Lažni prorok Bergoglio tvrdi da Božje Zapovijedi nisu apsolutne

Govoreći na svojoj općoj audijenciji 18.08.2021., lažni prorok Bergoglio je ovaj puta počeo pljuvati po 10 Božjih Zapovijedi:

“Ja ih se držim, ali ne kao da su apsolutne.” “Živim li u strahu da ću, ako ne učinim ovo ili ono, otići u pakao?” postavio je sam sebi hipotetsko pitanje lažni prorok Bergoglio.

Lažni prorok Bergoglio sugerira da je strah od pakla na neki način suprotan nadi i radosti u Kristu. Ali ništa ne može biti dalje od istine.

Sam Isus u Ivanu 14:15 kaže: “Ako Me volite, držite Moje zapovijedi.”

No čak i djeca znaju da su 10 Božjih Zapovijedi napisane Božjom rukom, prstom Božjim i stoga su Riječi samog Boga. Osim toga Katekizam Katoličke crkve jasno ističe vjernost i važnost Dekaloga (Deset Božjih Zapovijedi) :

 „Deset zapovijedi u osnovi su nepromjenjive i obvezuju uvijek i svugdje. Nitko ih se ne može osloboditi. “

Biskup Atanasijus Schneider prokomentirao je riječi Lažnog proroka Bergoglia:

“Ovo je u suprotnosti s naukom Crkve i predstavlja svojevrsno učenje Martina Luthera. Ova potvrda pape Franje proturječna je enciklici Veritatis Splendor pape Ivana Pavla II. Molimo za obraćenje pape Franje.”

Ovo nije prvi put da je lažni prorok Bergoglio ponudio vlastitu “šuplju” teoriju o deset zapovijedi. U studenom 2018. također je predložio da deset zapovijedi nisu apsolutne niti obvezujuće za kršćane.

Rekao je da se Zakon ranije smatrao “nizom propisa i zabrana”.

Zaključio je riječima: „susret s Isusom važniji je od svih zapovijedi“.

Ali u kanonu XX. 6. sjednice Tridentskog sabora stoji: „Ako netko kaže da čovjek koji je opravdan i koliko god savršen nije dužan poštivati zapovijedi Božje i Crkve, već samo vjerovati; kao da je doista Evanđelje golo i apsolutno obećanje vječnog života, bez uvjeta poštivanja zapovijedi; neka bude anatema. ”

Ako baš hoćete ovdje možete vidjeti ovu grozotu iz usta lažnog proroka objavljenu na twiteru: https://twitter.com/i/status/1427912551409586176

Neki od komentara su bili:

„Naravno da on ne drži 10 Zapovijedi apsolutnima, prekršio ih je. Amoris Laetitia bilješka 351.“

„Znači li to da Zapovijedi nisu apsolutna zabrana grijeha?“

„Ovaj “papa”… Žao mi je, ali on nije u pravu. Bog nam je dao Zapovijedi. Ako ih slomimo, griješimo. To su Božje Zapovijedi, i da, apsolutne su. Grijeh postoji i stvaran je. Da bismo zatražili oproštenje od Boga, moramo znati da smo počinili grijeh.“

„Zašto onda imamo Ispovijed?“

„Đavolski učinak katoličkog postmodernizma.“

„Je li Bergoglio katolik?“

„Bergoglio nikada nije bio Papa i očito govori kao da nije Papa.“

U međuvremenu je lažni prorok Bergoglio objavio video koji promovira cjepivo protiv COVID-19 i poziva ljude na cijepljenje. U 3-minutnom videu Bergoglio je rekao da cjepiva donose “nadu” okončanju pandemije i nazvao primanje cjepiva “činom ljubavi”.

U videu se ne spominje Krist, vjerovali ili ne, niti se spominje činjenica da su sva trenutno dostupna cjepiva protiv COVID-a dobivena od stanica ubijenih nerođenih ljudi i stoga za istinskog vjernika predstavljaju čin odobravanja i opravdavanja ubijanja nerođenih.

Stoga “vjernici” koji slijede lažnog proroka opravdavaju ubojstvo i sami na svoju glavu putem cijepljenja navlače trpljenje i smrt.