća dokumentiraju biskupe koji svoj susret s Franjom opisuju kao “nezaboravan”, “impresivan”, govoreći “kakvo iskustvo!” i “kakvog papu imamo!”

Doista,  biskup Johan Bonny  iz Antwerpena  tvrdio je  u rujnu da je razgovarao s lažnim prorokom Bergogliom i saznao da je njihov dokument koji predlaže istospolne blagoslove naišao na odobravanje pape.

Bez obzira na skrivenu politiku koja je nedvojbeno uključena u makinacije njemačkih i belgijskih posjeta ad limina , jedna je stvar jasna: zbrku, pogrešku i grešne prijedloge koje su zagovarale obje grupe biskupskih konferencija čvrsto je podržao lažni prorok Bergoglio u posljednja dva tjedna. 

Pod Bergoglievim pontifikatom, čini se da je Rimska kurija predala svoju moć i vlast – ili su joj ukradeni – zadržavajući kazne samo za one katolike vjerne Tradiciji Crkve, a ne za one koji potkopavaju Katoličku Vjeru.

 

 

Izvor: LifeSiteNews 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *