Lažni prorok i pranje novca

Novi dokazi isplivali su na površinu ogromne financijske korupcije u Vatikanu, donoseći na vidjelo tajne i obmanjivačke metode Vatikanskih službenika, koji su prali na milijune eura.

Novi izvještaj Katoličkih medija potvrdio je da se 50 milijuna eura vrijedan zajam Vatikana iskoristio na sanaciju, Talijanske bolnice poznate po brojnim financijskim skandalima.

Naime 2015 godine kada je bolnica Instituto Dermopatico dell Imacolata (IDI) bankrotirala, iza nje je ostao dug od 800 milijuna eura, što je rezultiralo progonom i zatvorom za neke od njenih bivših administratora, koji su osuđeni zbog prevare i pronevjere. 

Međutim da stvar bude gora Vatikan je skupi zajam od 50 milijuna eura za sanaciju propale bolnice, uzeo ni više ni manje nego iz dječje bolnice Bambino Gesu koju financira Talijanska država, a nalazi se pod protektoratom Vatikana.

Prema National Catholic Registeru :

“Dokumenti pokazuju da su Vatikanski službenici sakrili podrijetlo zajma, prisiljavajući dječju bolnicu Bambino Gesu, koja se nalazi pod njihovim protektoratom, da preda sredstva u obliku potvrde o pologu, za kupnju bolnice koja je u brojnim financijskim skandalima i bankrotu, pod imenom Instituto Dermopatico dell Imamacolata (IDI).

Plan je trebao prikazati, da je zajam za kupnju te bankrotirane bolnice pune financijskih skandala (IDI), navodno došao iz Vatikanske riznice, a ne iz Dječje Bolnice Bambino Gesu – izuzetno cijenjene dječje bolnice, koja se financira iz budžeta Talijanske države.

Vrlo je malo vjerojatno da bi se takva financijska transakcija dozvolila dječjoj bolnici Bambino Gesu, a posebno zato što je najvećim dijelom financira Talijanska država.”

Podsjetimo, bivši tajnik Vatikanskih financija Kardinal Pell, još 2013 godine javno se suprotstavio ovakvom zajmu riječima:

” bilo bi jako nemoralno osuditi dječju bolnicu da tako izgube novac koji im treba za sve potrebe bolesne djece i smatram da je jako opasno miješati vođenje dječje bolnice, koja je najvećim dijelom financirana javnim sredstvima Talijanske vlade, sa rastućim deficitom i dugom bolnice IDI .”

Ali tada lažni prorok Bergoglio uskače te poništava i stavlja izvan funkcije Kardinala Pell-a, dozvoljavajući da se ove transakcije provedu.

Kardinal Pell je tada otišao u Australiju, jer je paralelno istodobno podignuta optužnica protiv njega, te je nedugo nakon toga završio u zatvoru, kao žrtva montiranog procesa u kojem je optužen bez valjanih dokaza.

Prošli mjesec je Kardinal Parolin preuzeo svu odgovornost za transakcije vezane uz IDI, kao da je on glavni odgovorni.

Ali prema Vijeću Europskog Odbora za borbu protiv pranja novca i terorističkog financiranja, Vatikanu je legalno zabranjeno davati zajmove kojima bi se financirale komercijalne transakcije.

Stoga potpuno je besmisleno vjerovati da je Kardinal Parolin bilo kako mogao sam odlučiti o tome, bez pristanka lažnog proroka Bergoglia.

No priča ide još dalje,

Kako bi pokrio dug od 50 milijuna eura, Vatikan je zatražio 25 milijuna dolara donacija iz zaklade koju su osnovali laici Amerike, a koji su na godišnjoj razini slali Vatikanu oko 200 000 dolara za potrebe zemalja u razvoju.

Ali ovaj puta, iznenađeni tolikim potraživanjima koji se prema njima očekuju, iz zaklade su sa gnušanjem odbili ovaj zahtjev Vatikana, navodeći kako nisu sigurni da će toliki novac doći u prave ruke!!!

Sadašnja predsjednica dječje bolnice Bambino Gesu tražila je od Kardinala Calcagna predsjednika Vatikanske administracije (APSA), da vrati 50 milijuna eura ovoj dječjoj bolnici.

No do današnjeg dana novac nije vraćen dječjoj bolnici Bambino Gesu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *