Lažni prorok Bergoglio punim gasom prema Grozoti Pustoši

Lažni prorok Bergoglio imenovao je nadbiskupa Arthura Rochea novim prefektom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, zamijenivši kardinala Roberta Saraha, te na taj način uvodeći novu eru aktivne opozicije Tradicionalnoj Svetoj Misi.

Đakon Nick Donnelly opisao je imenovanje kao “stvarnu i očitu opasnost” za Summorum Pontificum prethodnih papa.

U priopćenju za javnost Svete Stolice, 27. svibnja, objavljena je vijest o imenovanju nadbiskupa Rochea, uz vijest o novom tajniku i podtajniku kongregacije.

Urednik CNA Europe Luke Coppen, napisao je da je Rocheovo imenovanje pokazalo kako i dalje postoji veliki utjecaj „Saint Gallen mafije “, skupine koja želi radikalno promijeniti Crkvu i učiniti je” puno modernijom “.

Imenovanje nadbiskupa Roche opravdava strahove vjernika, da će lažni prorok Bergoglio uskoro ukinuti slavlje izvanrednog oblika rimskog obreda Svete Mise (koji se naziva i tradicionalna latinska Misa), a u drugom koraku i Mise općenito. Posljednjih su se dana pojavila izvješća u kojima se navodi da je lažni prorok Bergoglio razgovarao s Talijanskom biskupskom konferencijom, rekavši im da je završio treći nacrt dokumenta koji će ograničiti vjernicima Svete Mise prema Tradicionalnom obredu.

Talijanski list Il Messagero nazvao je ovaj potez lažnog proroka Bergoglia „izrazito neobičnim aktom osobnog uplitanja u odluke Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.” 

Razni komentatori primijetili su da je nadbiskup Roche i prije nekoliko puta poduzeo mjere kako bi ograničio slavlje tradicionalne katoličke liturgije.

Nakon Summorum Pontificuma pape Benedikta XVI, koji je svećenicima dao dopuštenje za tradicionalno Misno slavlje bez traženja dopuštenja od njihova biskupa, Roche je brzo izjavio da je moć biskupa da spriječe latinsku Misu i dalje na snazi i izdao smjernice o tome.

  1. napisao je pismo biskupima svijeta, napadajući pri tom tradicionalnu misu i hvaleći promjenu paradigme Drugog vatikanskog koncila u pogledu na Crkvu. Također u pismu pozdravlja činjenicu da je Koncil uklonio pojam Crkve kao „savršenog društva “, a umjesto toga na nju se gledalo kao na„ stalno otvorenu za reforme”.

Papa Pio XII. u svojoj enciklici Mediator Dei upozorio je na opasnosti Rocheova pogleda, opisujući kao pogrešan stav da “oni na euharistijsku žrtvu gledaju isključivo kao na ” koncelebraciju -slavlje “u doslovnom značenju tog izraza, a ne kao i na žrtvu, te smatraju da privatno držanje Svete Misa nema smisla.

Dok je djelovao kao tajnik Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata,a na tu funkciju ga je postavio lažni prorok, Roche je potpisao kontroverzno pismo koje je podržalo američkog biskupa u njegovoj odluci da zabrani vjernicima primanje Svete Pričesti na jezik tijekom COVID-19.

Napominjemo da je već tada pokazao neposluh prema tadašnjem prefektu Kongregacije Kardinalu Robertu Sarahu. Kardinal Sarah oštro je reagirao i poništio tu odluku.

Nadalje, Roche je djelovao kršeći upute iz 2004. Redemptionis Sacramentum , koja smatra da “svaki od vjernika uvijek ima pravo na pričest na jezik.”

 

Novo doba u Vatikanu

Imenovanjem nadbiskupa Rochea na čelo CDW-a, čini se da će Vatikan započeti rat protiv tradicionalnog pokreta u Crkvi.

Predstojeća vatikanska konferencija pod nazivom “Za temeljnu teologiju svećeništva”, koja će se održati početkom 2022., također bi trebala raspravljati o jednom od Rocheovih ključnih interesa – odnosu između zaređenog svećeništva i svećenika laika.

Mnogi očekuju da bi konferencija mogla još više potkopati tradicionalno učenje o sakramentu svetih redova, klerikalnom celibatu i ženskim đakonima.

Konferencija će se održati kao dio dvogodišnje sinode koju je objavio lažni prorok Bergoglio, a koja će nastojati pratiti njemački primjer sinodalne crkve, koji je opisan od mnogih katolika kao „Vatikan III.”

Ističući svoju zabrinutost, Dr. Kwasniewski, poznati stručnjak za liturgiju, je nadolazeći „Vatikan III“ nazvao ” kontinuirano potapanje u birokraciju i predajom modernom mentalitetu, što će pravu Crkvu uništiti.”

U razgovoru za LifeSiteNews, đakon Donnelly, britanski autor i kateheta, komentirao je opasnost koju je Rocheov stav predstavljao za slavlje tradicionalne liturgije od strane mnogih svećenstva.

“Imenovanje nadbiskupa Arthura Rochea za glavnog liturgičara Crkve loša je vijest za one koji vole Latinsku Misu. Njegov nedavni esej u obrani rimskog misala pape Pavla VI., poslan svim svjetskim biskupima, negativna je karikatura Latinske Mise”.

“On konstantno ponavlja propagandu da su laici svedeni u stanje neangažirane pasivnosti”, nastavio je Donnelly.

„Kad bi barem pročitao„ Misnu knjigu za male osobe“ koju je napisala Cecily Hallack 1932. Koja otkriva svu dubinu„ aktivnog, svjesnog, pobožnog sudjelovanja koje se očekuje čak i od djece prije Prve Svete Pričesti na Svetoj Misi, a kamoli bogatstvo svjesnog angažmana koji se očekuje od odraslih. Kardinal Sarah cijenio je ovu istinu, nadbiskup Roche očito ne. “