Lažni prorok dobio odbijenicu Švicarskih biskupa

U povijesnom potezu, 22 člana katedralnih kanonika koja su pozvana da biraju novog biskupa biskupije Chur u Grisons (Švicarska), velikom većinom su odbili sva tri kandidata Lažnog proroka Bergoglia. 

Chur je tradicionalno posljednja konzervativna biskupija među općenito vrlo liberalnim katoličkim biskupijama u Švicarskoj. Lažni prorok Bergoglio očekivano je sastavio listu sa tri jasno progresivistička kandidata, koje su kanonici sve redom odbili.

Posljednji biskup Chura, Vitus Huonder, bio je poznat po svom snažnom stavu protiv pobačaja i pričesti za “ponovno vjenčane” i razvedene. U veljači 2017. izdao je smjernice o braku, potvrđujući kontinuirano učenje Crkve protiv pričesti za razvedene i “ponovno vjenčane” parove. 

Od Huonderovog umirovljenja prije godinu i pol dana, biskupija je ostala bez biskupa budući da u liberalnoj Švicarskoj ima mnogo snaga koje žele liberaliziranog novog biskupa koji bi bio manje “kontroverzan” i više se prilagodio “duhu vremena”.

Prema dobro informiranim izvorima u Švicarskoj, neki liberalni biskupi u Švicarskoj – među njima biskupi iz Basela, St. Gallena i samostana Einsiedeln po odobrenju Lažnog proroka Bergoglija- stavili su tri kandidata, a dvojica čak ni ne dolaze iz Chura. Ljudi u Churu, ovaj potez Lažnog proroka vide kao pokušaj “preuzimanja” od strane progresivističkih snaga u Katoličkoj crkvi.

Biskupija Chur bila je jedina švicarska biskupija koja je još uvijek štitila vjerne katolike i čak promovirala apostolat za tradicionalnu latinsku Misu koju je predvodio član bratstva Svetog Petra.

Kako je jedan izvor rekao, “trojica kandidata s liste očito su trebali da utišaju glas biskupije Chur koji je do sada odudarao od glavnih tokova današnjeg društva.”

Imena kandidata su Joseph Bonnemain, opat Vigeli Monn i Mauro Giuseppe Lepori, generalni opat cistercinskog reda. Jedini kandidat koji potječe iz Chura, Joseph Bonnemain, ima 72 godine i zbog svoje poodmakle dobi nije dobar kandidat za biskupiju koja traži kontinuitet.

Za razliku od biskupija Basela i St. Gallena, kojima je dozvoljeno da biraju biskupe iz vlastitih redova, Lažni prorok Bergoglio izričito je to zabranio za biskupiju Chura, za koju se ekskluzivno sastavlja isključivo njegov popis kandidata. 

Nijedan od ovih kandidata nije dorastao ideološkoj bitci koja se odvija u njemačkom govornom dijelu Švicarske, npr. biskupija iz Basela snažno podržava homoseksualne parove. 

Glasnogovornik biskupije Chur, Giuseppe Gracia, odbio je komentirati ovaj razvoj događaja. 

Ovim novim potezom pokušaja prisiljavanja biskupije Chur na kandidate progresivne katoličke crkve u Švicarskoj, lažni prorok Bergoglio još jednom pokazuje svoju želju za liberalizacijom Katoličke crkve i promjenom stava Crkve prema tako važnim moralnim pitanjima kao što su homoseksualnost, brak i pobačaj. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *